HCL.HR

PSP kvar

  • 4 Odgovora
  • 3010 Hitova
*

F4D1L

  • n00b
  • 3
PSP kvar
« : 11. Siječanj, 2019., 23:56 »
Pozz,imam jedan problem sa svojim PSP,model 3004 je u pitanju. Imao sam problem sa poklopcem za bateriju,koji je ispadao,zbog ceka mi je i baterija milijun puta padala na pod. Neko vrijeme mi se nije mogla puniti baterija a sad moze. I radi sve normala osim poklopca,ali kada ubacim UMD disk u konzolu odma se ugasi. Znate li do cega je? Hvala unaprijed svima
 :kava:

Odg: PSP kvar
« Odgovori #1 : 13. Siječanj, 2019., 22:56 »
PSP dolazi sa punjačem, koliko se sjećam. Si probao staviti UMD unutra dok je PSP spojen na punjač? UMD čitač vjerojatno "potegne" malo više struje što baterija ne može dati pa se sve ugasi. Imao sam PSP, a  UMD je prva stvar koja mi je na njemu riknula. Moj nakon nekog vremena nije htio čitati diskove uopće. Još detalj, što je sa UMD-om, mislim diskom? Da nije on "zaglavio" ?
Ako ništa ne pomogne, uvijek možeš "otključati"  PSP i preko kompa staviti igre na njega koje posjeduješ.  Danas je taj postupak jednostavan. Traži na youtubeu Jailbreaking PSP 3004. Službeni support za PSP je odavno završio ali svejedno, ako ga "otključaš" nemoj koristiti svoj PSN profil na njemu i općenito, izbjegavaj online aktivnosti :)
« Zadnja izmjena: 13. Siječanj, 2019., 23:05 moordrak »

*

F4D1L

  • n00b
  • 3
Odg: PSP kvar
« Odgovori #2 : 14. Siječanj, 2019., 13:00 »
To sam i radio,stavim psp na punjac i upalim ga,zatim u njega ubacim UMD igricu,te se odjednom ugasi. Poslije sam ostavljao psp na punjacy bez UMDa malo da povuce struje da ima za UMD,i kad sam ubacio UMD,psp se ugasio. Sto se tice PSN i online aktivnosti to mi na PSP ne treba jer igram offline uvijek. Uglavnom,na originalnom punjacu mi se sada iz nekog razloga ne moze puniti ni u paliti,ali imam jos jedan,koji nije original,i na njemu radi,sve dok ne upalim UMD. Mozda je baterija iscurila pa se pokvario,jer nije originalna u njemu,vec neka kineska 3.6v 2400mAh,koja je i nabubrila izgleda te mi se zbog nje malo i poklopac pokvario. Vidjet cu da kupim bovu bateriju i poklopac,ako onda ne moze,onda popravak. Uglavnom hvala puno na savjetu.

Odg: PSP kvar
« Odgovori #3 : 15. Siječanj, 2019., 14:00 »
Mozda je baterija iscurila pa se pokvario,jer nije originalna u njemu,vec neka kineska 3.6v 2400mAh,koja je i nabubrila izgleda te mi se zbog nje malo i poklopac pokvario.

Nisi napisao da je baterija nabubrila! To je jako bitan detalj! Čim se nešto deformiralo, znači da je u kvaru. Radi se o litijumskim baterijama koje su nezgodne ako dođu u dodir sa vodom (razvijaju intenzivnu toplinu zbog čega se uređaj može zapaliti , a tebe ozlijediti ). Ovo što se baterija napuhala znači da je došlo do neke neželjene kemijske  reakcije pa se razvio plin. Srećom, postoji elektronički limitator  unutar baterypacka  koji te spasio od eksplozije i mogućeg zapaljenja baterije pošto si je pokušao puniti. Ako misliš da si dovoljno spretan, probaj rastaviti bateriju, ukloni napuhanu ćeliju i baci je u otpad predviđen za skupljanje istrošenih baterija. Nemoj je slučajno bušti.  Molim te, oprezno postupaj!

Model 3004 bi trebao raditi bez baterije u njemu, direkno preko punjača. Probaj. Ako radi, bez pardona frkni tu bateriju u otpad predviđen za odlaganje starih baterija.  Ako PSP ne bude radio, onda moraš pažljivo rastaviti bateriju, pazi da ne pokidaš elektroniku ili probušiš napuhanu ćeliju, odstrani napuhanu ćeliju i sve vrati nazad u plastiku te sastavljeno,  sve vrati nazad u PSP. Sada bi PSP trebao bi raditi preko punjača :)
Naravno, uzmi novu  bateriju kod kineza. Da se pronaći za ništa para.   

Adapter za punjenje očito ne može dati dovoljno jaku struju da bi se UMD čitač mogao zavrtiti. Kolko se sjećam, strujni konektor PSP-a je prilično jedinstven pa ako naletiš na neki "divlji" svaka čast!  Treba ti minimalno 2500 mA na 5V. Takav adapter traži.   
« Zadnja izmjena: 15. Siječanj, 2019., 14:03 moordrak »

*

F4D1L

  • n00b
  • 3
Odg: PSP kvar
« Odgovori #4 : 17. Siječanj, 2019., 16:30 »
Napokon sam kupio novu bateriju koja ok radi,ali me i dalje poklopac zeza,te stoga moram novi kupit da mi se ne bi ova nova ostetila. Hvala Vam puno na savjetima,jos samo poklopac novi i sve ok. A sto se punjaca tice,nasao sam adapter i ok puni. Jos jednom Vam do neba hvala na savjetima

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9