HCL.HR

Problemi s konekcijom

• 26 Odgovora
  • 12865 Hitova
*

kajunic77

• **
  • 188
  • Dream big, start small..!
Problemi s konekcijom
« : 20. Srpanj, 2015., 23:02 »
Dobar dan, javljam se jer imam probleme s internetom i to vec godinama. Desavaju mi se cesta pucanja konekcije i to vecinom u vecernjim satima( od 20:00 do 24:00) ako ne puca onda internet bude uzasno spor i nemoguc za koristiti. Unatoc mojim ucestalnim pozivima sluzbi za korisnike i njihovim zamjenama modema pucanja se idalje dogadaju. Zanima me zna li netko neko rijesenje ili bar zbog cega se to dogadja, spajam se zicno.
Hvala

*

Hrv4tin4

• Gost
Odg: Problemi s konekcijom
« Odgovori #1 : 20. Srpanj, 2015., 23:04 »
Imaš li upaljen torrent ili neki drugi program za dijeljenje i/ili skidanje podataka?

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #2 : 20. Srpanj, 2015., 23:17 »
Nemam. Zaboravio sam napomenuti da dok ja na kompjuteru uopce nemam internata na modemu sve lampice gore normalno.

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #3 : 21. Srpanj, 2015., 08:34 »
Jesi možda posumnjao u kabel? Znaš li IP svog routera?

Ako znaš onda odi na start i upiši cmd kada se prozor otvori upiši ping (i svoju adresu routera) 192.168.1.1 i vidi ima li gubitaka prilikom pinganja. Ako ima moraš promijeniti kabel.
Uostalom koji ti je ISP? Kolika ti je brzina interneta generalno i koliki je ping? Sve to možeš provjeriti ovdje

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #4 : 21. Srpanj, 2015., 16:00 »
Kabel od modema do Pc je kupljen nov prije mjesec dana ali do tada sam se spajao bezicno te sam imao iste probleme..
ostatk evo tu:

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #5 : 21. Srpanj, 2015., 16:11 »
ufff. Odakle si i tko ti je ISP?

Ovaj ping je katastrofalan, a uz to neki minimum za današnje standarde je 5Mb/s download i upload od minimalno 0,5 Mb/s
Jesi možda nešto skidao dok si radio test ili je zaista tako loša konekcija?
Kakve su ti parice u kući/stanu?
Jer morati ćeš zvati svoj ISP i stalno slati mailove i inzistirati na boljoj usluzi.

Najlakše ćeš ih naživcirati i pridobiti da nešto naprave ako ćeš zapisivati svaki dan kada nema interneta i koliko je puta veza pucala i tražiti na kraju svakog mjeseca umanjenje računa. Vjeruj mi jako dobro pali!

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #6 : 21. Srpanj, 2015., 16:16 »
trenutno skidam nesto ali sam gasio torrent prilikom mjernja. Zivim u Kninu i ISP mi je Optima. Po ugovoru mi je 4Mb/s.
Zanima me dali je moguce da mi se pucanja dogadaju zbog duzine linije od ulaza u kucu do telefona? Ma saljem im non-stop mailove ali kao nesto rijesavaju pa im ja nastavim dosadivati onda dode radnik koji ne napravi nista...

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #7 : 21. Srpanj, 2015., 16:24 »
Onda imaš pravo promijeniti ISPa zato što ne mogu kvalitetno pružiti uslugu! I prebaci se besplatno negdje drugdje. Tada će ili stvarno otkloniti problem ili ćeš preći kod nekog drugoga.
A kako bi točnije znali gdje je problem skini Ultima online trace utility

Kada ga pokrenćeš pokreni ga kao administrator. U onaj prazan prozorčić upišeš bilo koji adresu npr.: hcl.hr ili 24sata.hr ili guru3d.com

Bitno je samo da nemaš ispred niti http/https i da nemaš www.
Zatim klikni s lijeve strane link test
Ne smije biti uopće gubitka podataka! Ukoliko ih ima pošalji im to na mail, a da bi detaljnije vidjeli gdje se što i kako gubi nakon link testa klikni Trace Route i kada završi odi na Poll
I pusti bar 100 paketa!

Dobri rezultati su samo 0% loss ili 100% loss! Jako loš je i veliki ping pa im i to možeš natrljati na nos.
Provjeri nekoliko stranica pa javi rezultate ili nabaci koji screenshot

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #8 : 21. Srpanj, 2015., 17:11 »
evo rezultati,ako sam dobro uradio..

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #9 : 21. Srpanj, 2015., 17:13 »
Joj, oprosti zaboravih ti napomenuti kako bi imao i izvršio sve funkcije koje sam ti naveo moraš prvo otići gore lijevo na Options pa izaberi Advanced

Tada ćeš dobiti i ove ostale opcije o kojima sam ti pisao pa ih napravi i nakon toga ćemo vidjeti rezultate...

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #10 : 21. Srpanj, 2015., 17:14 »
Da, evo skuzio sam u medjuvremenu jer mi je ovo djelovalo premalo, trenutno odardujem to..

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #11 : 21. Srpanj, 2015., 17:20 »
Evo, gotovo je.

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #12 : 21. Srpanj, 2015., 17:24 »
Evo jos jedan.

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #13 : 21. Srpanj, 2015., 17:24 »
Problem je između tvog routera i njih. Vidiš kako ti je ping masno skočio na drugom IPu.
Prva IP adresa je adresa tvog routera, a ova druga je adresa na koju se tvoj router spaja, točnije to je IP adresa od Optime.
Pokaži im to, pošalji u mailu i daj im rok od 2 tjedna da to riješe ili u suprotnom nećeš plaćati račune radi ne mogućnosti normalnog korištenja usluge.
Također im navedi da ćeš u suprotnom tražiti prelazak kod drugog operatera ukoliko u roku od 2 tjedna ne riješe problem.

Ili će te pustiti drugom operateru ili će popraviti kvar. Samo budi oštar i konkretan.

*

kajunic77

• **
  • 188
« Odgovori #14 : 21. Srpanj, 2015., 17:27 »
Pokusat cu, Hvala na savjetu. Javit cu kad mi odgovore. :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9