HCL.HR

Google Chrome - cache problem

  • 3 Odgovora
  • 5414 Hitova
Google Chrome - cache problem
« : 08. Studeni, 2016., 20:09 »
Imam veliki problem sa cache u google chromu... 20-25 min surfam... i vidim usporava mi loading stranica(bilo koje)..yt,fb i ostalo... i odem tamo da clearam da vidim mozda se napunilo.. kad ono oko 500mb .. oke .. ja izbrisem.. ugasim pc.. sutra dan isto tako ja izbrisem odem samo na 4 stranice znaci fb,yt,hotmail.com,wikipedia... i posle toga odma udjem tamo sa 0 .. ode na 20mb cache ... to mi se nikad nije desavalo a ne znam u cemu je problem evo sad uninstal sam ad block mislio zbog toga nije !? ...

Nemam nikakvih plugina dodatnih kao sto mozete vidjet
http://image.prntscr.com/image/29a7e8be1b2343f7a54714bd200b5cbc.png

Mislio da skeniram sa Malwarebytes... al reko mozda vi znate .. googlo sam al nmg da nadjem samo ima kako clearati a to ja znm

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: Google Chrome - cache problem
« Odgovori #1 : 10. Studeni, 2016., 19:21 »
što je chrome cache? gdje to gledaš?

Odg: Google Chrome - cache problem
« Odgovori #2 : 11. Studeni, 2016., 15:55 »
Cache memorija tj. gugl cache ti je laički rečeno sigurnosna kopija svake stranice koju ikad posjetiš koristeći google chrome. On "sejva" svaku stranicu ili bolje rečeno indeksira i ti zapravo svaki put kad ponovno posjetiš neku stranicu gugl zapravo otvara "cache" verziju a ne original.
Praktički svaki mogući search ti otvara cache stranicu jer su gugl serveri brži od svih web browsera i prije otvori cache nego "original"
Također ima veze sa samim search enginom jer google preko "cache" podataka stvara ponuđene stranice. Tipa kad odeš na url bar ili jednostavno google i utipkaš: Facebook a chrome ti već ponudi facebook nakon slova F.
Vrlo korisna stvar ukoliko su serveri zauzeti, lokalni internet je zakrčen ili je stranica nedavno maknuta.
Nadam se da sam razjasnio nekako bar malo razumljivo.

@Enchii

Skini CCleaner i skeniraj sve. Kad je gotov u tabu aplikacije počisti manualno Google cache memoriju tj cache memoriju svih preglednika trebalo bi prestat radit te probleme.

 :piva:
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: Google Chrome - cache problem
« Odgovori #3 : 11. Studeni, 2016., 18:26 »
@micek - znam ja što je cache inače (web developer po struci), i ovo što si naveo je samo djelomično točno. Opisao si ulogu CDNa miksanu sa lokalnim cacheom koji ovisi u večini slučajeva da li je developer postavio da se stranica servira direktno ili ima expire cache (najčešće postavljen na .css, .js i slike).

Pitao sam zato što mi fraza "chrome cache" nema baš smisla. Ako se radi o historyu onda ok - i dalje ne vidim zašto bi čovjek mjerio history u 500+mb u svega par otvorenih stranica. Dapače - youtube ti sigurno na cachira video sadržaj. Što se upisivanja u address bar tiče - to je ipak malo kompleksnije i generalno uključuje i tvoje preference i naviku searchanja. Npr - ako oboje ukucamo "how to" u google - velike su šanse da nećemo dobiti iste ponuđene rezultate.

Moguće da imaš neki malware koji ti generira promet konstantno. Kao što je Micek reko - skini CCleaner i lupi scan. Također preporučam malwarebytes za neki pametniji scan. Evo npr - ja ne pamtim kad sam zadnji put pokrenuo CCleaner i imam svega 500-600mb historya - a surfam ko blesav  :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9