HCL.HR

Final Fantasy serijal

  • 449 Odgovora
  • 94727 Hitova
*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #165 : 24. Studeni, 2008., 12:50 »

A FF koristi Unreal Engine 3, koji se u potpunosti može vrtiti i na Xboxu 360 i PS-u 3.  :tired:

Ha? Daj ono, link da se FF radi na UE3.

Koliko znam, FFXIII se od samog starta projekta radi na internom engineu.
Sad, jedino ako su naknadno odlucili prebaciti igru na UE3. Sto bi doduse objasnjavalo zasto im tako prokleto dugo treba.

*

Under

  • *****
  • 2399
  • Bwaaaah!
    • SH Memories
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #166 : 24. Studeni, 2008., 18:55 »
Koliko znam, FFXIII se od samog starta projekta radi na internom engineu.

Yeap, Crystal Tools se zove. Ixy, odakle ti ovo za UE 3?
Konzolasi njet gameri!

Svatko tko ima snage igrati s gamepadom cijelo vrijeme, ili nije čuo za miš, ili mu ne treba. 100% igara koje trebaju mozga, a gameri ih vole toliko da se identificiraju s njima, trebaju miš, tj. fini sustav preciznog upravljanja. Gamepad je podlozan samo casual igracima, ali nikako ne nama, gamerima.

Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #167 : 24. Studeni, 2008., 21:06 »
Sorry, moja greška. Pročitao na 1UP i Kotaku, al tek kasnije na IGN-u pročitao da će FFXIII još koristiti Crystal Tools.  :(

*

AlexiusY

  • *
  • 33
  • Listen to the luminescence of the Crystal.
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #168 : 02. Prosinac, 2008., 23:57 »
Pobogu, topic o FF-u bez trenutačno najfanbojevskije stvari na svijetu!

http://www.square-enix.co.jp/dissidia/

Ne samo da je to brawler sa svim većim protagonistima i antagonistima u PSP ekskluzivi, već ima...

...KEFKU!



Mislim, FF topic bez Kefke je svetogrđe. Koji Sephy, ono... Psihoza je in.

Još malo i izlazi u Japanu... A onda brzo u ostatku svijeta... Isuse, kako ću ovo nabavit što prije uspijen.  \:D/
~ Do you exist? ~

*

seymour

  • ****
  • 1445
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #169 : 03. Prosinac, 2008., 00:01 »
u jebote,sad sam pogledo ovaj muvi na ovoj službenoj stranici igleda igra poprilično dobro

ako se ne varam još je jedan ff izaći na pspu la kao rpg ?! :solidus:
Di ćemo večeras, pusti prazne priče<br />Di ćemo večeras da se ubijemo pićen<br />Di cemo večeras, da bude luda kuća<br />Tu su Kuzma i Shaka Zulu, doktori puknuća

*

AlexiusY

  • *
  • 33
  • Listen to the luminescence of the Crystal.
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #170 : 03. Prosinac, 2008., 00:06 »
u jebote,sad sam pogledo ovaj muvi na ovoj službenoj stranici igleda igra poprilično dobro

ako se ne varam još je jedan ff izaći na pspu la kao rpg ?! :solidus:

FF Agito XIII - sličan kao Crisis Core, ali više fokusiran na Ad-Hoc i Infrastructure mulitplayer okršaje i co-op. Kako će to ići, još ne znamo.

Ali trenutačno za PSP (što se tiče FF-a) je najbitnija Dissidia. :)
~ Do you exist? ~

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #171 : 23. Prosinac, 2008., 17:08 »
AlexiusY daj malo se raspiši o dissidii

*

Fenrir

  • **
  • 355
  • Zapijev dečko
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #172 : 23. Prosinac, 2008., 17:44 »
Šta te zanima?

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #173 : 23. Prosinac, 2008., 18:22 »
sve dobre i loše stvari

*

AlexiusY

  • *
  • 33
  • Listen to the luminescence of the Crystal.
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #174 : 03. Siječanj, 2009., 22:15 »
AlexiusY daj malo se raspiši o dissidii

Ajde dobro. Samo za tebe. :3

Ski...ovaj, nabavio sam japansku verziju Dissidie. :3

Trenutačno sam prešao sve odiseje svih likova, te dodatni Shade Impulse mode. Nemam toliko iskustva u brawlerima (majstorirao sam jedino Tekken 3 i SoulCalibur serijal), još manje 3D (ne side-scroll, jel) tučnjave, ali mogu reć da je Dissidia prilično interesantan mix.

Prvo i najvažnije: ako voliš FF = ocjena 10/10. I točka. Dakle, ako si slinio za svaki FF nastavak i ako obožavaš bar jedan od nastavaka, Dissidia se kupuje u roku keks. Igra je totalni fanservice i vrišti "Ovdje sam da te zadovoljim VIŠE PUTA U SEKUNDI. SNAŽNO." Od svakog fakin menija do svakog BGM-a, nostalgija je uvijek prisutna. Svaki lik je poznat, a opet tako slatko osvježen u Amano styleu da požalite što su dosada korišteni Nomurini prilagođeni dizajni - Amano se može bez problema prebacit u digitalni oblik kako izgleda, i to ni manje ni više nego na prijenosnoj konzoli u svim detaljima! Sučelje u borbi se mijenja ovisno o liku kojeg odaberet pobogu! (Onaj fancy FFIX prozorčić za Zidanea i Kuju, pa standardni plavi prozorčić za većinu starijih 8-bitnih, preeeekul. Takve sitnice.)

Drugo: ako se volite diviti svome PSP-u i što sve mini-Crna-Kutija može - isto kupite, ili bar nabavite privremeno. Grafički i auditivno je igra nešto produkcijski nevjerojatno i za PSP premašuje sve dosada (Crisis Core nema ništa na ovome, jedino GoW može konkurirat). Istinabog, nije baš da ima mnogo arena stoga i sami vizuali su trebali biti fenomenalni, ali ima toliko količine govora i općenito audio materijala da se čudite koliko je toga stalo na UMD. Oh, da, i animacije, slatke i kratke FMV Squeenix animacije.

Treće: Štorija. Ima je. Ništa ne razumin, ali je ima. Krcato. Svako malo neki event i neka priča. Ali dobro dođe - kul je vidit kako su Zidane i Butz (FFV) kompići. Squall je još uvijek u pubertetu, Cloud ima bishie problema sa Sephyem as always, a Kefka je WHY SO SERIOUS? Preveliki epic win.

Četvrto: A sad sa delicious mesa na malo tvrđe kosti - borbe. Mind you, meni se sviđaju, ali to sam ja. :3

Kao jedan example, izvolite, moj replay: (da, snimate svoje replayeve i može ih se konvertirat u avi i stavit na YouTube, how cool iz dat!? :D )

http://www.youtube.com/watch?v=wv-vbBHD-Ko

Dakle, ima po jedna arena za svaki nastavak. Po dva lika, hero i villain, iz svakog nastavka, plus 2 dodatna lika. (22 in total.) Isto tako, arene mogu imati dvije verzije, jednu bez i jednu sa dodatnim svojstvima (u replayu je fight između Tine (Terre) Bradford (FFVI) i Ultimecie (FFVIII)).

Likovi se općenito dijele na samo fizičke, samo magičare i na miješane. Cloud je očito sa svojom mačetinom sklon bliskoj borbi, dok su npr. Kuja i Terra magičari, ali posebna kategorija su npr. Onion Knight (FFIII) i Zidane (FFIX) koji su bome prilično miješani i zahtijevaju drugačiji pristup. Cecil (FFIV) ima i dva posla (Dark Knight i Paladin) koje može mijenjati u toku borbe. Jedan bizaran dvojac je iz FFV, Butz i ExDeath - Butz je Mimic i ima napade od svih ostalih likova, dok ExDeath je užasno spor ali jedini može protunapasti svaki napad i teleportirati se u pravom smislu te riječi - navodno nepobjediv ako majstoriran propisno. Tako da, što se tiče likova, svatko može naći svog favorita.

Osnova samog fajta leži u takozvanim Brave bodovima. To su one brojke koje se nalaze iznad HP bara - one ne predstavljaju vašu energiju (koja je ispod kao zeleni bar u svakoj tučnjavi) - nego vaš mogući damage. Na početku borbe svatko ima određeni broj Brave bodova ovisno o levelu, te je cilj skupiti što više prije nego se zapravo zada udarac - kako? - krađom od protivnika. Na Krug se nalaze svi Brave napadi koji ne troše Brave već kradu Brave od protivnika te pridodaje vašem totalu. Ako dođe do toga da spustite protivnikov Brave ispod 0, događa se Break, te dobijate ekstra bonus Brave bodove koji mogu značiti razliku između pobjede i poraza. Isto vrijedi i za vas, dakako. Kada ste zadovoljni Brave bodovima, napadate protivnika sa Kvadratom ilitiga HP attacks i tek tada radite štetu. Dakle, stalno međusobno kradete bodove i napadate kad vam se čini zgodno, pazeći da ne idete u Break. Nije toliko jednostavno, ali nije ni toliko komplicirano nakon malo vježbe.

EX Mode je u biti varijanta Limit Breaka - svaki uspješni udarac ispušta EX kuglice koje skupljate i pune vaš EX Gauge - tu i tamo se pojavi jedno "zvonce" negdje u areni koje prikuplja sve kuglice i donosi vam veliki instant-bonus. Ulaskom u EX Mode (R+Kvadrat) mijenjate look i možebitno dobijate nove napade i neka druga svojstva (tipa automatski Regen). U EX Modeu svaki uspješan HP attack donosi mogućnost finalnog EX Bursta, samog ultimativnog napada za taj lik, za svakog drugačiji i zahtijeva poseban input komandi. Very flashy, too.

Onda imamo Summonse, koji mogu biti automatski aktivirani ili ih sami aktivirate (R + krug). Oni u biti mijenjaju odnose Brave bodova, tipa kad Odin automatski dovede protivnika u Break status, pola-pola šanse dakako, ili kada Atomos upija pola štete u Brave bodove.

Isto tako, svi likovi obožavaju trčati po zidovima, skakutati i letjeti. Valjda se Japanci pale na to. Sve se to radi s trokutom.

Borbe su brze, intenzivne i izgledaju jako filmski. Replayevi se mogu i modificirati, pa mijenjati kuteve kamere, i sl. (potražite po YouTubeu).

Kroz sam Story Mode se između borbi igra odvija na jednom, kao, šahovskom polju. Vi sa svojom "figurom" morate doći do slijedećeg Chapter ili Boss Marka, usput se boriti protiv kristalnih kopija drugih likova te skupljati Destiny Bodove (na već razne načine) za dobiti razne bonuse. Zanimljivo.

Uf, šta još? Ah, da, osim Story Mode, postoji i standardni Versus protiv kompa ili Ad-Hoc protiv nekog živog, a onda imamo i Duel Coliseum, što je u biti malo drugačiji Survival Mode sa odabirom protivnika, skupljanjem bodova u obliku medalja, dobivanjem raznih treasurea i bonusa, mijenjanjem jobova...

Onda imamo famozni Purchase Point Shop gdje se može kupiti od novih likova i kostima sve do novih nostalgičnih BGM-ova, ikonica za vaš profil preko ad-hoca, do bonusa za Calendar. Ah, da, svaki dan dobijate po neki bonus iz Mogneta - bilo to pare, PP ili nešto treće tipa EXP x 2. I onda još imate Chocoboa svog koji vam isto skuplja bonuse ovisno koliko dobro i dugo igate. Onda imate obavljati misije. Onda imate Battle Rise za skupljanje materijala za tradeanje u Gil Shopu i dobijanje extra rare itema i equipmenta. Ma, dovraga, stoposto sam nešto falio, ali igra ima toliko materijala da je za ne povirovat.

I tu dolazimo do glavne cake - igra je major fanservice kao takav i dovoljno je što smo već ovoliko toga dobili - ali sumnjam da bi se kao igra svidjela onima koji bi zapravo htjeli brawler, neovisno o FF-u. Sistem je prilično dobar, ali ima svoju dozu detalja i kompliciranosti što se ne bi svidjelo mnogima. Meni se sviđa jer sam RPG addict, ali za nekog koga to ne zanima, nabijanje i traženje accessoriesa i armora i svega ostalog tipa levelanja možda odbije. I da, nema Infrastructure mode, već treba ili PS3 i japanski PSN akaunt, ili XlinkKai preko PC-a i Wi-Fi za igrat uopće s nekim (ali toplo se nadam da će se situacija poboljšat kad izađe EN verzija).

Dakle, voliš FF - buy it. Voliš tučnjave - try and see. Voliš nijedno - ništa.

Mislim, meni igra zaslužuje ogromnu dozu poštovanja samo zato jer mi daje šansu prebit Squalla i Sephya s Kefkom. Samo zato.
~ Do you exist? ~

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #175 : 04. Siječanj, 2009., 01:39 »
Mislim, meni igra zaslužuje ogromnu dozu poštovanja samo zato jer mi daje šansu prebit Squalla i Sephya s Kefkom. Samo zato.

Htio bih probat, samo zbog ovoga.
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

*

n00b

  • ****
  • 1663
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #176 : 02. Ožujak, 2009., 00:39 »
Upalio desetku i sad kao idem počistiti Dark Aeone, Penance i koga već ima na repertoaru. Prije sam igrao verziju bez ovih pa sam bio mega sretan kad je Nemesis pao, i onda saznam da je on kao ful lagan spram ove gamadi.

Tek na nekih 60-ak sati, ne da mi se blitzball opet igrati. To mi je u biti najveći minus u desetci, totalno monotono i dosadno a treba odigrati stotinjak utakmica sigurno za zadnji limit. bzvz

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #177 : 02. Ožujak, 2009., 13:29 »
meni blitzball nije bio dosadan jer mi je bilo dobro opuštanje između hvatanja monstera, od dark aeona mene su mangus sister zajebavale dosta, neznam ni koje sam bio sve ubio al se sjećam da je dark anima pala iz prve zbog yoimba il kak se više zove taj dečko

*

JackTidus

  • n00b
  • 1
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #178 : 18. Svibanj, 2009., 18:04 »
zasto ste me izbacili in the first place

hej noob evo ti ga preso sam NSG



http://www.youtube.com/watch?v=WwgqxjzxJ4Y

will you accept me now

*

n00b

  • ****
  • 1663
Re: Final Fantasy serijal
« Odgovori #179 : 22. Svibanj, 2009., 23:02 »
 :wildboy:

Nitko te nije izbacio, cijeli sajt je vraćen dva mjeseca unatrag.

Nisam žena, zaebavam te, a bome nisam ni iz Rijeke. Jedna od bitnih razlika između nas dvojice je ta što ja ne tražim rendom cure po internetu koje igraju FF, pa nisam mogao odoliti. Bekap je doduše izbrisao one postove u kojima pitaš ''IMA LI KOJA CURA OVDJE DA IGRA FF''. Probaj s wowom, možda budeš imao više sreće.

 :piva:

/offtopic

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9