''Radujte'' se, FF fanovi.
http://www.examiner.com/article/final-fantasy-xv-and-kingdom-hearts-3-publisher-talks-new-release-strategy

Pa nez, ovo im je strategija odavno, nez mnoštvo mobile i handheld naslova, MMO scena na zapadu, a glavni ljudi rade na FF i KH. To je to, bitno da nisu odustali od main naslova kao FF i KH;, rulao bi i jedan dobar DQ
Inače, volio bih još jedan dobar projekt kao The World Ends With You 
Ubilo mi interes za FF ili Square-Enix igrama generalno.
U PS1 eri, Square je bio kompanija koja je imala jednu ogromnu fransizu, nekoliko manjih i usput su izdavali odlicne one-off igre.
Recimo, Front Mission kao jedna od manjih fransiza i Vagrant Story kao jedna od tih odlicnih igara bez nastavaka.
Kad pogledam malo unatrag, bilo je sasvim ocito da je cijela kompanija suradivala medusobno. Trikovi nauceni u izradnji neke manje igre su manje-vise iskoristeni odmah u jednoj od slijedecih igara iz starih fransiza.
Rasli su kao developeri, bas abnormalno. Lakse bih nabrojao igre koje im nisu bile dobre nego one koje su bile odlicne.
Ali onda je dosao Spirits Within(za koji nije bilo interesa dovoljno u to vrijeme), Square je spiskao previse para na to i nakon svega su se spojili sa Enixom.
Sad kao kompanija imaju 2 velike fransize(KH i FF) i na tome im je sav fokus.
Zadnji pokusaj izdavanja neke friske igre je bio Last Remnant i to je ispalo poprilicno traljavo odradeno(znatno bolje na PC-u, al' ae).
Kupnjom Eidosa(i pripadajucih developera) su imali sansu ubrizgat si novi talent, ali i to su odradili traljavo.
Na Tomb Raider reboot je potrosen ogroman budzet i imali su prevelika financijska ocekivanja.
Deus Ex se ne mice s mjesta vec par godina(govoreci o cistim smjernicama za nastavak).
Just Cause 2 je bio genijalan, kreiran na frakciji budzeta Tomb Raidera, obozavala ga kritika i igraci - nista o nastavku.
Bas ono, nula volje i interesa vise oko FF-a i generalno igara sa Square-Enix logom. Barem onih japanskih.
Deus Ex me jos uvijek interesira, Tomb Raider tako-tako(unatoc izgledu, reboot me iritirao besmislenom cmoljavoscu i dramatiziranjem).
To je nekako generalno problem sa velikim kompanijama u zadnje vrijeme. Previse birokratskog mentaliteta, filanje brojeva i ocekivanja oko krajnjih rezultata im je oduzelo ono zbog cega su narasli do te velicine. Kvalitetu.