HCL.HR

Problemi sa eksternim HDD-om na PS4

  • 14 Odgovora
  • 5654 Hitova
Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« : 21. Prosinac, 2017., 16:49 »
Problematika je sljedeća: 1TB PS4 postade krcat. Manjak prostora natjera me na jednostavno rješenje: External Hard Drive. I tako, 1Tb WESTERN DIGITAL Elements Portable zavrti se veselo povrh moje plejke. I nije završilo sa: "živjeli su sretno do kraja života..."   

Sve je bilo lijepo i krasno, kao u bajci, dok nisam popunio otprilike pola tog diska. Nakon što sam prešao polovicu, počeli su problemi. Lokacija downloada je external disk. Nove igre koje stavim na skidanje iz librarya se  skinu bez problema.  Probam li ih pokrenuti, kajla.
Prvo se plejka zaledi na loading screenu igre. Nakon cca 5-6 minuta, izbaci ekran, greška kod učitavanja i odmah nakon toga, poruka uklonili ste nasilno vanjski disk, potreban je repare. Odradim repare, disk se ponovno "prikači" u sustav i sve 5. Probam ponovno pokrenuti igru, opet ista  greška i opet me vrti u krug. Probam pokrenuti neke igre koje sam prije downlodao na taj isti disk, rade bez greške.

Kaže Sony support,
1)  ne garanatiramo da će svi eksterni diskovi raditi ispravno (?!!!!!)
2)  probajte ponovno formatirati vanjski disk   (i popušite pritom već skinute igre i updejte za njih)

Ignorirao prvi odgovor, odradio proceduru po naputku 2, ponovno formatirao i pustio na download ono što sam pobrisao  iiiii  OPET se ponovila ista greška nakon što sam popunio disk preko pola.  Ok ne budi lijen. Kupio ja drugu ladicu,  SEAGATE External Backup, 2Tb, USB 3.0. Kada sam došao točno do pola kapaciteta diska, ode u božjumater.  :chair:    Opet ista je*ena greška  :fpalm:

Uglavnom, LAGANO sam lud.  :bonk:

Prvo pitanje:
Zna li možda netko postoji li kakav alat sa kojim mogu popraviti/provjeriti  PS4 formatiranu particiju jer mi se stvarno ne skida nanovo skoro 1.5 tera igara.

Drugo pitanje:
Ima tko kakvih iskustava sa uvaljivanjem drugog HDD-a kao sistemskog u plejku od recimo 2,3,4Tb? Stvarno mi se više neda natezati sa ladicama.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #1 : 21. Prosinac, 2017., 17:00 »
Pravo pitanje je je li taj disk uopće ispravan?
Spoji na komp i formatiraj u neki od njemu poznatih formata (NTFS ili exFAT)
Skini HD Tune (običnu verziju) i vidi ima li grešaka (nemoj raditi quick test, makni tu kvačicu) pa vidi je li s diskom sve OK ili nije.

Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #2 : 29. Prosinac, 2017., 00:39 »
Oba diska su bila u banani. Formatirao sam na kraju oba, na exfat. Greška u čitanju dosta sektora točno na pola kapaciteta. Srećom, oba su mi pod garancijom. Pa da ne povjeruješ! Doslovno, novi diskovi, iz dućana. Windowsi nemaju problema sa čitanjem i pisanjem, jednostavno mapiraju te sektore , kažu nečitljivo i piči dalje. Plejka očigledano nema taj mehanizam. Hvala za info. Ovaj HD Tune je odlična stvarčica! Imao sam neke druge alate ali za ovoga nisam znao.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #3 : 29. Prosinac, 2017., 08:40 »
Samo jedno pitanje, jesu diskovi bili Seagate?!?  :loludara:

Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #4 : 30. Prosinac, 2017., 14:08 »
Prvi je wd drugi je sg.  Oba u usb 3.0 verziji. Mislio sam poslije nove godine uvaliti nešto dvoterabajtno ali vidim da se nudi samo seagate trenutno po dućanima. Šta, da to ne uzimam? Vidim da si se fino nasmijao na seagate :)

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #5 : 30. Prosinac, 2017., 14:16 »
Bježi od Seagate-a, jedni od najgorih diskova ikada. U firmi prošle godine su jedno 4 komada otišla, meni doma 2, itd.


Uglavnom ja za externi na PS4 koristim Toshiba canvio basic 1TB USB 3.0 i za sada se Toshiba pokazuje jako dobrom. Čak sam uzeo i diskove za komp od njih.
Gledaj si njih, nisu skupi, a sigurno će te dobro poslužiti.

Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #6 : 30. Prosinac, 2017., 14:42 »
Ma nema ništa u Rijeci veće od terabajta od drugih proizvođača. Baš gledam. Neću diskove naručivati poštom, a ove veće valjda treba čekati. Mislio sam stavit teru ali za pol godine će opet biti puna. Brišem ja od igara što mi se ne sviđa ili što sam završio ali neke ogromne igre mi se neda skidati ponovo, recimo inquisition, 70 gigi kojeg igramo ponovo, uncharted 4  65 gigi,  witcher 3 goty 65gigi, gta5  55 gigi itd. A di su ove igre sa plusa. Za čas se to nabere.
Uglavnom fala za info.

Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #7 : 30. Prosinac, 2017., 19:30 »
Ja sam nabavio 4TB WD elements za Pro.
Imam iskustva sa takvim diskom, imam još tri komada...
Najstariji je oko 2 ili 3 godine star i nikad nisam imao nikakvih problema.
Za sada sve drži a ne vjerujem kako se dobro izvode igre sa tih eksternih hardova.
Valjda bude bez problema :D

Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #8 : 22. Siječanj, 2018., 21:59 »
Pozdrav, imam toshibu ext hdd 1 tb  koju  zelim ukljucit u ps4 kao dodatni prostor za igre,medjutim ps4 mi je nece formatirat u extended storage, pise cannot format i sad u nastavku pise da disk treba bit 3.0 nadalje, moj disk je 3.5, ne znam kako da to rijesim pa ako ima ko savjet bio bi mu jako zahvalan,..

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #9 : 23. Siječanj, 2018., 06:54 »
3,5' je veličina diska, odnosno on je "velik" kao disk koji ide u stolna računala. A manji diskovi su 2,5' i oni ne trebaju eksterno napajanje i adapter kako bi radili.
Ovo o čemu te PS4 upozorava jest brzina.
postoje USB 2.0 diskovi i USB 3.0 diskovi.
Očito tvoj ima brzinu od USB 2.0 te samim time ne postiže dovoljno veliku brzinu za prijenos podataka i ne možeš ga koristiti. Inače USB 3.0 je cca 10x brži od USB 2.0 tako da je razlika ogromna.


Znači potreban ti je disk koji ima USB 3.0 i onda će ti PS4 moći formatirati disk.

*

Kegdon

  • *
  • 121
Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #10 : 15. Veljača, 2018., 21:46 »
Ne mogu na svoj eksterni disk prebacit Screenshots i video dok igre mogu. U čemu je stvar.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #11 : 15. Veljača, 2018., 22:13 »
Zato što ti je disk u Extended storage modu.
Kada si ga prvi puta formatirao lijepo ti je pisalo da na takav disk ne mogu ići niti save-ovi, screenshotovi, video, itd.
Taj disk isključivo i samo služi za datoteke samih igara.
Ako želiš korsititi neki drugi disk za te stvari samo ga formatiraj u FAT 32 no onda ga nećeš moći koristiti kao extended storage.

Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #12 : 26. Svibanj, 2018., 21:13 »
Da ne otvaram novu temu, imam pitanje: Kako počistiti stavku Other na Extended Strage-u pod Applications?
Mislim ok da je ta stavka velika par gigi, ali kod mene je 238Gb!  Jednostavno plejka mi je neda pobrisati. Mislim, trećina diska mi je potrošena za što točno? Ima kakvog lijeka?

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #13 : 26. Svibanj, 2018., 21:51 »
Probaj vidjeti što je sve na tom disku. Inače kada je update izašao disk je isključivo bio za instalaciju igara i ničeg više. Moguće je da imaš nekakvih zaostataka ako si krenuo downloadat igru pa nestalo struje, itd, jer PS4 nema file check sistem...
No u tom slučaju ga možeš jedino ponovno formatirati...


Probaj vidjeti malo kopat i vdijet što ti zauzima toliki prostor. Ja tu stavku recimo ni nemam na svom 1TB disku i sve je u savršenom redu...

Odg: Problemi sa eksternim HDD-om na PS4
« Odgovori #14 : 27. Svibanj, 2018., 07:08 »
Ja tu stavku recimo ni nemam na svom 1TB disku i sve je u savršenom redu...

Ni meni nije bilo jasno o čemu se radi jer kada zbrojiš sve skinute igre i taj "other" vanjski disk ima veličinu 1.5 Tb, a nema. Sjetio sam se da sam čitao negdje da je dobro sa vremena na vrijeme napraviti ps4 database rebuild iz safe moda. To je pomoglo. "other" je sada 150mb , a plejka mi se čini, malo lakše diše :)

Ako nekom treba:
Safe mode: ugasiti ps4, držati tipku za paljenje na kućištu dok ps4 ne zasvira i onda pustiti, pratiti uputstva na ekranu. Rebuild database je negdje treća - četvrta stavka. 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9