HCL.HR

PC to laptop

  • 5 Odgovora
  • 2983 Hitova
PC to laptop
« : 06. Studeni, 2018., 00:00 »
Imam hdd sa filmovima na PCu, zanima me jeli postoji nešto free da laptop ima pristup tom folderu, tocnije da gleda filmove preko wifi tj, rutera da ne trosi internet?

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: PC to laptop
« Odgovori #1 : 06. Studeni, 2018., 10:33 »
Da, zove se network sharing i nativno radi na Windowsi a unutar lokalne mreže.

Odg: PC to laptop
« Odgovori #2 : 07. Studeni, 2018., 18:32 »
Jeli ima neki free software za to? Ne zelim nista od windowsa ako to u njemu uopce ima.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: PC to laptop
« Odgovori #3 : 07. Studeni, 2018., 19:23 »
Što će ti software kada je to ugrađeno u Windowse?!? Samo bi si smeće napravio...


Dakle omogući dijeljenje mape koju želiš. Desni klik na nju - properties i share. Kraj priče. Odi na drugo računalo, pogledaj network i nađi računalo s kojeg si podijelio mapu. Klikneš na to računalo i tamo je i ta mapa koju si podijelio. I sve iz te mape možeš gledati...



*

Haki

  • *
  • 72
Odg: PC to laptop
« Odgovori #4 : 07. Studeni, 2018., 19:33 »
Jbga,Kada sam instalirao win (davno) poiskljucivao nepotrebne servise, petljao se u group/user postavke tako da meni to ne radi, jedino sto mi je palo na pamet da ukljucim file sharing u networku jer sam ga bio iskljucio.

Odg: PC to laptop
« Odgovori #5 : 07. Studeni, 2018., 19:39 »
Jeli ima neki free software za to? Ne zelim nista od windowsa ako to u njemu uopce ima.
o braćo mila.........
 ajmo ovako
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Ok... Sada sam došao do daha :) Smijem se već deset minuta što na tvoje pitanje, što na komentare kolega, a onda sam vidio nick i doslovno ponovno otkinuo od smijeha.... :loludara: :loludara: :loludara: :loludara: :loludara:

Nemoj se ljutiti molim te. Ono što ti trebaš zove se network sharing, kako je kolega rekao. Mislim da nema smisla ovdje crtati kako to radi  no nije jako komplicirano. Pretpostavljam da imaš na oba računala windowse. Potraži  na youtube-u : how to use windows network sharing i sve će ti biti jasno. Nije strašno komplicirano i jako dobro radi.

 Imaš li nekim slučajem Linux stroj, u njihovom svijetu network sharing  sa windows strojevima se zove SAMBA.  Kako ukopčati sambu, pitaj google. DOSTA je kompliciranije jerbo bi za početak ipak trebao znati koju distribuciju linuxa imaš te koji su paketi instalirani.  Linux sa linux strojevima inače dijeli  stvari preko NFS-a.  Kako? Googlaj.

 Ako želiš komplicirati (i nešto naučiti), onda koristi DLNA multimedia server.  Windowsi nativno imaju ovu funkcionalnost preko windows media playera, samo je treba ukopčati i podesiti. Googlaj. Ako neželiš koristiti Microsoftove programe (WMP je besplatan btw.), recimo jedan dobar, jednostavan za korištenje/podešavanje i besplatan multimedia server je  Universal Media Server. Onda Plex. On je nešto kompleksniji ali ima više opcija poput automatske izrade kataloga filmova ili muzike sa opisima, coverima, ocjenama, automatsko skidanje podnaslova (titlova) za željeni jezik i slično.  Što ćeš dobiti sa ovim? Svi moderni playeri imaju mogućnost automatskog spajanja na DLNA server na kojem su izlistani svi multimedijalni sadržaji (naravno, te sadržaje moraš prvo dodati na server) .  Još jedna prednost DLNA servera je što filmove, muziku i slike možeš gledati sa svih uređaja na tvojoj lokalnoj  mreži koji imaju DLNA funkcionalnost. Ako je potrebno prebaciti iz nekog nepoznatog formata u format kojeg tvoj uređaj poznaje, server to radi u letu.  Recimo sve moderne televizije sa mrežnim priključkom imaju ovu funkcionalnost, PS4, XBOX, razno-razni android programi, windows media player, VLC.  Svi navedeni uređaji  su inače spojeni na lokalnu mrežu što direktno žicom na DLS ruter , što bežično pa bi ovi sadržaji svima u tvojem domu trebali biti dostupni bez previše problema i dodatnog podešavanja.

Plex recimo ima mogućnost "otvaranja" ulaza što znači da ga je moguće podesiti da se na svoju bazu filmova možeš spojiti od bilo kuda, no to je već za jako naprednu grupu. Za početak, nauči što je network sharing i kako ga podesiti. Googlaj. Google is your friend.     

Ako te baš ništa od ovog ne zanima, onda uloži u jedan eksterni disk od recimo 2Tb i nećeš imati nikakvih komplikacija.
« Zadnja izmjena: 07. Studeni, 2018., 20:02 moordrak »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9