HCL.HR

Problem PS4

  • 4 Odgovora
  • 2868 Hitova
Problem PS4
« : 09. Prosinac, 2019., 18:10 »
Pozdrav,prije par dana sam istresao prilicnu sumu novca za novi PS4 i novi tv.U pitanju je 4K 43 " LG43UM7000PLA i PS4 Slim.
Dobio sam uz plejku i COD Modern Warfare i dok sam je prelazio malo sam se razoracao u kampanji se desava sjeckanje tjst onaj kao stuttering koji sam uspio malo da ublazim postavljanjem 1080p/24hz na off u video playback settingsu ali i dalje postoji sjeckanje ,desava se povremeni pad fpsa u nekim zahtjevnijim scenama sto je i razumno.Dok deathmatch mod radi bez pada fpsa i bez stutteringa i sjeckanja bilo kakvog sto mi je malo cudno,online jos nisam probao.
Probao sam jos project cars igricu i moze se igrati ali se desava isto pad fpsa nije fluidno kao sto sam ocekivao da ce biti pa me zanimaju vasa iskustva da li je ovo normalno da se desava ili je neki problem kod mene
Ocekivao sam da cu moci uzivati u svim igrica a ne da mi konzola sluzi samo za sportske simulacije sto cu najvise svakako i igrati ali kad sam vec istresao pare onda bih da igram i ove novije naslove sto dolaze

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Problem PS4
« Odgovori #1 : 11. Prosinac, 2019., 10:26 »
Ovo mi zvuči malo čudno, obje igre bi se trebale fino vrtjeti.

Kod Modern Warfarea, događa li ti se zastajkivanje kod prikaza cutscena ili samog gameplaya?

Jesi TV postavio u game mode? Ako nisi, probaj prvo to, ali probaj onda mijenjati i ostale modove slike na TV-u - i to može utjecati na procesiranje pokreta slike i koliko se slika prikazuje glatko.
 

*

tryon

  • **
  • 224
Odg: Problem PS4
« Odgovori #2 : 11. Prosinac, 2019., 12:50 »
ne znam kako je na LG televizorima, ali iskljuci ako mozes ili ako nisi ono "peglanje" pokreta.

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Problem PS4
« Odgovori #3 : 11. Prosinac, 2019., 14:09 »
A na to sam i mislio sa time da proba druge modove slike, jer svaki od tih modova sa sobom obično donosi drugačije procesiranje pokreta. Pa ako tim brzim šaltanjem kroz tipične predefinirane modove slike vidi poboljšanje, onda može napraviti custom mod i podesiti sliku najbolje sam, uz najbolju opciju procesiranja slike za njega. Ali općenito govoreći, game mode postavka slike bi mu trebala ponuditi optimalne rezultate za gaming, jer u drugim modovima bi mogao imati veću fluidnost slike, ali i veći input lag.

Odg: Problem PS4
« Odgovori #4 : 11. Prosinac, 2019., 18:47 »
u kampanji se desava sjeckanje tjst onaj kao stuttering koji sam uspio malo da ublazim postavljanjem 1080p/24hz na off u video playback settingsu ali i dalje postoji sjeckanje ,desava se povremeni pad fpsa u nekim zahtjevnijim scenama sto je i razumno.
Obje navedene igre ne bi  trebale raditi nikakve probleme. Ovo mi se više čini kao specifični problem "dogovora" između slim konzole i TV-a kako će "crtati" sliku. Imaš pod video output settings na plejki svašta nešto za namjestiti.
Ova glupost koju dečki spominju se kod mene zove  stvaranje realnosti (soap opera effect, tj Motion flow). Obvezno iskopčati. UVIJEK. Na svim profilima.
 Prvo, Meni je reza na 2016p RGB  (ja imam PRO konzolu, ti ćeš imati  ponuđene druge opcije). Probaj se malo igrati sa postavkama u tom izborniku pa onda vidi kako se plejka ponaša. (RGB, druge YUV postavke)  Nemoj očekivati čuda od slima. Biti će trenutaka kada se framerate vidljivo zakuca.Ovo nije često ali ako si se naučio na PC, može zasmetati.
Iduće dvije stvari nisu toliko važne za slim konzolu, svejedno ništa ne košta provjeriti.
kabel koji koristiš je pretpostavljam original od plejke. Ako nije, probaj koristiti barem onaj za 2.0 standard. Taj kabel ima veću propusnost. Ovo je više bitno kod 4k prikaza kojeg tvoja plejka ne može dati, ali ne smeta imati noviji kabel.
Treće, na TV-u vjerojatno postoji odabir načina rada HDMI ulaza. Provjeri u user manualu koje postavke trebaš promijeniti da bi ulazi podržavali veći bandwith. Meni je to pod format hdmi signala pa poboljšano. Ja imam Sony ne LG zato samo okvirno govorim gdje se ova opcija može nalaziti.
 Inače, sve ovo bi trebalo raditi i pod automatskim postavkama ali, različiti brendovi-različita pravila.
 
 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9