HCL.HR

Čudan rad laptopa

  • 13 Odgovora
  • 4867 Hitova
Čudan rad laptopa
« : 24. Listopad, 2018., 21:35 »
TL:DR
Kome se ne cita ogroman post, ukratko receno "Nakon pokretanja PC-a fali citav folder od CS:GO. Citava igra fali sa laptopa"
Full story u nastavku.


Ok ljudi, ne znam jel ovo pravo mjesto za ovaj post, al ispravite me ako grijesim. Od kako znam za svoj laptop uvijek mi je jedna stvar bila cudna, to je da ako imam na primjer chrome upaljen i odem da ugasim windows i ugasi se laptop i sve se cini ok. Kad ga sljedeci put upalim chrome se otvori gdje sam bio zadnji put. Isto kao da se pc ne ugasi "skroz". Al hajde to sam zanemario i nekad se desi nekad ne. Onda u zadnje vrijeme kad bootam laptop nekad stane na prvom dijelu boota kad se pojavi logo "Lenovo", a nekad stane na drugom kad je znam Windowsa na ekranu. Onda ugasim laptop i ponovno pokrenem i bude ok. U zadnje vrijeme je sve cesce.

Sjecam se davno kad sam tek kupio laptop nekako su ljudi pisali da je problem u maticnoj i da se desi taj problem sa bootom i da zablokira pc. Al kod njih nisu mogli ni da ga ugase ni nista, dok kod mene cim pritisnem dugme restartuje se. U pitanju je Lenovo Legion y520 + Samsung SSD 960 EVO 250gb (i5 procesor sa gtx 1050).

Isto tako mi se u zadnje vrijeme pocelo desavat to da ako ALT + TAB iz igre da odem na fb il nesto, i kad se hocu vratit u igru igra zablokira. Nakon toga il moram igru skroz ugasit il PC. Tako da sam u zadnje vrijeme ugasio sve kad igram nesto i pisao poruke preko telefona. Na sve sam se tako reci navikao.

No danas se desila najludja stvar u mom zivotu. Igrao Fortnite sa prijateljom i popizdimo sto ne mozemo igrat bez glupih zombija i odlucimo igrati csgo. Koji sam dan prije normalno igrao. Eh sada on ima jos jednog prijatelja na TeamSpeak i predjemo tamo sa discorda. No prvo sam otvorio igru bio i onda alt tab da bi otvorio TS i sve ostalo. No kad sam htio da se vratim u igru ono zablokira. Samo crno i to je to. Cekao par minuta i reko hajd da restartujem igru. Uradim to no nista se ne desi. Steam kaze kako je zapoceo igru i to je to. Otvorim task manager nema igre nigdje. Reko hajd restartovat PC. Restartujem ti ja kad izbaci mi malu notifikaciju da mi GPU driver nije instaliran. Udjem u Nvidia experience, sve ok...probam igru pokrenut isti problem, samo runing i nista vise. Reko hajde treci restart. No gle cuda, ja restartujem i udjem u steam kad ono NEMA IGRE NIKAKO VISE. Bukvalno nema ni jednog Game file-a. Hoce da opet skinem 16gb il koliko vec. Sve ostale igre ok, samo mi CSGO nestao bukvalno sa PC-a. Evo sjedim u nevjerici sta mi se desava....

EDIT: Primjetio sam da mi je ukljucena opcija fast startup il kako vec, predpostavljam da mi je zbog toga pokretao chrome i ostale stvari sa pocetka posta.

EDIT: Well, upravo ugasiokomp i jos uvijek otvori chrome iako sam totalno ugasio PC. Fuck this shit


EDIT od strane moderatora: Promjenjen naslov teme da bude malo jasnije o čemu se radi. Dodan koji razmak između odlomaka da tekst bude lakši za čitat.
« Zadnja izmjena: 24. Listopad, 2018., 22:41 Usernameinusealready »

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #1 : 24. Listopad, 2018., 22:22 »
Ovo izgleda kao transkript telefonskog razgovora između dvije babe. Piši što kraće i jasnije.

Zašto nisi reklamirao laptop ako se ovako ponaša oduvijek? Kreni od osnova, pusti antivirus da odradi i skini Malwarebytes pa skeniraj da nemaš kakve gamadi.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #2 : 24. Listopad, 2018., 22:40 »
Do sada kad sam pisao kratko i jasno uvijek sljedeca osoba hoce da jos detaljnije obrazlozim situaciju. Iz tog razloga sam obrazlozio do zadnjeg detalja. Nisam reklamirao jer prvo nije imao znakove problema maticne ploce kao sto drugi korisnici imaju (da zablokira sve i da ne reaguje ni na sta), a kao drugo laptop je bio bez operacionog i windows koji imam logicno nije kupljen key od windowsa nego je putem piratskih stranica. Tako da ako je software-ski problem, nema garancija sa time nista. A ako je Hardware, onda bi se mozda i moglo sta rijesit. U svakom slucaju dodan je TL:DR na prvi post.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #3 : 25. Listopad, 2018., 05:48 »
Nisi ti napisao puno u smislu potrebnih podataka nego u smislu opisa problema koji ponovno nema smisla bez tih potrebnih podataka.


Dakle, od kada se te stvari događaju?
Koji ti je operativni sustav i build?
Koji antivirus koristiš?
KOje su specifikacije laptopa (model, CPU, RAM, itd.)
Jesi li instalirao sve drivere sa stranica proizvođača laptopa?
Jesi li iskenirao s HitmanPRO komp ukoliko da - javi rezultat.
Kakve se greške prikazuju unutar event viewer-a?
Na steamu imaš li CS:GO pod Library > Installed? Ako da, desni klik na igru > properties > local files > verify integrity of game files ili tako nešto.


Jesi pokrenuo CMS u admin modu (desni klik i run as admin) te probao s naredbom sfc/scannow?


Kad to sve obrazložiš, napraviš, javiš povratno - možemo gledati dalje.


Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #4 : 25. Listopad, 2018., 14:53 »
Dakle. Freeze PC-a prilikom boota se desava neka 2 mjeseca, no zadnjih 2 sedmice sve cesce i cesce. Freezanje prilikom alt+tab nazad u igru se isto tako desava 2-3 sedmice. Dok brisanje cijelog foldera sa igrom, kao da nikada nije postojala mi se sinoc prvi puta desilo. Iskreno ne znam jel jos nesto nestalo sa PC-a sto se slika il muzike tice, to je tesko za provjerit.

Operativni sustav je Windows 10 pro, verzija  1803, instalirano 16.05.2018 i medjuverzija je 17134.345

Antivirius sam po prvi puta sinoc instalirao, Avast. Nije nasao nista sem sto nisam Javu update-ovao ....

Specifikacije su sljedece:

Lenovo Legion y520
-Intel i5 7300HQ 2.5GHz
-8GB Ram
-GTX 1050
-1TB HDD
-256GB SSD (Samsung Evo 960 NVMe + windows na njemu)

Drivere nisam nikad instalirao jer od kako sam windows instalirao nije mi nikada driver trazio nit sam imao potrebe za necim. Sto se graficke tice, koristim Nvidia Experience i samo skida update redovno.

HitmanPro

Event viewer

Na Steamu nemam nista. Bukvalno trazi da instalira ponovno igru kao da nije nikad postojala



Nadam se da je ovo odgovorilo dovoljno pitanja

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #5 : 25. Listopad, 2018., 15:02 »
Vidiš da ti HitmanPRO javlja da imaš malware koji isto može biti uzrok problema.


Ako je već toliko problema prisutno za svaki slučaj još provjeri HDD. Možeš za početak skinuti HDTune i vidjeti Health + napraviti test (ne quick).


Može biti i do toga, kao i do RAM-a. Za RAM samo upiši unutar windows searcha Windows memory diagnostic i klikni restart.


Tako da još to dvoje istestiraj iako i ovaj malware je sam po sebi sigurno uzročnik nekih stvari.


Ukoliko rezultati budu dobri - morati ćeš napraviti refresh Windowsa. Postoji opcija, kažem ti kada obaviš ovo što smo još rekli.
Taj refresh će ti izbrisati sve programe, ali ostavlja tvoje podatke poput slika, glazbe, dokumenata.

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #6 : 25. Listopad, 2018., 15:39 »
Kaj se tiče Hitman Pro rezultata, ovo prvo: secoh-qad je neki file vezan za metodu kojom se aktivira piratska kopija windowsa. Ako se to makne, vjerojatno će windowsi tražit registraciju nakon mjesec dana ili više, ne sjećam se dobro.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #7 : 25. Listopad, 2018., 19:40 »
Ok, trenutna situacija. Uradio sam test HDD-a koji je trajao gotovo 3 sata i ni jedna greska. Pokusao pokrenuti Fortnite, izbaci error. Posalje me na njihovu stranicu i jedan od prijedloga je stress test. Radim evo GIMPS stress test sat vremena i nemam ni jedan error. Cini mi se da je jedina opcija clean windows install...

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #8 : 26. Listopad, 2018., 11:41 »
Probaj još i ovo ako nisi već:

Za RAM samo upiši unutar windows searcha Windows memory diagnostic i klikni restart.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #9 : 26. Listopad, 2018., 13:56 »
Odradio, ni jedna jedina greska...

Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #10 : 06. Prosinac, 2018., 23:29 »
imam i ja problem sa svojim predatorom. nakon dva dana ne koristenja jer sam bio na terenu kao da nema dovoljno snage. tocnije radi kao da pokrenem igru samo na bateriji eto tocno tako izgleda (stim da je ukljucen u struju) i nemam pojma koji k se dogada... napravio benchmark s intel extreme utility i tu sve stima snaga prasi do jaja ali eto na ac Origin sta sam igrao na max postavkama sada steka

Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #11 : 07. Prosinac, 2018., 00:08 »
Ok, trenutna situacija. Uradio sam test HDD-a koji je trajao gotovo 3 sata i ni jedna greska. Pokusao pokrenuti Fortnite, izbaci error. Posalje me na njihovu stranicu i jedan od prijedloga je stress test. Radim evo GIMPS stress test sat vremena i nemam ni jedan error. Cini mi se da je jedina opcija clean windows install...
  jednooo pitanje dali igras ista od toga preko kakvog emulatora??

Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #12 : 07. Prosinac, 2018., 01:02 »
i pogledaj molim te tvoj gpu takt jezgre jer meni stoj sada 600 mhz za gtx 1060 6gb di je na papirima njen normalan takt 1445mhz...

*

Dawx

  • n00b
  • 1
Odg: Čudan rad laptopa
« Odgovori #13 : 29. Prosinac, 2018., 19:16 »
Imam isto Y520 samo sto imam hdd od 1tb umjesto ssd-a i isto ostaje sve otvoreno kad opet upalim, a sto se tice fortnite errora za graficku, to je problem u igri(trebas restartati driver za graficku i radit ce)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9