HCL.HR

Čudne stvari se dešavaju sa pretraživačima

  • 0 Odgovora
  • 909 Hitova
*

merakogie

  • n00b
  • 1
Čudne stvari se dešavaju sa pretraživačima
« : 08. Srpanj, 2022., 11:17 »
Iskreno, ovo je vjerovatno virus, ali u najmanju ruku nakon potpunog skeniranja od strane Windows Defendera, ništa nije pronađeno, tako da bi svaka pomoć bila cijenjena, ja sam loš u ovakvim stvarima.

Jednostavno rečeno, dvije stvari su počele da se dešavaju.

Google Chrome će se redovno i često zatvarati, a zatim se ponovo otvarati, ponekad na početnoj stranici, ponekad na stranici na kojoj je već bio. Kao da se srušio ili tako nešto, ali sve je u redu godinama i ovo se dogodilo bez obzira na to koliko je kartica otvoreno. Ovo se ne dešava sa firefoxom ili edge, samo sa hromom.

Svaki pretraživač na mom računaru će se sada nasumično prebaciti na Bing, ali ne stalno, to može biti potpuno normalno satima, a zatim nekoliko minuta uzastopno prebaciti se na Bing pri ponavljanju, a zatim ponovo zaustaviti. Ovo je ono što liči na virus, ali defanzivac to ne vidi.

Probao sam da ponovo instaliram google chrome, uradio potpuno skeniranje na Defenderu, pogledao sam kroz podešavanja i nisam našao ništa čudno sa pretraživačima. Ne znam, čudan je osjećaj jer da je u pitanju virus, ne razumijem u čemu je poenta.
Svaka pomoć bi bila cijenjena, čak i ako je samo, "Nabavite neki softver koji nije Windows Defender da izvrši skeniranje", samo želim da mi neko sa malo više iskustva da upute za traženje.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9