HCL.HR

Youtube zarada

  • 8 Odgovora
  • 11284 Hitova
Youtube zarada
« : 02. Srpanj, 2015., 07:47 »
Zdravo,
planiram poceti sa snimanjem za yt.znam da je velika tajna zarada,ali posto ste Vi jedan od najuspijesnijih kanala na balkanu, da li bi mi mogli priblizno izdati neki podatak npr.priblizna mjesecnazarada,cpm ili nesto.Necu da snimam zbog para, ali u slucahu nekog uspjeha, da bi postao velik kao Vas kanal me zanima da li i kolko para bi mogao dobiti.Incormacija mi je mnogo vazna, jer ja sad mogu 2 mjeseca snimati, a mogu ici i na njivu raditi pa dobiti za 2 mjeseca 50 eura.Sta mi se sad isplati? I koliko znam balkanski cpm je mnogi nizak.
Lp.
« Zadnja izmjena: 02. Srpanj, 2015., 08:25 Ementaler »

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: youtube
« Odgovori #1 : 02. Srpanj, 2015., 07:58 »
Evo ja ti mogu reći na temelju mog kanala sa coverima stvarima koje sam radio s razno raznim curama...

Kanal sa preko 500 subscribera i 600-700k viewa (što nije neki broj, al je veći nego večina naših gamer jutubera). Možeš očekivati par dolara mjesečno :mrs:

Zaboravi na zaradu od oglasa ako nemaš milijune i milijune viewa na redovnoj bazi. Također, ako se ne varam, Google NE isplačuje ništa ispod 100$. A to nećeš skupit u godinu dana.

Pa eto, izračunaj si satnicu koliko bi vremena potrošio snimajući/editirajući/uploadajući videa... uračunaj si cijenu interneta koju plačaš i podijeli sa 100$ godišnje (ovo ja JAAAAAAAAAAKO optimističan proračun btw)

Odg: Youtube zarada
« Odgovori #2 : 02. Srpanj, 2015., 08:41 »
Znaci idem na njivu:D
Ok, hvala na odgovoru, ako vec pocnem smimati, pricat cu na engleskom,kojeg onako govorim haha ali potrudit cu se.Vidjeo sam klip od jednog balkanskog youtubera.Ima 2 videa sa 20k pregleda.Prvi video od 20k , je snimio na engleski jezik i dobio 20 dolara.Drugi video od 20k je snimio na srpski i dobio 0,98 dolara.Znaci strani pregledi se vise isplate..ugl. vidjet cu jos sta cu raditi, sad ispadne da sam si bezze kupio gejming racunar.

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: Youtube zarada
« Odgovori #3 : 02. Srpanj, 2015., 12:00 »
Krivo.

PREGLEDI se ne naplaćuju. Klikovi na oglasima se naplaćuju. Veći broj pregleda samo generira veću šansu da neko klikne. Jednostavan zakon velikih brojeva.

Dakle prvo, usrat ćeš si kanal sa tonom retardiranih oglasa koje svaki normalan korisnik s adblockom ionako neće vidjeti. Dakle nema zarade.

A ako ih i vidi, dio korisnika ćeš odbiti sa onim loading oglasima koji ti blokiraju video na 30 sekundi dok oglas ne prođe. A ako su i sve to izdržali, još uvijek moraju ekšuli KLIKNUT na oglas da se tebi nešto plati.

Tako da... ja bi ti toplo preporučio da u potpunosti zaboraviš na sve to. pogotovo ako tek počinješ

*

kveki

  • **
  • 512
Odg: Youtube zarada
« Odgovori #4 : 02. Srpanj, 2015., 12:14 »
Krenuo si s totalno krivim ciljem u takvo nešto. Ukoliko ti je cilj samo zarada i baviti se isključivo time, to nikada neće uspjeti.

Trebaš biti originalan i nuditi nešto što nitko drugi ne nudi. Zakon tržišta. Također, na platformi kao Youtube trebaš krenuti snimati iz ljubavi i čiste želje za produktivnošću. Jedino tako se možda jednoga dana probudiš i shvatiš da možeš živjeti od toga. No daleko je taj dan i rijetki su ti koji to uspiju, pogotovo zato što gotovo svi žele pokušati u današnje doba.

Tako da ako se želiš baviti snimanjem, radi to iz ljubavi i neka ti ne budu na pameti oglasi ili zarada. Koliko god nas internet uvjeravao u to, lagana zarada preko noći ne postoji. ;)

Odg: Youtube zarada
« Odgovori #5 : 02. Srpanj, 2015., 15:23 »
u prvom postu sam napisao ovo
.Necu da snimam zbog para, ali u slucahu nekog uspjeha, da bi postao velik kao Vas kanal me zanima da li i kolko para bi mogao dobiti
:)

*

kveki

  • **
  • 512
Odg: Youtube zarada
« Odgovori #6 : 02. Srpanj, 2015., 15:54 »
Čim razmišljaš o novcu motivacija ti je kriva, o tome pričam.

Gospoda što živi od toga ulaže jako puno energije, truda i novca u to. Često su upoznati s produkcijom i režijom, ili su vrhunske i zabavne persone što su vježbali godinama. To su glumci koji bi se jednako tako prije interneta probijali preko stand up komedije ili nekih TV emisija.
Pogledaj starije HCL video sadržaje pa ćeš vidjeti koliko je kvaliteta porasla s vremenom. Kroz godine.

Bavio sam se režijom i filmom u amaterskim vodama, i provodio vrijeme s profesionalcima neko vrijeme, tako da zato ti to kažem. Nikada nećeš uspjeti ako maštaš o tome i razmišljaš što ću s novcem ako ga zaradim. Nagrada ti treba biti to što imaš fanove koji te prate i vole tvoj sadržaj, snimanje ti treba biti nešto što radiš iz ljubavi, a ne jer želiš živjeti od toga.

Eto, to ti je jedan moj savjet, kao od osobe koja se bavila neko vrijeme time i upoznala uspješne i neuspješne ljude u Youtube zajednici, a i srodnoj TV i filmskoj zajednici.

Odg: Youtube zarada
« Odgovori #7 : 04. Srpanj, 2015., 13:21 »
Nemoj te tako, on mozda i ima sanse :)))))
Mada ako ocekujes da ces vec u prva 3-4 meseca poceti da dobijas neka primanja od toga nema nista, ako ozb mislis da se posvetis tome moras biti spreman i da 2  pa cak i 3 godine neces dobiti ni kinte, a i kada budes poceo da dobijas, dobijaces oko 5 do 10 dolara mesecno na pocetku pa ti vidi da li je vredno rizika.
Ne znam, meni je to kao posao dosta glupo, mozda zato sto sam sa ovih prostora, kao hobi okej ali kao posao ne.

*

ivica9

  • n00b
  • 3
Odg: Youtube zarada
« Odgovori #8 : 02. Rujan, 2015., 21:06 »
Treba probat koga zanima. Možeš i imat više kanala na jednom računu pa probaš šta najbolje ide.

Biti uporan i neka to bude zabava, ako nešta nejde, treba drugo i tako dalje dok se ne otkrije šta prolazi na yt.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9