HCL.HR

PS4 PRO Problem

  • 5 Odgovora
  • 4407 Hitova
PS4 PRO Problem
« : 08. Lipanj, 2019., 11:01 »
Uzeo sam skoro polovnu konzolu i kod igranja digitalnih igrica uzasno je bucna i kuler se cuje kao da ce poletiti dok recimo kod igranja igrica sa cd-a radi sve normalno i tiho sad me zanima u cemu moze biti problem? Hvala!

Evo i video

https://youtu.be/0yj2HVzuJy8
« Zadnja izmjena: 08. Lipanj, 2019., 11:04 Aleksa83 »

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: PS4 PRO Problem
« Odgovori #1 : 08. Lipanj, 2019., 11:04 »
Uzeo sam skoro polovnu konzolu i kod igranja digitalnih igrica uzasno je bucna kuler se cuje kao da ce poletiti dok recimo kod igranja igrica sa cd-a radi sve normalno i tiho sad me zanima u cemu moze biti problem? Hvala!

Evo i video

https://youtu.be/0yj2HVzuJy8


Za početak problem je u tome jer konzola nema zraka kako si ju stavio. PS4 izbacuje topli zrak odostraga, a tebi je to direktno na zid. Prema tome teško se rješava toplog zraka koji se zbog zida zadržava oko konzole koja opet taj (topli) zrak uzima natrag i pokušava s njim ohladiti se...


Dakle moraš imati punooo više mjesta od zida ili ju drugačije okreni. Isto tako PS4 pro lako možeš očistiti (sami ventilator) od prašine tako da NE rastavljaš konzolu nego samo makneš gornji poklopac.

Odg: PS4 PRO Problem
« Odgovori #2 : 08. Lipanj, 2019., 14:51 »
Dao sam konzolu majstoru na servis da je ocisti i vidi termalnu pastu jer ona prilikom svakog pokretanja digitalne igrice krene odmah puhati ja sam je okretao na sve strane i opet je sve isto ja jedino sto mogu uraditi je da kupim neko dodatno hladjenje recimo ovako nesto

PS4 Pro Cooling Cooler Fan Super Turbo Temperature Control with USB Cable for Sony Playstation 4 PS4 Pro Console Vertical Stand
https://s.click.aliexpress.com/e/bEx8bWgs

Ako bi nesto znacilo :(

Hvala u svakom slucaju na predlozima :piva:


Odg: PS4 PRO Problem
« Odgovori #3 : 08. Lipanj, 2019., 15:21 »
prilikom svakog pokretanja digitalne igrice krene odmah puhati

Bome, ova tvoja kao da će poletjeti svakog trena...  Rekao si PRO konzola?  Prva generacija PRO konzola je bila ovako bučna. Očito je to ta...  Koliko sam shvatio, čišćenjem/zamjenom termalne paste nije se ništa promijenilo? Ovako na prvu, malo mi je to čudno. Obično se zamjenom termalne paste sustav stiša.
Daj probaj staviti ruku iza konzole i reci osjetiš li struju toplog zraka? PS4 ispuhuje zrak na stražnjem panelu,  onom gdje su svi konektori. Ako je zrak mlačan ili skoro hladan, onda nisam siguran da se majstor upuštao u skidanje hladnjaka i zamjenu termalne paste, samo je ispuhao konzolu.   
Ako je zrak jako topao, onda sve radi OK. Konzola se dosta grije i tu nema pomoći. Što misliš zašto informatičarima UVIJEK radi klima ? :)
Ovo što si našao na aliju je ok jer može pomoći. Teorijski, ovaj komad izvlači  zrak iz konzole čime prisilno povećava protok zraka kroz konzolu. Ne znam koliko je ovaj dodatak bučan sam za sebe jer što su ventilatori manji, to su bučniji na većim okretajima. Probaj nabaviti.  Nemaš što izgubiti osim desetak dolara :)     
« Zadnja izmjena: 08. Lipanj, 2019., 15:33 moordrak »

Odg: PS4 PRO Problem
« Odgovori #4 : 08. Lipanj, 2019., 18:13 »
Pro je konzola i jos je kod majstora pa cekam da mi javi kakvo je stanje posle ciscenja i zamjene termalne paste nadam se da ce biti bolje :geek:

*

bhlazio

  • ***
  • 774
  • Forza Lazio
Odg: PS4 PRO Problem
« Odgovori #5 : 06. Srpanj, 2019., 10:39 »
Moj Pro se čuje dosta, ali većinom u granicama. Primijetio sam da na nekim igrama, konkretno PES 19, radi hlađenje u punom kapacitetu i tada je kao jumbo jet, Ali čitao sam da to nije samo kod mene.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9