HCL.HR

Max Payne 3

  • 380 Odgovora
  • 91328 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #255 : 03. Lipanj, 2012., 23:17 »
Završio sam upravo igru. Trebalo mi je 8 sati i 21 minuta. Prije svega moram reći da sam impresioniran i oduševljen te je igra ispala čak i bolja od mojih očekivanja/prognoziranja. Bojao sam se najviše atmosfere i tog "favela settinga" koji je na kraju ispao savršen. Svi oni koji su gledali "tropa de elite" i "božji grad" ostat će impresionirani prezentiranjem atmosfere i prezentacije Sao Paola i favela. Pogodili su savršeno. Cijelokupna prezentacija igre mi je na jednom nivou kojeg su uspijeli tek nekolicina igara doseći te. Grafika, implementacija početka igranja iz animacija, glazba i portugalski jezik su na najvišem mogućem nivou. Niti u jednom trenutku u igri mi nije postalo dosadno, a za sve je zaslužan level design koji je možda i najbolji ikada u jednoj takvoj igri, rekao bi čudo jedno. Raznolikost chaptera i lokacija je nevjerovatan. Misije su gotovo savršene. Oduševljen svakom posebno. Znao sam u prolasku igre kada prestane akcija malo upalit TV jer je Rockstar poznat po tim "glupostima", umirao sam od smijeha. Akcija je fenomenalna i jedina stvar koja mi mrvicu smeta po tome pitanju je neiskorištavanje stealth misija u dva navrata gdje Max ima prigušivač, ali bez smisla nekoga.





Sami gameplay je također čudo te uz već poznate nam stvari iz prijašnja dva naslova, uvođenje novih fora je fantastično. Posebno oduševljava pucanje s poda, pucanje u slow mot. dok se Max baca sa povišene površine ili se spušta sa kukom pucajući u gomilu neprijatelja. Sustav zaklona je odličan, no ponekad zakaže no sve je to nekako prihvatljivo jer nije često. Najviše zna zasmetat kad Max napravi kolut i onda ne prihvati odmah istu sekundu tipku za zaklon, pa se izgubi dragocjena sekunda. Kažem prihvatljivo je, ali se osjeti malo. Igra nije zakazala u onome po čemu se proslavila, štoviše unjela je nove gameplay elemente koji su osviježili treći nastavak, pa rekao bih i TPS žanr. Isto tako oduševljava novi bullet time, kod kojeg se može dodatno usporit vrijeme i dok traje animacija egzekucije Maxonja može isprazniti saržer do kraja u beživotno tijelo neprijatelja. Neprijatelji su odlični, rulalo mi napočetku favela ekipa u dresovima i majcama, sve je nekako realno i sa puno mašte odrađeno po tom pitanju. Za moje pojmove AI je i više nego dobar. Možda fali malo taktičnosti kod njih, ali generalno su dosta izazovni, pogotovo na jačem levelu.





Oružja su me oduševila i stoga je žaljenje za onom stealth neiskoristivom misijom još više, kada Max napravi ručni prigušivač, a baš sam se nahypao. Osim fenomenalne već spomenute prezentacije, atmosfere i gameplaya ostao očaran dobrim likovima i odličnom pričom. Najviše od svega svidio mi se Maxonja, koji je nikad bolji, brutalniji, luđi, pijaniji, ciničniji, arogantniji i baš ono lik kojem puca k za sve i ni sam nezna zašto radi to što radi. Zadnja scena mi je prekul i sa njom mi Maxo postao najdraži lik u igrama ikad. Da mi je netko prije nego sam počeo igrat igru rekao da ću je proć za 8 sati i 21 minutu, nebih bio baš sretan jer mi dijeluje jako kratko, ovako zvučno, ali kada sam je prešao, pa da je trajala i pola sata duže, nepotrebno bi bilo, savršena duljina, fantastične igre. Rockstar je nadmašio samog sebe sa trećim nastavkom ovog fantastičnog serijala. Bilo je riskantno igrat na kartu micanja settinga iz hladnog i noiranog NY-a u topli i blještavi Brazil, ali su napravili fantstični posao. Dio u New Yorku u igri je fantastičan dio igre i svaki trenutak te dve misije je pun nostalgije i oduševljenja. Možda sam pretjerao kada sam rekao da je ovo najbolja Rockstarova igra, no sigurno je vrh ponude uz bok GTA IV i RDR-u. Oduševljen sam.

95/100
« Zadnja izmjena: 03. Lipanj, 2012., 23:20 Cole »

Odg: Max Payne 3
« Odgovori #256 : 03. Lipanj, 2012., 23:44 »

Odg: Max Payne 3
« Odgovori #257 : 04. Lipanj, 2012., 00:35 »


Evo ekipa ja igram na ovim postavkama i ide bez pol frke, čak nekad i na 60 fpsa, manje od 30 nije bilo a igra mi neda da poboljšam išta više jer mi fali VRAMa.

Jel mi možda predlažete da nekaj smanjim pa da upalim MSAA? Oće mi bolje izgledat s time?
When I get sad, I stop being sad, and be awesome instead... True story !

Odg: Max Payne 3
« Odgovori #258 : 04. Lipanj, 2012., 10:16 »
max payne serijal mi je jedan od najboljih, a mp3 je mi najbolji max payne, upravo sam deinstalirao dvojku, jer nakon trojke vjerojatno se necu vracat na nju. max payne je dokaz da se moze napraviti vrhunska igra s vrhunskom pricom, vrhunskog gameplaya i puna cistokrvnog akcijskog pucanja i ne-sterilnog nasilja.

ostajanje na klasicnom health sistemu umjesto uvodjenja regen-healtha je pun pogodak. max payne 3 me nekako podsjeca na umri muski, samo sto je 10 puta bolji od njega. prica je vrhunska, bolja nego u nekom filmu. gameplay na easy nije easy u danasnjem smislu, pogotovo ako ne koristis cover sto je super i izazovno tako da neke scene nisam mogao preci odmah iz prva. svidjaju mi se neki detalji, recimo mogucnost replaya svake misije od bilo kojeg checkpointa bilo kada (sto danas je potpuno izbaceno iz igara) i preskakanje animacija i pustanje igraca direktno u igru. max payne je vrhunski lik, mozda najbolji ikad u igrama meni. ne znam kako ce ga dozivjeti igraci koji nisu igrali prethodne nastavke.

nijedna igra nije savrsena, pa tako i mp3 ima neke probleme, recimo kontrole nakon nekog poteza kao:
Najviše zna zasmetat kad Max napravi kolut i onda ne prihvati odmah istu sekundu tipku za zaklon, pa se izgubi dragocjena sekunda.
falilo mi je kaj u igri nema quick save-a, checkpoint sejvu dajem prolaznu ocjenu samo zbog kasnije mogucnosti replaya igre od bilo kojeg checkpointa na bilo kojoj misiji. u nekim nivoima, kao u favelama nema mjesta za shoot-dodge, jel di god da skocis zabijes se u zid, mogli su malo sire to napravit. dokaz za ovo je epski dio misije na aerodromu u kojoj je napucavanje na vrhuncu upravo iz razloga jer je prostor velik i mozes se slobodno kretat i izbjegavat metke bez udraca u svaku sitnicu. isto tako, ne znam koji je kut gledanja, ali sto se tice gledanja u daljinu ok je jer nekad neprijatelji znaju biti vrlo daleko da mi je meta na ekranu velicine njihove glave, ali s druge strane, kad si u uskom prostoru okruzen nepijateljima slabo se snadjes jer je kamera preblizu, trebala bi biti udaljenija jer se nista ne vidi. moguci problem za neke igrace je i to da se neke scene puno lakse predju pomocu pucanja iz covera, sto nije nikako max pejnovski. problem je i previse kontrola, tako recimo u igri ima posebna tipka za use i posebna za pick up oruzja sto nema smisla, mogla je biti jedna za to dvoje stvari, tako da mi je tipka za pick up na "N" a to nije lako stisnuti u akciji.

sve u svemu, ovo su minorne stvari za ovakvu igretinu. vrlo vjerojatno moja igra godine, moze joj se pribliziti jedino novi hitman ako bude brutalniji, nepoglupljen/jednostavan i neskriptiran (s obzirom na trailere), ali maxa paynea kao lika ne moze nadmasiti nitko.

najbolji potez u igri mi je melee, u koji ne ulazis cesto, ali tako je dobar pogotovo ako uzmes shotgun u ruke, usporis vrijeme, napravis kolut, dodjes do lika, zasamaras ga i razneses mu glavu. pogotovo ako nemocno lezi na podu. max payne nema milosti  :mrgreen:











zavrsne animacije i nisu nesto specijalno, realno, sniper elite v2 ima to nekoliko puta bolje odradjeno, ali su na nivou.

i da, rekao bi da je igra stvarno dobro ispolirana, snimao sam video u punoj rezoluciji u frapsu za ove gore skrinse, gotovo bez pada frameratea, a u nekim starijim igrama starijim cak nekoliko godina, ne mogu snimati u punoj rezoluciji bez stekanja. btw, iako je ovo pucanj na blizinu, u videu kad se gleda frejm po frejm vidi se izletavanje metaka iz cijevi i njihov let prema faci, mislim takvu pozornost posvetiti detaljima, vrhunski  :ave:
« Zadnja izmjena: 04. Lipanj, 2012., 15:39 Lord of Destruction »

*

vilim

  • ****
  • 1389
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #259 : 06. Lipanj, 2012., 13:20 »
Ček ček ček... Izašo je max payne 3, igra koju toliko svi hvale, igra koja je toliko očekivana, igra koja ima 10 puta(!!!) više leachera nego seedera, i onda temu za igru po ovom foru moram tražiti na DNU stranice?! E ovaj svijet stvarno ide vrit....
"Women don't respect salad eaters."

*

pilip

  • ******
  • 4442
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #260 : 06. Lipanj, 2012., 13:28 »
Ček ček ček... Izašo je max payne 3, igra koju toliko svi hvale, igra koja je toliko očekivana, igra koja ima 10 puta(!!!) više leachera nego seedera, i onda temu za igru po ovom foru moram tražiti na DNU stranice?! E ovaj svijet stvarno ide vrit....

 :( ubijaju me :wildboy:
Hacker (1994.-2005.) R.I.P.

Ja volim:
Facuuuu, Gr4gu, CMC program i Rengurzica

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #261 : 06. Lipanj, 2012., 16:31 »
 :fpalm:

Odg: Max Payne 3
« Odgovori #262 : 06. Lipanj, 2012., 17:30 »
Ček ček ček... Izašo je max payne 3, igra koju toliko svi hvale, igra koja je toliko očekivana, igra koja ima 10 puta(!!!) više leachera nego seedera, i onda temu za igru po ovom foru moram tražiti na DNU stranice?! E ovaj svijet stvarno ide vrit....
presedan i tragedija!
PRESEDAN KAŽEM!

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #263 : 06. Lipanj, 2012., 17:59 »
sva sreća pa je E3 i aktualni su prikazi igara koje tek dolaze.

Odg: Max Payne 3
« Odgovori #264 : 06. Lipanj, 2012., 18:12 »

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #265 : 06. Lipanj, 2012., 20:04 »
Evo ja dosao do 4 chaptera....lijepa grafika, stavio sam sve na full i ide super, neznam kolko frejmova al je super glatko...tezina super, pravi health a ne regenerirajuce govno je genijalno, jedino ovi usrani filmici stalno iskacu, imam osjecaj ko da igram MGS i nerviraju me oni efekti u filmicima i kad se svaka druga rijec koju likovi izgovore ispise preko ekrana ogromnim slovima...
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

Odg: Max Payne 3
« Odgovori #266 : 06. Lipanj, 2012., 20:54 »
Evo ja dosao do 4 chaptera....lijepa grafika, stavio sam sve na full i ide super, neznam kolko frejmova al je super glatko...tezina super, pravi health a ne regenerirajuce govno je genijalno, jedino ovi usrani filmici stalno iskacu, imam osjecaj ko da igram MGS i nerviraju me oni efekti u filmicima i kad se svaka druga rijec koju likovi izgovore ispise preko ekrana ogromnim slovima...

Koju grafičku imaš? Meni je ovo sa filmićima baš brutalno. :D
When I get sad, I stop being sad, and be awesome instead... True story !

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #267 : 06. Lipanj, 2012., 21:22 »
Evo ja dosao do 4 chaptera....lijepa grafika, stavio sam sve na full i ide super, neznam kolko frejmova al je super glatko...tezina super, pravi health a ne regenerirajuce govno je genijalno, jedino ovi usrani filmici stalno iskacu, imam osjecaj ko da igram MGS i nerviraju me oni efekti u filmicima i kad se svaka druga rijec koju likovi izgovore ispise preko ekrana ogromnim slovima...

Koju grafičku imaš? Meni je ovo sa filmićima baš brutalno. :D


Gtx 560 obicnu, ali monitor mi ima nativnu rezu od 1280x1024.
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

Odg: Max Payne 3
« Odgovori #268 : 07. Lipanj, 2012., 13:23 »

*

zg_rider111

  • ****
  • 1636
  • ಠ_ಠ
Odg: Max Payne 3
« Odgovori #269 : 07. Lipanj, 2012., 14:08 »
Upravo završio igru, boguje!  :ave:


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9