Nisu ni pay to win uopšte koliko sam princip MyCluba koji to dopušta. Primjerice ja sam prošle godine krenuo MyClub tek nakon izlaska Lite verzije, i u roku od možda mjesec-dva sam imao tim prepun featured kartica od po 90-95 ocijena uključujući Mesija, Ronalda, Cruyffa, Neymara itd. i to bez trošenja ijedne pare. Prosto Konami je za Novu godinu davao 2019 coinsa što ti u prevodu znači da si mogao nabaviti jednog sjajnog trenera i nekih 10-15 barem vrhunskih igrača. Jedino su legende naizgled vrijedne malo truda, ali na kraju shvatiš da je i recimo jedan Cruyff slabiji od pola običnih potw kartica..
Vidio sam da su već i sada počeli davati šakom i kapom coinse, nakupili su ljudi već preko 1500-2000 coinsa od preordera i Konamijevog izvinjavanja oko njihovih grešaka.. A neće sigurno ni biti posljednji put da ih dijele.
Pratio sam malo i FUT u zadnje vrijeme na yt i da se Konami potrudi ubaciti barem 30-40% sadržaja koji nudi FUT MyClub bi bio vrhunski mod, ovako za dan-dva prođem sve novine i izazove za sedmicu i nemam praktično ništa ni raditi.. A i sraman odnos ove godine prema najprofitabilnijem modu igre, da izbacis 2 objave na twitteru o "novinama" na 3 dana pred izlazak igre je nedopustivo za takvu kompaniju..
Ali uz sve ovo rečeno, i dalje ću ga igrati, jer mi je gameplay fantastičan ove godine i nadam se da će tako i ostati, kako protiv AI-a tako i u Online-u.