Mislim da sam došao skoro do kraja igre. Ne znam podijeljenog sam mišljenja, napucavanje je jako zabavno, grafika je odlična, priča zadovoljavajuća, fenomenalni likovi. Gameplay je fin s nekim novitetima (zmaj?). Svejedno moje podijeljeno mišljenje dolazi od nekih krajnjih (bug?) gluposti i nekih nejednakosti tijekom igranja.
Prvo. AI protivnika je jedan od najglupljih viđenih u zadnjih 10 godina. Sami od sebe istrčavaju pred nišan. Drugo, respawn time je sranje i stalno dolaze kad uništiš jedan auto, a kad oslobodiš područje nema više ni jednog pirata i dosadno je dozlaboga.
Treće, glupost prežilavih životinja. Osobno životinjski svijet Rook Islandsa je fenomenalno odrađen no živcira kada treba napuniti tigra sa dva šaržera da bi on pao. Morski psi, krokodili i Komodo gušteri rulaju svemire. Zatim, igra je općenito prelagana. AI glup a ja naoružan do zuba i padaju kao mušice. Dok naravno ne dođe oklopljeni debeljko koji zahtjeva pražnjenje cijelog LMG klipa u njegovu glavu. Ponekad dva. Teška debilana. Također mi je malo glupavo to da uplašeni tinejđer Amer nakon 2 dana u đungli postane novi Expendabl jbt i da me Vaas baš mora 18 puta zarobit i ja 18 puta pobjeć.. Prije bi cvilio i umro za 2 minute nego postao jači od Norrisa al ajd. Većina zvukova u menijima me nevjerovatno podsjeća na AC serijal al ajd to je Ubisoft ipak. Glupavi QT eventi viđeni u svim mrtvim FPS ovima. Nevjerovatna iritantnost pritiskanja E gumba kad treba lootat tijelo ili skupit novac sa stola. Nije problem u tipki E ili što treba nešto pritisnut nego u tome što treba stat na milimetar točno mjesto da bi retard Jason skupio to što treba skupit. Ima tu još nedostataka i bugova. Naime junak nam Jason može popit i do desetak metaka bez nekog pretjeranog gubitka healtha al nedo ti bog da padneš sa 3-4 metra visine umreš odma ili se jako ozlijediš ako imaš sreće. Ponekad se ozlijedi samo i kad skoči u trku na mekanu travu. Žešća retardacija. Likovi su fenomenalno odrađeni i meni se najviše svidio Buck, that sick perverted fuck, Vaas je fora al molim vas klinci prestanite pisat po forumu; hev aj ever tel ju d definišion of insanity ? Zvučite gay as hell. Vaas nije najkarizmatičniji luđak u videoigrama. Naprotiv Wyzardu ja imam dojam da igram istu igru kao i svi ostali ali nisam tako ludo nahajpan bezveze. Bez obzira na moje žaljenje na neke stvari u ovom postu FC3 je super ali daleko od Čoletovog svršavanja da je igra bez mane i najsavršenija ikad bla bla.