Završio. ~75 sati. Nažalost, malo zbrzao pri kraju s obzirom da od sutra počinju druge obaveze. Sve u svemu, zabavio se jesam, ali možda ne onako kako bih prije igranja očekivao. Mislim, ne na isti način. Neću kukati da igra nije kao Origins, koji mi ostaje u boljem sjećanju negoli inquisition, ali dosta mi je stvari u igri bilo upitno rješeno.
Sviđa mi se podjela napredovanja inkvizicije i osobnog levela, ali to upravljanje za War Tableom je smor jer se svaki put moraš vraćati u bazu. I onda npr. imaš operaciju koja traje 13 minuta - a to je niti za otići dalje na misiju, niti ostati u skyholdu pa čekati da bude dovršena... Ako odem na misiju a ti suradnici za operacije se vrate usred njih, onda im propada vrijeme dok se ja ne vratim u skyhold... Pomoglo bi to da se war tableu može pristupit "na daljinski", u svakom kampu, pa da se naredba za operaciju prenese preko GOLUBOVA PISMONOŠA

Također me malo smeta balansiranost... To što za ubijanje zmaja dobiješ isto ili čak manje iskustva kao za zatvaranje jednog rifta. Dobro, dobiju se bolje nagrade, ali svejedno - zmajevima se ionako pristupa tek iznad 15-og levela kad sve rjeđe mijenjaš opremu. A kasnije, 20 lvl, postane neočekivano lagano. Samo sam Hinterlanda prokletog na 14-om levelu ponavljao pedesetak i više puta. Sve ostale bitke sa zmajevima sam prošao iz prve ili druge na 19-om levelu.
Volio bi također da su dio misija glavne priče rasporedili po svim lokacijama. Ovako sam završio igru prije nego što sam otišao u Empire du Lion ili kako već, sad više nemam toliko motivacije da nastavim jer su ostale samo fetch misije, a regija je valjda najljepša u igri, pogotovo za ove zimske dane. Mislim, malo kraćih misija za svako područje ne bi naštetilo radnji. Ovako su sve glavne misije na nekim posebnim lokacijama koje se kasnije ne mogu više posjetiti.
I na kraju, sama radnja... Treća misija prije kraja je, ajde, ok, highlight igre zapravo. A kraj mi je malčice razočaravajuć. Prije te misije nitko te ne upozori - ovo je kraj - dobro biraj koga ćeš povesti sa sobom... U Originsu je to bilo fenomenalno odrađeno, onaj dio kad se pozdravljaš sa svim suborcima...
Ovdje većina njih samo dotrči do tebe na kraju i pita jel gotovo.Uglavnom, jako dobro. Najveća žalost što iz nekog razloga nisam uspio povalit Seru. Da, vidiš, i to je čudno što nema nigdje za vidjet kakva ti je dispozicija prema suborcima. I što ta dispozicija ne utječe na ništa osim na šansu za vezu, koja je samo kozmetička... Ili se varam?
Isto tako, gdje se može vidjeti napredak za sljedeći level - tek kad dobiješ neko iskustvo ili utjecaj. Zar je toliko teško bilo ubacit to negdje u menije??