HCL.HR

Steam

  • 1044 Odgovora
  • 371073 Hitova
Odg: STEAM - komentari, pitanja i odgovori
« Odgovori #1035 : 08. Lipanj, 2019., 07:43 »
Citat:
.imam čest problem sa konekcijom na server
Moraš biti malo precizniji kada postavljaš pitanja.   Proučavam tvoje prijašnje upite pa pretpostavljam da se radi o Steamu. Napisao si prije nekoliko postova između ostaloga, da ti šteka video. 

Netko je sugerirao kako je kvar na računalu uzrok problema ali prije nego okriviš svoj omiljeni hardver, fokusiraj se na mrežni dio priče. Loša internet veza najčešći je uzrok opisanih problema.  Prije nego iskopaš oči nekome u službi za korisnike, provjeri sljedećih nekoliko stvari:

  • Pod prvo i obvezno, provjeri na speedtest.net koliku  uopće brzinu interneta imaš na raspolaganju. Upload i download. Obje vrijednosti su bitne. Ako je download izrazito nizak broj, recimo od  0.5 - 5 mbita, onda slobodno opleti po službi za korisike.  Upload je inače u r'vata jadan i nikakav pa tu vrijednost nemoj koristiti kao argument za dokazivanje nekvalitetne usluge. Svi internet provideri imaju jedno zlatno pravilo: tko ne pita ne dobije. Neće oni samoinicijativno podignuti brzinu tvog priključka premda imaju kapaciteta. Ne pada im na kraj pameti.  Zato telefon u ruke i "U boj, u boj! Mač iz toka, bane, nek dušman zna kako mremo mi!"
  • Koristi li još netko u tvojem kućanstvu internet osim tebe? Internet veza se dijeli, a bandwith je limitiran. To je brzina koju isporučuje tvoj internet provider na tvom priključku i koju im svaki mjesec plaćaš. Ako netko  recimo skida nekakav torrent ili gleda kakav film online putem youtuba, Netflixa, Twitcha na mobitelu/tabletu/računalu/televiziji   tebi neće ostati puno bandwitha za druge stvari poput online igranja ili gledanja videa u visokoj rezoluciji. Uobičajena brzina internet priključka može varirati od 10 do 1000 mbita, ovisno kakvu uslugu plaćaš. Naravno,  više je bolje. Nažalost, takve su i cijene. Veća brzina - plaćaš više.
  • Kako se fizički spajaš na svoj  router? Žicom ili bežično putem WiFi-ja? Ako možeš, probaj se prvo žicom spojiti na router i onda provjeri ponavljaju li se problemi. Ta žica se zove ethernet kabel i dobio si je u paketu sa routerom. Ako je nemaš, možeš je nabaviti u bilo kojem dućanu informatičke ili elektro opreme za vrlo malo kuna. Uzmi dužinu koja ti treba.
  • Spajaš li se bežično, možda imaš kakvog nametnika na svojoj bežičnoj mreži? Mislim na drage susjede jer isto kao što se ti kačiš bežično na svoju mrežu, tako se mogu i oni zakačiti i trošiti tvoj bandwith. Kako ćeš se riješiti napasnika, najjednostavnije, zovi službu za korisnike svog internet providera i zamoli ih za pomoć priliko resetiranja routera. Možda ćeš nakon reseta morati ponovno podesiti bežične postavke na svojem računalu/laptopu. 
  • Prije nego se zakrviš sa susjedima, provjeri za svaki slučaj  skidaš li nešto u pozadini korsiteći torrent dok se misliš igrati ili gledati neki video online u visokoj rezoluciji.  Zatvori torent ili bilo koju drugu aplikaciju koja može trošiti bandwith i onda probaj ponovno.   
  • Postoje neki drugi softversko-hardverski problemi na računalu poput lošeg/starog/neodgovarajućeg drivera, virusa, grešaka u sustavu.  Nije sramota  zamoliti nekoga tko ima malo više iskustva u dijagnosticiranju kvarova za pomoć. Detaljna dijagnostika računala je preopširna i zahtjevna  tema neprikladna za  format foruma.

    Dobru zabavu želim!
« Zadnja izmjena: 08. Lipanj, 2019., 08:57 moordrak »

Odg: STEAM - komentari, pitanja i odgovori
« Odgovori #1036 : 08. Lipanj, 2019., 14:39 »
ispričavam se što nisam bio precizniji ali nakon pročitane poruke djelomično su potvrđene moje sumnje na brzinu interneta jer ja sa njima oko brzine ratujem godinama i sada je došli do toga......ova vam je brzina najstabilnija i gotovo.....brzina downloada je 15-17Mgbit...sada moram čekati istek ugovora....hvala na detaljnom objašnjenju....pozdrav

Odg: STEAM - komentari, pitanja i odgovori
« Odgovori #1037 : 03. Rujan, 2019., 10:45 »
ima li još netko problema sa igranjem igrica na steam-u i ima li kakvo riješenje.....da naglasim koristim LITE verziju pes-a.....hvala

Odg: STEAM - komentari, pitanja i odgovori
« Odgovori #1038 : 03. Rujan, 2019., 13:23 »
.ova vam je brzina najstabilnija i gotovo.....brzina downloada je 15-17Mgbit...
Ovo je tipična priča većine naših internet providera. Danas nema opravdanog razloga za ono što oni rade. Svi većinom nude asihronu brzinu, što znači, download leti, upload je za ubit konja. Naime, download je kod mrežnih igara manje bitan. Bitan je upload, čak štoviše, on je KLJUČAN.  Dakle, kada ti šalješ nešto sa svog računala na neki server na internetu. Napravi test brzine na speedtest.netu  i odmah će ti biti sve jasno.   
Evo ovo je moja brzina trenutno preko Tele2
« Zadnja izmjena: 03. Rujan, 2019., 13:45 moordrak »

Odg: Steam
« Odgovori #1039 : 25. Prosinac, 2019., 20:59 »
Imam neku frku sa Steamom, pokušavam streaming preko lokalnu mrežu(PC to Laptop) i sve sam podesio ali Steam odbija streamati preko lokalnu mrežu i umjesto toga streama preko interneta. Kako podesiti da streama lokalno in-home streaming?

Odg: Steam
« Odgovori #1040 : 21. Ožujak, 2020., 09:27 »
Može li mi neko ovo objasniti:
Kako The Stanley Parable na steam-u ima za Mac, dok na EGS-u nema? Ako neko na svom store-u ima igru zar ne bi trebao imati za sve platforme?
Akazo

Odg: Steam
« Odgovori #1041 : 21. Travanj, 2020., 08:52 »
Koje su najbolje besplatne igre na pari?

*

HyPo

  • **
  • 204
Odg: Steam
« Odgovori #1042 : 21. Travanj, 2020., 13:22 »
jer trazis dobre besplatne igre na steamu ?

Odg: Steam
« Odgovori #1043 : 05. Studeni, 2020., 10:42 »
Apex Legends izašao na Steam: https://store.steampowered.com/app/1172470/Apex_Legends/
12 achivementsa, dosta njih se bazira na winu. Tako da treba imat sreće da se skupe svi achivementsi.
Ja sam inače achivement collector, ali zasada imam samo 2 igre 100% achivementsa: Full Throttle Remastered, Grim Fandango Remastered.
Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.

*

Enrik

  • n00b
  • 3
Remote Play Together
« Odgovori #1044 : 24. Prosinac, 2020., 12:26 »
Evo igram se sa Lego i sve radi savršeno ali kod Lara Croft Guardian of Light ili How to Survive nikako da naštimam igru. Ili oba igraća kontroliraju istog lika ili ne dozvoljava dva kontrolera. Samo ja imam igre, drugi igrač nema. Ima li tko kakav tutorial?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9