HCL.HR

Vanjska wifi antena

  • 2 Odgovora
  • 13385 Hitova
Vanjska wifi antena
« : 02. Listopad, 2017., 23:54 »
Da odmah recem ne razumjem se toliko u ovaj dio tehnologije, ukratko treba mi savjet oko vanjske wifi antene i kabela. Zasto? Soba mi je u prizemlju na jednom kraju kuce u kutu, a ruter na 1 katu i na drugom kraju kuce :p  Repeater ne pomaze jer su zidovi jako debeli... vec pokusao.  Tako da mi jedino ostaje da stavim bas sam danas mjerio 11m kabela iz sobe do iza kuta kuce, znaci cisto da kabel dode do kuta i prijede ga malo i tu bi stavio antenu. Antena ne mora biti nesto posebno, a mozda i treba jer sam citao da gubi jacinu signala svako X metara. Antena treba samo hvatati 15m i nema nikakvih ometanja. Ja ovo zovem antena, mozda se zove nekako drugacije, ja sam naucio zvat antena da ne bude greske. Neki savjet od nekog iskusnijeg? Hvala

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Vanjska wifi antena
« Odgovori #1 : 03. Listopad, 2017., 06:31 »
Kakvo god riješenje da postaviš - imati ćeš probleme. Jedino 100% riješenje ti je kabel.
Nedavno sam u jednom staračkom domu postavljao WiFi mrežu.
To je zgarada od armiranog betona i na 3 kata...


E sad to je skuplja investicija za pokriti sve. Router je na 3. katu i onda smo ponovno na 3. katu pokraj stubišta stavili AP (malo jači cca 550kn komad) i na svakom katu kod ulaza na stubište po još jedan AP.
Jer stubište je jedini "otvoreni" dio zgrade gdje će biti signala.
Povežeš ih jednog na drugog i to je to.


Gle, signal se gubi i kroz knauf, a kamo li ne kroz ciglu. Ti možeš zaboraviti 5GHz WiFi i definitivno moraš ići na 2,4GHz. Nisi naveo na kojoj si frekveniciji, ali ako si na 5GHz - prebaci na 2,4GHz. Što je manja frekvencija - lakše se probija kroz stvari, dok je recimo 5GHz bolja mreža i brža, ali se neće baš dobro probijati kroz stvari - više se odbija od njih.


Za neko konkretnije riješenje trebaš barem 2 AP-a. Jedan na 1. katu na sredini kuće recimo kod stepenica i drugi u prizemlju ispod njega.
Tada bi ti to puno bolje funkcioniralo. Uz to da router nije predaleko i zatvoren u nekoj xy sobi.

Odg: Vanjska wifi antena
« Odgovori #2 : 03. Listopad, 2017., 19:44 »
E jbga, ja sam u prizemlju na pocetku kuce u kutu tj, moja soba, a 1 kat je pola od mojih roditelja, a pola od rodaka. Rodaci (1kat) su znaci povise moje sobe, a roditelji tj ruter (1kat) je na drugoj strani kuce. Imam samo 2.4 GHz, velika brzina mi ne treba, treba mi max 50kb/s, a imam znaci gore kod roditelja 3.2mb/s. Zato sam htio neki vanjski kabel i antenu, sorry sto odmah nisam rekao.  Cisto da imam kao sto sam rekao 50kb/s i da je signal stabilan sto ja mislim ne bi imao problema jer ima:

11 metara zamisljenog kabela od sobe do antene, a antena mora samo hvatati signal sa 15m i ne smeta signalu nista (nema drveca itd). Staviti repeater je nemoguce, odnosno dobio sam besplatno ili za 1kn, od tcoma repeater, stavio ga u prizemlje ispod rutera koji je 1katu i tu ga jedino mogu staviti jer ako napravim 1 korak u kuhinju nemgu viditi mrezu, i tako ga stavim u boravak, odem u sobu ne vidim mrezu. Kuca je gradena 1963, kuca je tvrda ako se smijem tako izraziti kao atomsko skloniste.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9