HCL.HR

Poslje win 10 update komp se pregrijava !

  • 10 Odgovora
  • 3561 Hitova
Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« : 06. Travanj, 2018., 13:15 »
Pozdrav ! Dugo vremena "izbjegavam" update windowsa kao da sam znao da će mi zeznuti komp, i to se upravo desilo! Naime, ostavio sam komp upaljen 1 sat i kad sam se vratio vidim windows se updateuje i kad se završilo prvo mi je sve ikone na desktopu duple napravio i igre sa steama i origina itd...  zahtjevaju reinstal... ali to nije problem nego kada sam pokrenuo Titanfall2 igra je počela da lagga i ventovi od grafe i proca ko da su poludili sve na 100% i temperature grafe 94C a procesora oko 80c što se nakon ugradnje dodatnih ventova i vodenog hlađenja nije dešavalo, inače temperature su bile grafa na max 80c a proc oko 65c čak i poslije par sati igranja Witchera 3. Pa molim za pomoć ako ima netko kakvu ideju što bi moglo biti jer ne bih da reinstaliram windows , i dali se može vratiti stanje kao što je bilo prije updatea?

Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #1 : 07. Travanj, 2018., 19:33 »
Nisam nikad pokuša, no u principu bi trebalo bit moguće poništit update, odnosno vratit na prijašnje stanje na neki od ovih načina:

1) Control panel-programs&features-sortiraj sve programe po datumu instalacije pa pokušaj detektirat taj zadnji update, potom ga izbriši.

2) Start-settings-update&security-recovery-''go back to a previous version'' (ne znam dali bi te ovo vratilo za 1(jedan) update natrag ili bi poništilo cijelu verziju 1709 ili koju već koristiš)

3) Ako kojim slučajem imaš relativno frišak restore point, možeš ga aktivirat (ovo je inače dobro imat i stvarat povremeno, recimo jednom mjesečno).

Poželjno je da šta god radiš po ovom pitanju, to odradiš u safe modeu. Općenito je dobro sve konkretne promjene izvodit na ovaj način jer OS koristi samo ono šta mu je nužno za rad.


*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #2 : 07. Travanj, 2018., 20:08 »
Ma kakvo vraćanje updatea...


Prvo iskeniraj računalo s HitmanPRO i vidi je li to riješilo problem. Ako nije, javi pa idemo korak po korak.

Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #3 : 07. Travanj, 2018., 22:03 »
Pa kaže da su se problemi počeli manifestirat odmah nakon updatea. Iako simptomi jesu neobični, ne treba mu sken osim ako nije nešto piratizira odmah nakon ažuriranja.

Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #4 : 08. Travanj, 2018., 03:10 »
A i tko zna kakva mu je licenca? Kako je išao ažurirati? I glavno pitanje, što si uopće išao ažurirati, preko čega, jesi pročitao što ti donosi novi update? Ako jesi, je li sve izgledalo vjerodostojno?

Ima ekipe koji skinu aktivatore i tako “legaliziraju“ WIn, i onda nakon updatea slijede ovakvi šokovi.

Instalirao sam stotine OS-a, svakakvih, na razna računala i nikada ovako nešto nisam vidio kao posljedica ažuriranja.
Posljedica virusa i ostalih spodoba - da, ali sam proces nadogradnje -ne.

Zbog toga se slažem sa koliegom Hrv4tinom1
 

Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #5 : 08. Travanj, 2018., 10:55 »
Hvala na odgovorima! Kako sam i rekao u prvom postu koristio sam računalo i ostavio ga upaljenog  kada sam se vratio vidim da se update windows, koji mi je pop up već neko vrijeme a ja sam ga odgađao i pokušao ugasiti al bez uspjeha...

A što se tiče licence imao sam originalni win 7 i kad je bilo ono prije par godina nadogradio sam besplatno na win 10, i napravio sam na usb kao za refresh windowsa i tako koristim bez problema više od godinu.

A izbjegavam nadograditi win 10 otkad sam negdje pročitao da radi nekog sigurnosnog propusta moraju zakrpiti i to navodno uspori snagu kompa za  20% ili više na skylake  procesorima koji ja koristim...

Nisam ništa instalirao,  igrao sam TF2 i izašao iz igre i ostavio upaljen sa internet i sve... neznam jel moguće da je se nešto instalirao samo ili neki virus?
Prvo ću isprobati sa hitman pro , pa javim šta bude.
Hvala.

Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #6 : 09. Travanj, 2018., 16:52 »
Hrv4tin4 svaka čast  :piva: Bio si u pravu ! Al zaista mi nije jasno jer kao imam Bitdefender total koji  ništa nije prijavio a najčudnije od svega što je hitman pro našao 2 malaware koji su na kompu godinu dana i oko 180 nekih cookia, uglavnom kad sam pobrisao sve se vratilo u normalu zasad, igrao preko 2 sata i temperature ok.  :thumbs:

Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #7 : 09. Travanj, 2018., 17:25 »
Svašta, isto ti još malo to poskeniraj s malwarebytes i onim njihovim adw skenerom. Svaka čast Hrvatina, čini se da imaš dosta iskustva s virusima i ostalim napastima :)

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #8 : 09. Travanj, 2018., 18:26 »
@Drunkenstein


Nije svašta nego je to redovna pojava i neće ti malwarebytes naći niti riješiti pobleme. Radim u ITu već više od 10 godina i znam o čem pričam. A i sad na poslu održavam veće firme, te neke državne ustanove. Nije moguće da ti Win upate to napravi, a većina ovih programa koje si naveo više nisu toliko dobri.
Veći Win update može rokat po disku dok ne napravi i obavi ponovno indeksiranje i superfetch koje lako ugasiš i riješiš problem.
Isto tako radio sam i godinama u servisu, dijagnostici, bavim se i SW te programiram. To mi je posao i životna strast.


Danas za uklanjanje malwarea su ti HitmanPRO i drWebCureIt među najbržima i najboljima i ono najbolje - nema instalacije i gluposti kasnije na samom računalu. Skineš, skeniraš i kraj priče.


Probaj pa vidi, bit će ti lakše u budućnosti s tim programčićima :)

Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #9 : 09. Travanj, 2018., 20:11 »
Ma u redu je, nego ja gotovo nikad nisam ima posla s tim napastima pa se niti ne zamaran tim softverima. Preferiram redovne backupove i restore pointe kao rješenja pri bilo kakvim problemima. Nema toga šta brzinski backup restore ne može riješit.

*

Tomina

  • **
  • 235
Odg: Poslje win 10 update komp se pregrijava !
« Odgovori #10 : 10. Travanj, 2018., 08:25 »
yes, u zadnjih 2 godine kako imam novo računalo (sad staro haha), i win 8.1 - mislim da mi se oko 10-tak puta dogodilo da računalo krene biti užasno sporo, treba mu 10 minuta da dođe u punu brzinu nakon paljenja itd...

360 total security (on skoro nikad ništa ne nađe)+malwarebytes+ Hitman Pro koji najviše sranja nađe-CCleaner.

Do sada je uvijek riješavao me tih sranja, iako često ne nađe neki virus ili trojanca, obriše hrpetinu sumljivih cookiea, i računalo se nakon restarta vrti u normalan rad.

Nego pitanje, imam orginal win 8.1, cd verzija - jel vrijedi još ono besplatna nadorgradnja na win 10? :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9