HCL.HR

Kako uočiti mogući Malware na računalu?

  • 5 Odgovora
  • 8890 Hitova
*

Filzex

  • *
  • 107
Kako uočiti mogući Malware na računalu?
« : 02. Listopad, 2017., 22:26 »
Pozdrav,
Evo zadnja 2 tjedna laptop mi se ponaša nekako čudno, večinom to primjetim kada je više kartica otvoreno na G.chrom-u, naime otvorim npr. 7-8 kartica odjednom i po 10-15 sec zna učitavati kada uđem u određenu stranicu, inače internet mi je skroz ok Ping varira na cca 30 i 10 mbit. Pa tijekom gledanja videa na youtube nekada se zamrzne na par sekundi, a jednom mi je prsilno zatvorio web pretraživać bez ikakvog upozorenja. Isto tako ti sitni "lag-ovi" se dešavaju tijekom osnovnih radnji poput steam, pregledavanje slika, ulazak u razne mape. Što se tiče popunjenosti Diskova imam svega 80 Gb sadržaja na njima tako da to ga neopterečuje.
Inače ove sve radnje laptop je prije rješavao ko od šale, a sada kao da ga nešto muči, btw specifikacije istog možete vidjeti na mome profilu.
Zatim sam maloprije na Win Defender obavio puno skeniranje da vidim ima li kakva prijetnja i nakon 1 i pol sata skeniranja ništa nije našao. Na Task Menanger-u očitavanja mi izgledaju uredu osim RAM memorije koja malo skočila s prosjeka od 2,5 GB na 3,1 GB.
Uglavnom moguči uzrok bi mogao biti to što sam kroz zadnjih mjesec i pol skinuo 3 piratske igre s NoSteam stranice, a možda pak ne...koliko se siječam više od toga nisam više ništa sumnjivo skida.
Ty.
« Zadnja izmjena: 02. Listopad, 2017., 22:29 Filzex »

*

Prayer

  • **
  • 183
  • 1.6180339887
Odg: Kako uočiti mogući Malware na računalu?
« Odgovori #1 : 03. Listopad, 2017., 00:36 »
Malwarebytes ti je odlican program za takve stvari pa baci oko na njega.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Kako uočiti mogući Malware na računalu?
« Odgovori #2 : 03. Listopad, 2017., 06:25 »
Najbolje ne instalirati ništa na računalo od tih programa, kad ionako većinu puta ne sprečavaju ulazak zlonamjernog koda u sustav i nisu baš po tom pitanju djelotvorni.
Ako imaš frku skini ili dr. Web Cure It ili HitmanPRO i napravi scan računala.
Oni su mi za sada najdjelotvorniji.


Evo, baš jučer kod jednog klijenta nije pomagao niti Malwarebytes niti superantispyware ili išta drugo.
Skineš jedno od ovo dvoje, napraviš scan i sve središ vrlo brzo.


*

IvanHR

  • **
  • 225
Odg: Kako uočiti mogući Malware na računalu?
« Odgovori #3 : 03. Listopad, 2017., 08:41 »
Bilo bi dobro napraviti System Image Backup pa tako kad se nešto dogodi samo se sve vrati preko toga,mislim da je taj način puno brži nego ovako traženje
Victory loves preparation

*

Filzex

  • *
  • 107
Odg: Kako uočiti mogući Malware na računalu?
« Odgovori #4 : 03. Listopad, 2017., 21:07 »
Hvala na pomoći :ave: , koristio sam programe koje ste preporučili i pronašao sam 1 Malware i par sumnjivih datoteka koje sam brže bolje pobrisao, i izgleda da su razlog bile igre. Uz to sam malo očistio disk on nepotrebnih datoteka te je sada već dosta brži laptop. :D
Inače dali se u ovim situacijama može koristiti i Reset this PC opcija da ga vratim na tvorničke postavke samo da čisti Windows ostane?

Odg: Kako uočiti mogući Malware na računalu?
« Odgovori #5 : 16. Listopad, 2017., 18:33 »
Vjerojatno si bio jos jedna zrtva rudarenja valuta, sta je sad vec vrlo rasireno kod skidanja piratskog sadrzaja. Nemoj nista skidat, nije to vise tako bezazleno ko prije, ili si izradi virtualnu particiju.  Ako je opcija 'Reset this PC' vracanje na tvornicke postavke, tada ti to samo pobrise sve programe i podatke, a sistemski fileovi ostanu netaknuti, a mogu bit kompromitirani. Ako zelis bit 100% siguran, prebaci svoje podatke na vanjsku pohranu ili cloud i reinstaliraj sustav.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9