HCL.HR

Problem sa dvbt -om

  • 7 Odgovora
  • 5485 Hitova
*

aca

  • **
  • 171
Problem sa dvbt -om
« : 14. Lipanj, 2018., 23:04 »
Pozdrav svima,
znaci treba mi mudra glava koja se razumije u tv i tv signale, naime jos uvijek koristim one recivere i onaj ooooogromni tv, i do nedavno nisam imao problema ali u zadnjih par mjeseci me ubija.

Ovako imam 3 recivera i 2 tva, dva recivera su strong (srt 5202 i 5203) koja hvataju dvbt 1 signal dok je drugi nebutitan hvata dvbt 2 signal. Znaci roditelji su koristili antenu sa pojacalom a ja bez njega i bili su na dvbt 1 signalu i posto je mene malo zezala slika s vremena na vrijeme ja kupim dvbt 2 reciver bez da sam.se informiro i skuzim da mi treba pojacalo i hajde poklonim njima taj novi reciver i sebi uzemem strong i sve radi i najednom ni ja ni oni koji su na dvbt2.

Da skratim.malo
Oni su sad zamjenili antenu stavili riblju kost kao i ja koriste reciver dvbt1 kao.i ja, imaju sve programe ciste ko suza a ja sa jednim reciverom (srt 5203) nemogu uhvatit niti jedan program dok sa drugim (srt 5202) hvatam lokalne tv (vinkovci, osijek, stv) sportsku, doma, rtl kockica, cmc, rtl 2, hrt3 i hrt 4, od kojih se da gledati rtl2 hrt 3 doma i hrt 4.

Sve nam.je isto spojeno, antene su nam okrenute na isti nacin, pitanje glasi gdje je greska.

Inace zivim u Babinoj Gredi.

Hvala na odg i pozz svima
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problem sa dvbt -om
« Odgovori #1 : 15. Lipanj, 2018., 05:34 »
1. DVB T-2 signal u HR još ne postoji u pravim razmjerima nego samo u sklopu Evo TV usluge. Tek od 2020. prema HAKOMu će HR postaje morati početi emitirati na tim frekvencijama + slika mora biti u HDu.
I o kakvom pojačalu pričaš?!?


2. Antena zvana "riblja kost" je puno bolja i bolje lovi frekvencije nego li bilo koja kućna antena s ili bez pojačala. Probaj spojiti svoj prijemnik na njihov i vidi radi li tada. Ako da - znači trebaš bolju antenu. Po meni tvoj problem leži u anteni.

*

aca

  • **
  • 171
Odg: Problem sa dvbt -om
« Odgovori #2 : 15. Lipanj, 2018., 07:19 »
e pa da ti budem iskren tata kupio prije 10000 godina neku kinesku antenu onu sto se sama rotira i na njoj bilo neko pojacalo tak da neznam kako je ugl sad ima riblju kost,

ali obojica imamo antenu i kazem do nedavno je sve bilo okej s vremena na vrijeme uhvatim i ostatak programa, nekad nista nevalja mislim nisam pametan, ajde kad dodjem doma probat cu oba prijemnika spojiti na njihov tv pa cu viditi, javit cu rezultat :D

hvala na pomoci btw.
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

Odg: Problem sa dvbt -om
« Odgovori #3 : 16. Lipanj, 2018., 19:09 »
    Riblja kost narodski,   ili logaritamska antena stručno, univerzalna je antena za cijeli spektar frekvencija. Ovisno gdje si, digitalni signal primaš na točno određenim kanalima. Nu da ne dužim, provjeri par stvari:
    • Provjeri da li je spoj ispod "kape" dobar. Kapa se obično nalazi na vrhu antene, gdje su šipke najtanje. Vremenom zna oksidirati. Jedan kraj antenskog kabela ide na jednu polovicu antene, drugi na drugu.
    • Stare kućne antene se mogu koristiti sa digitalnim prijamnikom ali daju jako loše i nikakve rezultate jer su im ugrađena pojačala toliko loša, da u signal samo unose ogroman šum. Ako spajaš takvu, staru kućnu antenu, onda treba paziti da je napajanje antene  (u izborniku dvbt prijamnika ) iskopčano.
    • Antena se može montirati horizontalno i vertikalno. Radi se o polarizaciji. Meni je u Rijeci bolji signal kada antenu okrenem vertikalno
    • koliko vidim ti pripadaš području D1 i pucaš antenu prema Vinkovcima. Pucaš li prema prema Sl.Brodu , onda si u području D2,  Kanali na kojima trebaš nešto uhvatiti su 21 23 36 38 39 44 56  Naveo sam sve muxeve.
       Mux A B D su DVBT1 (za područje D1: Mux A je 36, MuxB je 44 Mux D je 21, za D2: MuxA je 23 Mux B je 39 a Mux D je 58) .  MUX C i E su DVBT2 i ne opterećuj se njima jer nemaju jak signal posvuda.  Brojevi predstavljaju kanale. Kada tražiš programe, na tim kanalima bi trebao nešto naći
    • Generalno, za distribuciju digitalnog signala moraš koristiti razdjelnike ako misliš jednu antenu spajati na dva ili više prijamnika. Ako koristiš algoritamsku antenu (riblja kost), ne bi bilo zgorega koristiti pojačalo. Pojačalo montiraš za čas posla.  Jedan dio je blizu antene, a drugi kod tebe u kući. Na njega se spaja telka ili DVBT prijamnik. Ponovno, ako ćeš spajati više televizija ili dvbt prijamnika na jednu antenu sa jednim pojačalom, opet ti treba razdjelnik signala.  Sve ovo je vrlo jeftino i može se pronaći recimo u Chipoteci.
    • Neki prijamnici imaju mogućnost spajanja aktivne antene. Aktivna antena je obična antena koja u sebi ima pojačalo i obično je zovu kućna DVBT antena. U tom slučaju, u prijamniku moraš potražiti opciju: uključi aktivnu antenu ili napajanje antene. 
    • Ako tvoj prijemnik nema mogućnost napajanja antene, onda za kućnu antenu moraš koristiti neku koja ima vlastito napajanje. Takve kućne antene obično koštaju oko stotinjak kuna i ne očekuj čuda od njih.
Dobru zabavu ti želim i nadam se da ti je barem nešto jasnije.
« Zadnja izmjena: 16. Lipanj, 2018., 19:19 moordrak »

*

aca

  • **
  • 171
Odg: Problem sa dvbt -om
« Odgovori #4 : 18. Lipanj, 2018., 07:14 »
e decki, puno ste mi pomogli ne nisam rjesio problem jos ali uzet cu novu antenu (riblju kost) i novi kabl jer definitivno je do nje nema sta drugo bit recieri su 100% ispravni

Hvala na pomoci kad smontiram danas javim se cisto da znate ocemo jos razbijati glavu il necemo ;) hihihih
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

*

aca

  • **
  • 171
Odg: Problem sa dvbt -om
« Odgovori #5 : 19. Lipanj, 2018., 07:01 »
evo da vam samo javim znaci kupio sam novu antenu, novi kabl odnosno sve novo spojio i radi ko singerica.... hvala vam jos jednom na pomoci
When power of love overcomes love of power the world will know peace! - Jimmy Hendrix

Odg: Problem sa dvbt -om
« Odgovori #6 : 29. Lipanj, 2018., 09:11 »
i razmišljaj o nababavci hevc 265 recivera.

Odg: Problem sa dvbt -om
« Odgovori #7 : 13. Kolovoz, 2018., 19:45 »
evo da vam samo javim znaci kupio sam novu antenu, novi kabl odnosno sve novo spojio i radi ko singerica.... hvala vam jos jednom na pomoci

 :thumbs:

i razmišljaj o nababavci hevc 265 recivera.

Nema žurbe. Ima još tri godine fore dok prekinu emitiranje sadašnjeg DVB-T-a. Možda čovjek do tada kupi novu televiziju. Nemoj ga plašiti novotarijama :)   Čisto offtopic, i to će biti žešća otimačina para...  :chair:
« Zadnja izmjena: 13. Kolovoz, 2018., 19:49 moordrak »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9