(Klikni za pregled slike.)
Nemam riječi za ovu momčad,otpisao sam ih kao ozbiljnog kandidata za naslov još u prvoj utakmici nakon one stravične povrede Haywarda ali ovo što su uradili do sada je čudesno. <3
Što se tiče zapada,valjda su u Hostonu shvatili da im treba mnogo više od Hardena,Paula i Gordona da sruše ratnike,drugim riječima niste loši ali konkurencija niste im. 
A samo zastani na minutu, i razmisli, šta rade sada, a šta ceka navijace naredne godine. Nevjerovatan duh, ustrajnost, imaju srce, u to više niko ne bi smio sumnjati. Nakon onako jezivog i šokantnog pocetka sezone, žalio sam Kyriea prije svega, prognozirao sam finale Ratnika i Kelta, i osvetu Jamesu. A u tom trenutku bio sam siguran da je Irving požalio što je došao u Boston. Najviše što sam im davao je neki rubni ulazak u playoff. Ali kako su pokazali da griješimo, grdno griješimo. Svaka cast organizaciji, treneru, koji je naslijedio velikog Popa kao najbolji strateg, motivator i takticar. Od ostataka velike trojke, izgradili su moćan roster. Ako Cavsi ne pocnu ubacivati trojke kao ludi, i ako ne nauce igrati odbranu i kolektivno preko noći, smiješi im se finale, bez MVP kandidata i legitimnog All-stara!! Koji se vraćaju iduće godine, kao i nova planina pickova.
Houston, trenutno konstruisan, s obzirom na filozofiju i stil D'Anthonya, je tim za regularnu sezonu. Iso-ballom nećeš srušiti onaj mega-tim. Fali im još jedan piece. Treća zvijezda, neko two-way krilo poput Georgea, Leonarda ili Butlera. Cap-space nemaju, a sad im je i Capela free agent. Jedino ako Paul uzme paycut, a Andersona nekome uvale. Mada, teško. Jako teško. Ne znam da li bi neko uzeo onakav ugovor za neki bezvezni Houstonov pick. Morey je odlican gm, ali, nasjeo je kao klinac na ono uvećanje salary-capa. Kad razmisliš, zamijeni Andersona za neko two-way krilo, realno, izgubili su titulu zbog jedne nepromišljene odluke. Glupe odluke.