HCL.HR

Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?

  • 25 Odgovora
  • 8618 Hitova
*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« : 04. Ožujak, 2009., 22:16 »
Problematika je sljedeća - Play Station 3. Frend prodaje Play Station 3, i ja ga možda imam priliku kupiti. A kako bih konzolu ionako kad tad kupio, ne znam je li sad prava prilika. Naime nisma baš upučen, jer nisam imao love do sad, niti sam razmišljao zbog mnogo razloga o kupnji neke nove konzole još barem do kraja 2009., dakle ove godine, no kad tad bih morao posjedovati PS3 i Wii zbog nekoliko igara koje ne smijem propustiti, a i u svakoj generaciji sma uvijek imao minimalno jendu konzolu, prije ili kasnije  :ementaler: . Ali eto, ja ne bih ni sada inače kupovao konzolu, jer a)na faksu mi je ovaj semestar koji je upravo počeo poprilično gadan, i moram što više faktora koji bi mogli uništiti napredovanje na faksu, eliminirati. Ćak i sam PC i DS su već previše, a kud još i plejke. No ajde, da ne duljim i oduzimam još više vremena no što je potrebno, da prijeđem na stvar konačno. Frend prodaje PS3, star malo više od godinu dana, skoro pa i ne igran. Možda je u tih godinu i nešto odradio sve zajedno mjesec dana, po par sati na dan, sa 2 joypada (Sixaxis), te 4 igre (GT5 Prologue mljac, Resistance, F1, i MGS 4 mljac opet) za 2400kn. Model je od 60GB. E sad, mene zanima, isplati li se to? Prvo, s obzirom na trenutačno stanje na tržištu, drugo s obzirom na potencijalna pojeftinjenja. Ja iskrneo ne znam hoće li ih biti, i priča li se što o tome, ali ako je Xbox doista pao na svega 200$ kako sma pročitao, možda i Sony snizi cijene. Kažem, ja pojma nemam o tome, jer nisma pratio hardver baš kod konzola, smao čitao o igrama. Pa onda na kraju, tu je i pitanje o potencijalnom "PS Three" tj smanjenom modelu kao što je bio slučaj i sa PS One i Two. I na kraju kada se sve zbroji i oduzme - isplati li mi se dati toliko love za to? Ili da ne bi bilo da ja dam 2500kn, a kad ono, u roku par mjeseci do pola godine padne cijena i novi dodje toliko. Za više od pola godine me ne brine, jer ionako ne mogu previše igrat, kao što rekoh, ali bilo bi nezgodno da se do ljeta to dogodi, a ja kupio ovo. Ipak je novo, novo. Ili dođe neko noviji bolji model. OK, više sada nakon ovog romana ne znam ni sma što sam napisao, pa da još jedan potencijalno odlučujuči faktor dodam - kakav je taj sa 60GB? Znam nešto o tome da neki modeli imaju nešto što drugi nemaju, dakle da nije samo HDD razlika. Nešto tipa ćak sa pokretanjem starijih igara. Ako me pamčenje dobro služi, neki modlei navodno imaju EE u sebi tj hardverski pokreću stare igre,a neki emuliraju prkeo softvera. Iskreno, pojma nemam što je bolje, pa zato eto pitam, bez potrebe za objašnjavanjem koji model točno što ima, nego, koji model je najkompletniji sa najviše mogučnosti, zanemarivši kapacitet diska. I onda da lijepo i to ubacimo među one faktore za i protiv kupnje, te sve na kraju zbrojimo, i odlučimo :-)
 Valjda ne tražim previše, a sad to, što sma napisao možda mrviiicu više no što bi možda bilo drago, ispričavam se, ali eto, kriza je, i nema love, pa ne želim baciti bezveze teško zarađenih 2500kn na neki osakačeni PS3, ili nešto sl.

P.S.Meni se čini OK cijena, dapače, više nego OK, ako gledam recimo na nabavi - tamo najjeftiniji 80GB dođe 3600kn, 40GB 3000kn, i ono što mi nije jasno, ali ajde, možda je to stvar one opremljenosti koju sma spomenuo, tj da možda "najmanji" ima najviše - 20GB je 5500kn. I eto, ako je tom logikom, isplati se za 500kn manje od najjeftinijeg, sa još manjim diskom, i bez ove 4 sjajne igre i jednim Sixaxisom manje. Pa same igre dođu i do 2000kn. No eto, pošto ja nsima upučen, možda mi se smao kao laiku čini iplativo, ali možda je 60GB zapravo najslabiji, ili sl, ako ništa drugo, ne vidim ga za kupiti nigdje, što mi ne miriši na dobro.


Ugl - ukratko, nakon svega ovoga, ili ako se nekome nije dalo čitati sve - vrijedi li mi kupiti taj model za te pare? Ima li neki model više mogučnosti od njega, tj je li 60GB osakaćen za nešto? I hoće li biti sniženja u sljedećih pola godine, jer onda bih pričekao možda jer ionako ću tek tada moći malo više igrati vjerjatno. Te, možda i najvažnije - je li se taj 60GB kvari? Čuo sma nešto priče o tome da nije ni taj PS3 tako kvalitetan, tj da nije jedini 360 koji rikava. A opet s druge strane, neki ga hvale. Ugl, što više komentara i savjeta, to bolje. Hvala.

Živjeli! :piva:
« Zadnja izmjena: 04. Ožujak, 2009., 22:41 Shimmy »

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #1 : 04. Ožujak, 2009., 22:27 »
koliko ja znam sony ništa ne priča o pojeftinjenju tak da ono to bi si morao malo sam prokopat da nađeš neku informaciju, il možd netko na forumu zna nešt više o tome

što se tiće isplativosti svakako uzmi jer dobivaš 4 igre i koliko mi je poznato 60 gb radi hardwersku emulaciju, ja isto imam taj model al to nisam probao

što se tiće kvarova na 60gb modelu bilo je, br bio slabije kvalitete, meni je isto bio otišao, sam odsebe jednostavno je prestao radit, al garancija je riješila problem i sada radi bez ikakvih problema, sad jel je baš na svima nebih znao, al kolega isto ima taj model i njemu radi još uvijek tak da ono...

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #2 : 04. Ožujak, 2009., 22:44 »
E to sam i ja čuo. Taj frend, od kojeg bih kupio, njegovom frendu je baš kaže na 60GB modelu isto tako smao najdenom sma od sebe krepao laser, i koštao ga popravak 900kn. A ako mi se to dogodi, neću imati mjesecima love za popravit ga zbog nekih drugih troškova još. Toga se najviše i objim. Kvragu i sniženja, i da se snizi, sumnjam da će toliko itd, ali ne želim da mi krepa, jer nedavno mu istekla garancija. No opet imam frenda koji ga ima već 2 godine (otkad je došao kod nas), i nije mu jedan jedini put zaštekao do sad. A igra non stop

*

Facaa

  • ******
  • 4455
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #3 : 05. Ožujak, 2009., 00:08 »
Model od 60 GB je najbolji model ikad.
Noviji modeli imaju manje opcija..tipa bekvard kompitebiliti i memori kard rider, SACD podrška i slične pizdarije.

Pojeftinjenja ove godine sigurno neće bit. Tak da, da, prilika i pol. Cijena je skroz fer, pogotovo jerbo ti je frend pa i sam znaš koliko je očuvana il nije.
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #4 : 05. Ožujak, 2009., 00:39 »
Znači da kupim? Ok, sve mi govori u prilog tome, jedino još, vrijedi li mi riskirati s obzirom na te pritužbe o krepavanju BR pogona? Ali što se tiče frenda, da, znam da ga je čuvao i vjerujem mu, dapače, rekao je da mi on sam da 2, 3 mjeseca garancije, ako krepa da će mi vratiti pare. Ali opet, strah je tu. Smao koliko je on racionalan, koliko je opravdan? Jel zna tko možda koliki je postotak škarta u 60GB seriji? Jel to često krepavaju ili? Ja nisma uspio naći podatke, jedino što sam vidio je da se ljudi jako tuže na 40GB modele, ali za 60GB nisma našao info

Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #5 : 05. Ožujak, 2009., 08:44 »
Zato jer na 60 GB modele i nema previše pritužbi. 40 GB modeli su najproblematičniji što se tiče BR pogona.

Uglavnom, sve ovo što su faca i snowblind rekli vrijedi (a baš sam mislio i reći ovo što je faca rekao).
Čak ti ni PSThree ne bi bio neki razlog za odlaganje kupnje, budući da osim nešto manje veličine sigurno ne bi profitirao ni na čemu. PS3 je ionako valjda najtiša konzola ikad, a 60 gigabajtni model je najluksuzniji i najopremljeniji.

Al ček... da rezimiramo. 60 GB PS3 + 2 original kontrolera + 4 igre + skoro ne korišten + usmena garancija frenda da ti vraća novce ako konzola krepa = 2400 kn? O čemu mi tu uopće pričamo? Kupiti danas ili kupiti sutra ili?  :ementaler:

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #6 : 05. Ožujak, 2009., 08:56 »
Onak, ne znam. Jedino sto realno korisno dobivas sa 60 GB modelom je backwards kompatibilnost sa PS2 igrama. Originalnim, jel. Nemam pojma jel imas kolekciju originala ili ne.
Hardversko pokretanje igara, 60 GB model prakticki ima PS2 cipset u sebi.

A ako imas PS2 koji funkcionira jos uvijek, onda ti ne treba.
Memory card reader je onak, tu tek toliko. Tesko da ces ga koristiti bas previse, s obzirom da su vulgaris usb stickovi trenutno bezobrazno jeftini.

Opet realno gledano, rabljeno je rabljeno, novo je novo. Mozda ce raditi, mozda ne. To neces saznati koliko god pitao ljude uokolo. S novim barem imas garanciju.
S obzirom da si sam rekao da ti je semestar u govnima, ionako neces imati vremena za igranje ako kupis sad. Plus, jos ce te lupiti po parama i igre koje planiras kupiti za njega. Nemam pojma jel imas kolekciju originala ili ne.
Mozda padne cijena plejki. A u svakom slucaju ce pasti cijene igrama koje mislis odigrati.


Ali sto se tice paketa koji prodaje, jebena ponuda.

*

Facaa

  • ******
  • 4455
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #7 : 05. Ožujak, 2009., 13:13 »
Ukratko, da iam para bi te savjetovao da ne kupujes i trazio broj od lika.  :wildboy:
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #8 : 05. Ožujak, 2009., 18:47 »
Hmmm, nemam nijednu igru za PS2, ali bih si nabavio neke sa PS2 i PS1 ako bih mogao koje bih sada imao na trojci i ponovno igrao, pogotovo da se podsjetim za nove nastavke. Pricam prvenstveno o Killzone 1, GoW 1 i 2, MGS 1, 2 i 3, i tkao neke. Igre koje su po meni ownale isusa, a njihov nastavak je izasao ili ce izaci na PS3, i smatram ih jednim od najboljih serijala uopce. Pa eto, volio bih imati kompletnu kolekciju. No pitanje je hocu li ih uspjeti nabaviti. Što se tice cjena PS3 igara, to me ne dira bas toliko kao neke, jer:
a)daju se naci super naslovi za 250-300kn novi (HG spot primjerice)
b)ima rabljenih i za 100-150kn sam vidio, ljudi prodaju

Nego, ovako. Prije par sati sma došao doma sa dotičnim PS-om, i prištekao ga na HD telku u dnevnom boravku. I gledao igre u 1080p, odn 720p koje ne podrzavaju 1080... i plakao kako to izgleda. Prvenstveno mislim na GT5. Straaaaasno. A onda sam, posto sma bio lijen furati na SD telku u svojoj sobi, odmah prebacio na plejki opciju na onu 576 (mislim da je tolko)p rezoluciju. I opet plakao. I opet kako izgleda, ali negativno - koliko to losije izgleda nego HD reza. A sve ga se bojim spojiti na TV koji imam u sobi jer ce jos losije brijem izgledati (ipak je onaj gore LCD, i to neki Samsungov hvaljeni model, a u mojoj sobi stara katodna kanta od kojih 7, 8 godina...).

I ugl, iako, smao što ga nisam kupio, razmišljam si, možda ipak bolje pričekati. Jer HD telku neću nabavit prije ljeta nikako, a pitanje da li i tada, a iskreno, nakon što sma vidio onu ljepotu, ne znam je li mi se igra uopće na "normalnom" TV-u, kada znam kako bi igre mogle izgledati. A tu je još i faks, za koji ionako imam malo vremena, pa se sve svodi zapravo na jedno:

Dali da kupim sada, i vjerojatno ne igram najmanje do ljeta, mooožda malo nabacim neki MP sa nekim kad dođe PES, GT ili Motorstorm, no osiguram si taj famozni, najopremljeniji 60GB model na koji nema žalbi. Ili da ipak ne kupujem, nego, kao što mi je bio i prvotni plan otkad su došle te "nove" konzole, kupim prvo HDTV, pa tek onda konzolu i uživam od početka, ali eto, možda ne uspijem više nabaviti 60GB model? Eto, to je zapravo sad jedina dilema, pa ako možete kratko i jasno pomoći ovdje. A ja zauzvrat onda ako ne budem kupio, dam nekome tko želi kupiti njegov broj, pa si ga netko drugi uzme?

Jer iskreno, eto, što zbog nedostatka vremena, što zbog TV-a, ne bih ga baš igrao, nego bih si smao osigurao 60GB model za povoljnu cijenu. Jel mi to bolje ili čekati te najvjerojatnije negdje potkraj ljeta kupiti 80GB model? Koliko je bolji 60 od 80, i je li zapravo? Jer to je zapravo odlučujući faktor onda. Ako je i 80GB jednako dobar (i kvalitetan, tj ne kvari se), mislim da ću radje onda pričekati te kupiti novi 80GB za pola godine. Ajde, pomozite kolegi na mukama... :wildboy:

P.S.Dakle, zanemarite cijenu, ona nij faktor - samo sama kvaliteta modela i opremljenost...

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #9 : 05. Ožujak, 2009., 19:30 »
Ne znam, ja doma na Panasonic Vieri zbilja ne vidim razliku izmedu 1080 i 720.
Jedino izbliza.

Nego, sa novim 80 GB modelima dobivas Dual Shock 3 i tako to.

*

Pičkica

  • ****
  • 1765
  • Prince`Charming
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #10 : 05. Ožujak, 2009., 19:33 »
Kupiš i igraš na HD telki koju imaš u dnevnom boravku? Znam kao nije ti stalno na usluzi, al ono ne znam igraš mudro i probrano.  :wildboy:


+

Ovo šta Yuri kaže. 1080 720 je više nego dobar marketing.
JA SAM TOLKO PAMETAN DA VI TO NEMORETE UOPĆE SKUŽIT KOLKA  JE TO PAMET

Kako mu je pimpek letio na sve strane, straaaaaaaaaaaašno...

s h u m a . o r g  :approve

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #11 : 05. Ožujak, 2009., 19:41 »
A gdje sma ja rekao išta o 720p i 1080p? Pa nisam nigdje :geek:. Da, probao sma i jednu i drugu rezu, tako da ne mislim na to, nego sma rekao usporedba HD, bilo 720 ili 1080 i SD rezolucija. Tu je strašna razlika. A ja nemam u svojoj sobi 720p, nego neki najobičniji 51cm SONY sa katodnom cijevi. A što se tiče igranja u dnevnom, to ne dolazi u obzir, jer:
a)non stop je nekto tamo i ili gleda telku, ili ako i ne gleda, ja ne podnosim igranje ako nisma sam bez smetnji, ne bih nikad mogao igrati negdje gdje se netko šeće non stop
b)stari i ja si nismao baš najbolja 2 druga, a on je većinu vremena tamo i tako. Ugl, ne dolazi u obzir to ;) :wildboy:

*

Facaa

  • ******
  • 4455
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #12 : 06. Ožujak, 2009., 10:37 »
Ovo šta Yuri kaže. 1080 720 je više nego dobar marketing.

Pa zar i ti moj snobisticki kume?  :wildboy:
I'm teaching myself to live without sleeping cause i don't trust my dreams.

*

Pičkica

  • ****
  • 1765
  • Prince`Charming
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #13 : 06. Ožujak, 2009., 11:08 »
Iako snob kuma ima obe reze i dalje se slažem sa sobom da je onako, poprilično najhapano to sve.  :wildboy:
JA SAM TOLKO PAMETAN DA VI TO NEMORETE UOPĆE SKUŽIT KOLKA  JE TO PAMET

Kako mu je pimpek letio na sve strane, straaaaaaaaaaaašno...

s h u m a . o r g  :approve

*

Shimmy

  • ***
  • 894
  • konjsko drvo
Re: Kupnja PS3 (60GB rabljeni) - isplativost?
« Odgovori #14 : 06. Ožujak, 2009., 20:08 »
Ne, al je, stvarno sam gledao, mijenjao reze, jako je mala razlika. NO opet s druge strane, Full HD-ovi su već toliko jeftini da nije teško dati za Fullku ako se već gleda i onaj koji je "ready" samo. Ugl, ja eto vjerojatno neću kupiti, pa ako nekog zanima, možda želi umjesto mene. S time da je ono bila posebna tarifa za mene kao frenda, a inaće prodaje po 2500kn i bez jedne igre, tj sa 3 igre, ne 4 ->Motorstorm, Resistance i GT5 Prologue

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9