HCL.HR

Hitno trebam pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)!

  • 2 Odgovora
  • 2299 Hitova
*

hoffa

  • **
  • 192
Hitno trebam pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)!
« : 16. Prosinac, 2012., 21:36 »
Ako i postoji zajednička tema za BB-e, ili nešto, ja bi molio da se ne prebacuje, jer imam preko nekoliko pitanja koja su mi jako hitna i eto, Božić je, pa nemojte onda, hvala!

Imam klizni Samsung koji polako umire. Ekran gubi kontakt kad se otvori do kraja, jučer sam ga morao držati rukom otvorenog jedno pola centimetra niže nego dokle ide, danas već prekriva gotovo prvi red tipki; gubi jaaako često signal (na tele2 sam i s ni jednim mobitelom do sad nisam imao s time problema, niti buraz koji isto ima Samsunga i isto je tele2, ovaj moj prima 2 kartice, pa je možda to?) i tako, ima još neke mušice. Prvo da naglasim, nikad u životu nisam kupio mobitel, uvijek uzmem od starog kad si on kupi novi i kad mi treba, i nisu mi baš nešto prije potrebni osim za poruke, pozive, eventualno glazbu i internet ako ima. E sad... stari kupuje novi uskoro, a ima ovaj BB iz naslova. Ja ne da nisam koristio BB nikad prije, nego je jedini smartphone koji sam koristio bio iPhone 2g, i to na mjesec dana možda, tako da imam dosta pitanja, pa evo, ako ste voljni pomoći, tko zna, ja bi bio jako zahvalan (neki od odgovora utječu na to koliko mi je sve ovo hitno)

Prva stvar je dekodiranje - kako? Ovaj je kodiran za vip, ja kao što sam rekao sam tele2 i koliko god sam tražio, nisam našao nikakav software za otključati BB, nego samo siteove, domaće i strane, gdje se mogu kupiti kodovi za otključavanje. Ako je to jedini način stvarno, molio bih da mi predložite neke pouzdane i možda povoljnije, ako postoji kakva razlika u cjenama. Ako ga mogu i sam otključati doma (otključavao sam taj iPhone 2g), onda bih trebao neke linkove - što, kako i čime.

Druga stvar - eventualni prelazak nazad na vip. Zbog BB usluge, zbog problema s internetom na tele2 - to su sve razlozi koje sam negdje pročitao, a o kojima ne znam osobno, pa me i to zanima. Da li postoji način za "otključati" opcije BB-a bez uzimanja te usluge? Ono što bih ja volio imati na mobitelu (znam da sam napisao da mi je bitan za najosnovnije stvari, ali ako ću ga već koristiti, neka bar radi kako spada da ga mogu i iskoristiti za sve što ću moći i trebati) je naravno internet, mailovi, youtube i budući da studiram u Sl. Brodu - nešto za zanimaciju i gubljenje vremena na putu - znači neka igra (ne znam dal se uzimaju preko nekog BB App storea, ili se mogu skinuti preko kompa, pa ubaciti u mobitel preko njegovog softwarea), facebook (one messengere ne koristim), volio bih možda pogledati film na njemu ako se može, ali to stvarno nije nimalo nužno. Trebali bi mi i neki programi i aplikacije tipa pdf, možda navigacija kakva, makar isto nije nužno, vrijeme, i bilo šta šta se može staviti gore, a da je korisno, bilo za uporabu, bilo za rad telefona - po vašoj preporuci (ovo je sad već dio što želim od njega, pa da se vratim na prelazak na vip)... da li je većina (i koje) tih stvari moguća s nekakvim instalacijama, a be z bb usluge, ili je usluga nužna za korištenje uređaja? Budući da sam čitao da je mobitel bez toga praktički poluproizvod.

Ako je najbolje prebaciti se nazad na vip (znam da može i tcom, ali ne želim k njima) - šta je tu najbolje napraviti? Kako to funkcionira uopće? Ja uzmem neku osnovnu tarifu koju bi uzimao za bilo koji drugi mobitel i onda još uzmem BB uslugu? Ako da, da li mogu kupovati bonove, ili moram uzeti neku pretplatu? Ako moram uzeti pretplatu, da li postoji neka tarifa koja objedinjuje i osnovnu uslugu i BB uslugu? Ako ne postoji, koju kombinaciju bi vi preporučili?

Ovo s dekodiranjem ili prelaskom na vip, i BB usluga ili namještanje mobitela da radi i bez toga mi trebaju čiste informacije, a ovo sa aplikacijama, tarifama i ostalo možete po iskustvima, tko takvog ima. Znam da sam pitao dosta toga, ali opet da ponovim, jako mi je hitno (ako ću morati prelaziti u vip). I još bi zamolio, što jednostavnije pišite, jer stvarno nemam iskustva s tim mobitelima :mrgreen:

P.S. Da nekoga ne bi uvrijedio, jer mi se čini da ispada prepotentno ovo sve u stilu "neću BB, ali kad ga već moram uzeti jer mi je jedina opcija, da pitam...", meni se sviđa BB, malo sam gledao baš ovaj od starog i frend ima, ne znam točno koji model i izgleda mi ko jako funkcionalna i korisna stvarčica i je da nisam poslovnjak, ali koristim dosta mail koji mi je potreban svaki dan nekoliko puta, a evo, kad sam u Brodu nemam ga gdje koristiti, tako da - je sviđa mi se i zanima me baš to, kako ga napraviti što funkcionalnijim na što bezbolniji i jeftiniji način.

Hvala! :mrgreen:

*

hoffa

  • **
  • 192
Odg: Hitno trebam pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)!
« Odgovori #1 : 18. Prosinac, 2012., 23:00 »
Može lock ili brisanje teme još bolje, riješio sam sve.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Hitno trebam pomoć oko Blackberry-ja (Torch 9800)!
« Odgovori #2 : 18. Prosinac, 2012., 23:13 »
Nismo nekako ovo ni vidjeli, sokrač. Uglavnom drago nam je da si riješio problem. :ementaler:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9