Odradio main quest nakon 13 sati, sporedne misije tj. ono oslobađanje robova, i skupljanje čega već ne, me baš i ne zanima, pa još planiram samo odigrati onaj dlc gdje se valjda mogu boriti protiv Saurona.
Igra ima veoma zabavan i raznovrsan combat sistem, i to joj je po meni najjači adut. Baš mi je bio gušt tući se sa 20 orkova oko mene, sve je radilo kako spada, brzo i fluidno, i bez obzira na broj neprijatelja kojih se u kratko vrijeme može okupiti, djelovalo mi je da imam kontrolu nad situacijama, posebno pred kraj igre gdje sam mnogo stvari otključao.
Priča mi je okej, nije me stvarno ni u jednom trenutku povukla sebi, jer su mi svi ti likovi u igri snooze-fest, ali su mi se sviđale reference na knjige/filmove, i to su dosta dobro radili. Ona pozadinska priča o pravljenju prstena drži vodu, i zanimljiva je, posebno ako ste čitali Tolkienove knjige. Za Golluma nisam siguran, u jednu ruku drago mi je da je tu, ali doslovce je tu samo da bi se igra više kupovala od strane LOTR fanova kao što sam ja, jer ne služi ničemu.
Općenito ne volim hack and slash igre, gdje te igra stavi na mapu i sve što je na njoj te želi prožderati, iako je Mordor savršena lokacija za takvo nešto. Također, dizajn svijeta mi je baš bio loš, doslovce rijetki su trenutci kad sam pomislio da sam u Međuzemlju, a to je nešto čemu sam se najviše nadao, volio bih da je Mordor ličio više na ono što je Jackson uradio sa filmskom trilogijom.
Kada uzmem u obzir da me je GOTY izdanje koštalo mizernih 4 eura, teško mi je ne dati prolaznu ocjenu, ali da je iskustvo igranja bilo neki posebni užitak, nije.
Valjda se natjeram nekad u slijedećih par godina, pa da odigram Shadow of War. :)