Prijee svega, VAU! F'ing vau.

Pojeo sam svoje rijeci od sinoć. Donekle. Barem smo dobili jednu "finalnu" utakmicu da uživamo. Hejtujte me GSW bandwagoneri, but i'll be real

sinoćnju utakmicu je izgubio Cleveland, a dobila sudacka trojka. Onaj call, onako tight situacija, preokrenuti jednom LeBronu, pogotovo nakon što je Ken Mauer prvobitno zvao charge, to jednostavno vrišti na "intervenisanje odozgo". I nisu samo jednom presudili u Durantovu korist a Jamesovu štetu, već dvaput, drugi put na izmišljenom reach-in faulu kad je James stripao Duranta, swing od bar 4 poena. Isto se desilo i sa Hillom na Durantu. Posve jasno, suci su dali prednost Warriorsima. Da li zbog toga što smatraju Duranta najboljim igracem svijeta, ne znam, ali, Cleveland je sinoć igrao 5 na 8. Jr. Smith... ono je nevidjeno, onakav blunder, za mene zaista neoprostivo, LeBron bi trebao zabraniti da još jedan sekund provede na parketu. Kad bi imao kuraža that is. Da ono Jordanu uradiš, ne vjerujem da bi izašao živ iz svlacionice.

Na Twitteru sam vidio sliku Hilla pred slobodna bacanja, vidjelo se da će choke biti. I zbog takvih stvari, da Georgea Hilla stavljaš u onu situaciju, kad je sve na liniji... zato će LBJ u penziju sa tri, a MJ sa 6 prstenova. Prilika da ode u 6-7 tekmi je otplovila, serija se završava u petoj u Oaklandu. I ko kaže da je ono Jamesova najbolja utakmica karijere, get some help.

Apsolutno jasno je stat-paddao u OT-u. Cijelim mecom kontroliraš, i kad dodje vrijeme da uzmeš stvari u svoje ruke i odneseš prednost kući, ti mijenjaš plan i odjednom bacaš cigle sa perimetra, ne napadaš, ne kreiraš otvorene šuteve, ne odlaziš na free-throw linijiu, jer je se boji u završnici. Trebali su pobijediti, zaslužili su pobijediti... tragedija.