HCL.HR

Stvaranje druge mreže u kućanstvu

  • 0 Odgovora
  • 9379 Hitova
Stvaranje druge mreže u kućanstvu
« : 02. Studeni, 2017., 22:02 »
Pozdrav ekipa!

Koristim internet kod Optime, propustnost 10Mbps i router TP Link TD-W8951ND. Privatno imam i od T-com-a Siemensov 763, Thompson TG 782, neki dbox i adb router. Ali nije mi problem kupiti niti neki dobar i pun mogućnosti.

Ono što ja želim je stvoriti drugu mrežu u kući korištenjem drugog routera.
Prvu bih koristio za IPTV i ukućane, a drugu za svoje potrebe.

Imam preko 20 uređaja u kući gotovo stalno spojeno na internet preko WiFi-a pa često dolazi do gušenja. Mislio sam rasteretiti sa drugim routerom na kojega bih spojio žičano PS4 i laptop ( možda i TV ), a ostalo preko WiFi.a.

Problem je što neznam kako to napraviti, znam da mogu kupiti neki router/repetitor i njega koristiti, ali neznam kako ga podesiti.

Ono što znam je da trebam povezati LAN-om prvi i drugi router, a dalje neznam ništa. Probao sam preko nekih vodiča na internetu, ali bezuspješno.
Uspio sam napraviti drugu WiFi mrežu i spojiti uređaje na nju, ali nisam se mogao spojiti na internet. U drugom pokušaju žičano sam mogao preko drugog routera pristupiti internetu, ali WiFi nije radio.

Ja imam znanja o mrežama, ali mislim da je najveći problem u routeru od Optime koji je poprilično ograničen mogućnostima.
Jednom kada je izgorio njihov router, morao sam čekati da mi pošalju svoj jer im kao niti jedan od gore nabrojanih nije valjao?!

Ako tko ima kakve prijedloge ili savjete bio bih više nego zahvalan.

P.S. Vjerojatno ima nekih mojih pogrešnih tumačenja i shvaćanja, tako da ne zamjerite i ispričate me :)
 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9