HCL.HR

PROBLEM SA LAPTOPOM

  • 9 Odgovora
  • 3908 Hitova
PROBLEM SA LAPTOPOM
« : 26. Lipanj, 2018., 00:26 »
Pozdrav decki znam,znam da nije rijec o pcu ali eto mozda ce netko znat...
Dobio sam laptop lenovo g50-30 i nista posebno 1gb graga 820m gefroce i neki intel n3540 proc, i imam jedan problem koji nemogu nikako rijesit, znaci porbo sam svakakve igre koje su kao za 1gb grafu i za 512mb grafu i to je zivi uzas nista ne mozes igrat, i sada citao sam da treba grafu staviti na zadnju verziju drajvera i sve bi bilo uredu da ja to mogu na sve nacine ssm pokusavao staviti zadnje drsjvere ne idu gledam na nvidia stranici zadnji drajver 391.11 i nema sanse instalirat i nikako stalno neke errore not compatibile with graphic software i te spike i ja na yt ko svaki normalni covjel idem vidjet kako se to rijesi 1 tj provodim vec gledajuci i pokusavajuci sredit taj problem i nece, League of legends znaci ta igra vrti na low 60 fpsa bez problema na 256 mb grafi na kompu ja ovdje nemogu dobit 50 fpsa na very low, dali netko zna kako da rijesim problem s drajverima zasto sve igrice koje bi trebale raditi vrti uzasno lose kako mogu to popraviti? Evo ako netko zna bio bih jako zahvalan, takoder nisam spomenuo imam i integriranu grafu intelovu neku ali sve sam nastimo na nvdidinom control panelu ds mi je geforcica default i jos kad krenem na igricu mogu izabrat koja grafa i ooet ista stvar evo ako netko nesto zna vise svaka pomoc bi dobro dosla...

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #1 : 26. Lipanj, 2018., 05:41 »
Za početak...


Tek nove serije grafa su blizu performansa desktop grafa. Tvoja grafa se ne može mjeriti niti s jednom grafom od 1GB VRAM-a. Nije bitan samo VRAM nego i kakav je grafički procesor ispod haube. Kod tebe se radi o grafi koja NIJE namijenjena za apsolutno nikakvo igranje igara.
Dakle to je za surfanje, multimedia tipa film, YT video...


Isto tako drivere moraš potražiti na stranicama nVidie uz to da moraš odabrati svoju seriju - KLIK
Ukoliko i dalje bude izbacivalo greške onda skini DDU i makni sve drivere te ponovno instaliraj ove s linka koje sam ti poslao, uz to da su ovi driveri za Windows 10.
Dakle moraš izabrati seriju 800m, pa grafu 820m i nakon toga windowse (npr. Windows 7 64-bit ili 32-bit).




Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #2 : 26. Lipanj, 2018., 09:26 »
Dobro ja znam da ta grafa nije nesto ali lol da nemoze vrtit na very low 60 fpsa...
Jessm sve ssm tako naorsvio prekogo ddu makno drajvere skino driver najnoviji i opet ista stvar, ne da sam jednom to napravio nego 4 ili5 puta nista, a expirience mi neda da instalieam pise csnt download recommended driver i za to sam trazio fix ma. Nista ne zeli, ali evo da jos nesto napomenem imam jos neki ultra thin asusov 30vt koji ima dual core neki proc i grafu g210m vrti na mid lol bolje nego ovajna very low....

Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #3 : 26. Lipanj, 2018., 10:14 »
60 FPS lock zaboravi bez obzira na postavke, i na kraju krajeva, čemu 60 FPS lock?
Ako ti igra ide, igraj i budi sretan.

Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #4 : 26. Lipanj, 2018., 11:12 »
Kako da budem sretan i igram kad su to dropovi sa 37 fpsa na 17 i tako to msm niste me shvatili sta zelim reci ali okej hvala svejedno na pomoci

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #5 : 26. Lipanj, 2018., 11:49 »
Ne, ti nisi shvatio poantu. S tim laptopom nema igranja igara, on za to nije namijenjen. Makar igra bila i LOL koji na low postavkama nije toliko zahtjevan.


Dakle, tražiš pomoć a ništa konkretno nisi naveo.
Koji je točan model laptopa?!? Isto tako jesi siguran da je baš ta grafa? Skini CPU-Z i GPU-Z ili speccy pa pogledaj i javi točno.


Isto tako pretpostavljam da je Windows 32 bitni, a ne 64...


S druge strane drivere skidaš sa stranice koju sam ti linkao, a ne preko GF experienc-a. A neda ti ih skinuti jer imaš vjv stariju verziju, dok novu verziju tvoj sustav ne podržava.
Dakle GF Experience ti samo smeta i još više opterećuje taj tvoj laptop. Skini drivere odavdje - KLIK








*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #6 : 26. Lipanj, 2018., 14:30 »
Nažalost, ni s novim driverima nećeš dobiti puno najvjerojatnije. Moguće je da ćeš dobiti mali boost u framerateu, ali ništa značajno - jednostavno je osnovni hardver preslab.

Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #7 : 26. Lipanj, 2018., 22:39 »
Ovako evo jos jedna stvar hrvatina nisam idiot da ne znam koja je grafa jer lijepo pise i u device menangeru i na laptopu.. Dok je imo drajver iz 2014 bilo je uzasno znaci 20 fps max 25 uspio sam preko nekod driver updetera instalirat na 2017 verziju neznam koji je drajver ja brijem neki 381.65 tako nesto i vidi se razlika dode on i do 55 ali onda su dropovi uzasni.. A preko nvidije kad skinem i idem instalirat bilo koji drajver jednostavmo mi neda da instaliram, i jos sam vidio stavio ja na midium na very low ista stvar 55 fpsa pa dropovi na 17 27 i tako jednostavno neznam, ali sve okej nema veze nije mi toliko to bitno vise.. Svjedno hvala

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #8 : 27. Lipanj, 2018., 05:42 »
Nitko nije rekao da si idiot, ne znam gdje si to pročitao.
No očito je ako ti najnoviji driveri ne rade da nemaš najnoviju nadogradnju Windowsa i odatle proizlazi problem.
Bitno je uvijek imati najnoviju nadogradnju kako zbog sigurnosti tako i zbog kompatibilnosti s programima, igrama i najnovijim driverima.

Odg: PROBLEM SA LAPTOPOM
« Odgovori #9 : 27. Lipanj, 2018., 22:10 »
I na to sam pazio, windows je update sve do najsitnijeg detalja, evo stvarno neznam u cemu je problem takoder pokuso sam instalirati na ultrathin laptop od asusa ul30vt ja nemogu vjerovat da intel dual core 1.3 ghz i 512 mbgrafa vrti lol do 80 fpsa ali kada se zagrije padne do 50 i tako vrti nije mi stvarno jasno zasto..

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9