HCL.HR

Nova pitanja from Loky!!!

  • 4 Odgovora
  • 2229 Hitova
Nova pitanja from Loky!!!
« : 08. Listopad, 2008., 02:25 »
Prvo, zahvaljujem svima koji su mi dali savjet i odg. na moja pitanja! Posebna zahvala mom najboljem forum-frendu Nodi koji na svaki moj vapaj za pomoć odgovori! NODA  :clap: :clap: :clap: Noda, imaš 10 cugi od mene ak te ikad vidim  :piva:

Dakle, novi val pitanja!
1. U Windows Task Managaru, pod procesima, koji k. predstavlja onaj NMBgMonitor.exe? Isto tako ctfmon.exe? Vota fak?
2. U igri, što znači onaj nesretni "Sync Every Frame", "Sync" opčenito?
3. U igri, što znači Anistropic Filtering?
4. U igri, kakva je razlika između Texture Filtering Bilinear i Texture Filtering Trilinear?
5. Zašto mi još uvjek sjene u igrama izgledaju glupavo hrapavo i u jako niskoj rezoluciji a probao sam stavit več 100 različitih drivera i kombinacije DXeva?
Ubiše nas bre vručina.

*

Zeleni

  • ****
  • 1083
  • Reggae chiler
Re: Nova pitanja from Loky!!!
« Odgovori #1 : 08. Listopad, 2008., 02:38 »
Today at 03:25:27 AM
 :ave: :ave:

dam se kladit da igras COD4

sync every frame ti je sinkronizacija svake slike koju prikazuje tvoj monitor, ono usklađuje sto se prikazuje i ono sto ce se prikazati. ja mislim da je to tako nesto

*

noda

  • *****
  • 3184
Re: Nova pitanja from Loky!!!
« Odgovori #2 : 08. Listopad, 2008., 10:36 »
Pokušat ću odgovorit na ono kaj znam.

1. NMbGMonitor je dio Nero 7 programa koji indexira tvoju ziku, filmove i slike. Nešto slično indexing service od samog XP-a. Kaj se tiče ctfmon.exe ne znam kaj je, ali evo kaj google veli: "When you run a Microsoft Office XP program, the file Ctfmon.exe (Ctfmon) runs in the background, even after you quit all Office programs.
Ctfmon.exe monitors the active windows and provides text input service support for speech recognition, handwriting recognition, keyboard, translation, and other alternative user input technologies.  The ctfmon.exe file is located in the folder C:\Windows\System32. In other cases, ctfmon.exe is a virus, spyware, trojan or worm!


2. Pojedednostavljeno, sinkronizira vertikalne i horizontalne linije, u konačnici na ekranu se ne pojavljuje ona vertikalna linija kaj zna presijecat ekran, ali naravno kod uključivanja pad performansi je zagarantiran.  :mrgreen:

3. AF ili Anizotrofno filtriranje je zapravo poboljšavanje "slike", tj. kvalitete tekstura kod nekog određenog kuta. Ne znam kak bi najbolje objasnio, ali evo screen sa wikipedie, pa ćeš skužit o ćem se radi. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Anisotropic_compare.png Kod novijih grafičkih kartica i kog igara, pad performasni postoji, ali ne u tolikoj mjeri kao kod AA (Anti-Aliasing).

4. Texture Filtering Trilinear je bolji u svakom slučaju, a evo link na wikipediu, jer ne znam kak bi to objasnio. http://en.wikipedia.org/wiki/Trilinear_filtering

5. Zato što bi u većim rezoluvcijama izgledale fino zaobljeno, kaj je i logično :)))

Re: Nova pitanja from Loky!!!
« Odgovori #3 : 08. Listopad, 2008., 15:45 »
Igram COD ali u skoro svim igrama ima taj sync i bilinera i trilinear :) Uffff kak je COD dobar...
Značiiii, ja taj NMbGMonitor slobodno isključim... A i ctfmon  :solidus:
A sjene bi želio da mi budu glatke al neznam kak =)
Ubiše nas bre vručina.

*

noda

  • *****
  • 3184
Re: Nova pitanja from Loky!!!
« Odgovori #4 : 08. Listopad, 2008., 18:21 »
Nisam siguran dal možeš ctfmon isključit samo tako, probaj pa vidi, imaš programe s kojima se on miče. Kaj se tiče sjena, povećaj rezoluciju i stavi shadere na maximum, ali tada će ti vjerojatno gro past fps.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9