HCL.HR

The Witcher 3: Wild Hunt

  • 1670 Odgovora
  • 466580 Hitova
*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #975 : 07. Rujan, 2015., 16:00 »
Ja sam došo do pred kraj prvog chapterea, lvl 22 i onda sam stao čekajući sve ove zakrpe.. Sada sam nastavio sa 1.08.04 verzijom..
Ja sam isto editiro neke stavke; LOD fix, (/poping), kvaliteta tekstura, kvaliteta raslinja, sjena i osvjetljenja... Više popravci nego neko drastično dizanje kvalitete prikaza...
Npr, popravak sjena:  prije -- posle ----- prije -- posle

Ovo su editirane/dodane stavke:

[Rendering]
TextureStreamingHeadsDistanceLimit=160
TextureStreamingReduceGameplayLOD=false
TextureStreamingCharacterDistanceLimit=320
TextureMipBias=-1
MeshRenderingDistanceScale=10
CascadeShadowDistanceScale0=2
CascadeShadowDistanceScale1=2
CascadeShadowDistanceScale2=2.5
CascadeShadowDistanceScale3=2.5

[Streaming/Textures]
UseMipRefiner=true

ObjectMemoryTrigger=512, (editira se sama datoteka unutar igrinog foldera)

A čini mi se da je i sa updetima i kvaliteta prikaza malo narasla, pogotovo kvaliteta DOF efekta kod raznih veremenskih uvjeta...





« Zadnja izmjena: 07. Rujan, 2015., 16:03 doktor1 »

Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #976 : 08. Rujan, 2015., 12:07 »
Iako je prošlo skoro pa dva mjeseca od mog završetka main story questa ali i od skorog kompletiranja igre tek sad ću napisati neke ukupne dojmove, mislio sam sklepat recu i ubacit u adekvatnu temu ali ipak ću ovdje uz trud da post bude što kraći.

U Wild Hunt sam utukao 135 sati i završio sam trenutno s likom na 36 lvl. (ostalo mi je sveukupno 8 ili 9 upitnika na mapi, cat armor i 3 failana questa ali i činjenica da sam Gwent igrao sveukupno 15 minuta)
Kad se uzme u obzir mala minutaža Gwenta i questova vezanih uz njega mogao samo komotno nabit i preko 150h i što se tiče trajanja CD Projekt RED je itekako ispunio obećano.
Sama igra izgleda odlično, u pokretu čak i puno bolje nego na slikama. Onaj downgrade nije ništa zasmetao, dapače na taj način su omogućili da još više igrača upozna ovaj RPG.
Optimizacija je odlična. Od prve verzije pa do one aktualne igra se izvodi glatko na 60FPS rijetko kada padajući ispod te linije. (naravno igrao sam na PC-u)
Efekti promjene vremena, vatre, signova i ostalih stvari su predivni, ali najviše zakon su zapravo glatke animacije dekapitacije i ostalih finishing poteza.
Zvuk i glazba su iznimno kvalitetni. Znao sam se uhvatiti na poslu kako mi u glavi "svira" glazba iz Witchera ili kako fućkam dio neke melodije iz igre. :ementaler:

Bugovi: Što se tiče bugova imao sam sreće. Nisam naletio niti na jedan quest breaking bug (iako je bilo takvih prijavljenih na Steamu)
Naletio sam na par bugova vezanih za modele NPC-eva i naravno Roachovo glupiranje (zapinjanje u zidovima itd) i takve su me stvari više nasmijale nego mi ubile imerzivnost.
S druge strane ono što se ne može nazvati bugom nego više-manje nemarnim kodiranjem je blesava činjenica da kada Geralt dođe u blizinu nekog monstera (agro) automatski vadi mač i gubi mogućnost skakanja. U većini slučajeva to nije bio nikakav problem ali nekoliko puta u swamp području mi je taman Geralt pao u neku rupu dok je u blizini nekakav nekker koji me uopće ni ne vidi ali Glupi geralt ima mač i ne može više iz rupe. Ništa drugo nisam mogao nego loadati starije pozicije. Dogodilo se samo par puta ali je osjećaj bio vrlo - debilan.

Gameplay je zapravo spoj najboljih stvari iz predhodnih naslova, prilagođen open world sistemu. Kao takav i uzimajući u obzir cijeli asortiman kojim raspolaže Geralt gameplay je većinu vremena dinamičan, zabavan i itekako upotrebljiv samo moram priznati da na duge staze pomalo dosadi mlatiti neke beštije na isti način. Al opet realno koja mehanika ne dosadi bar malo nakon 100 ili 200 sati u igri ? Tko je upoznat s ranijim nastavcima komotno može igrati i na hard težini.
RPG dio je odlično razrađen i puno vremena će se potrošiti prčkajući po inventoriju na čitanje, mozganje šta obuć i na samo craftanje opreme, potiona itd. Visok lvl cap uz brojne Geraltove sposobnosti.

Što se tiče glavnog questa on se može učiniti pomalo tupim i banalnim (konstantna potraga za jednom, skoro pa neuhvatljivom osobom) al ono što u W3 priču čini zanimljivom je grananje tog questa na velik broj manjih (i puno zanimljivijih) questova koji su povezani s glavnom pričom. Uglavnom, potraga vas neprestano gura dalje da bi na kraju došla do fino zaokružene cjeline i kraja sveukupne Geraltove pustolovine.
Neki povratnički likovi su opet tu i rulaju a neki novi poput Dudua ili Djikstre će definitvno ostat upamćeni. Gluma je na zavidnoj razini a dinamična kamera tijekom razgovora (neki su dugi pa se igrač komotno može zavaliti i slušati i po desetak minuta) daje dojam skoro pa filmskog ostvarenja tijekom dijaloga.
Igrao sam sa importanim sejvovima iz jedinice i dvojke i nastavak nekih mojih odluka me iznenadio i ta funkcija posljedica mi se sviđa iako sam dojma da su najbitnije odluke u W3 svedene na cut scene na završetku igre. Htio bih više karakternih odluka koje imaju impakt na gameplay dok igramo. (poput barunova questa)
Teško je u ovako velikom svijetu postići raznovrsnost no CD je i ovdje uspio. Rijetko koji lik ili rijetko koja kuća izgledaju isto i rijetko kada ćemo naletiti na neki glas koji smo čuli negdje ranije kod nekog drugog lika.

Također, tim zaslužuje veliki plus u svom obliku isprike za odgodu i bugove na launchu. 16 besplatnih DLC paketa kojima je dodano sve i svašta, zaslužuju ništa drugo nego kapu dolje za trud. Općenito, posveta sitnicama i detaljima te trud oko njih zaslužuju svaku pohvalu.
Mrvicu sam razočaran zadnjim boss fajtom i općenito Wild Huntom (tko su na kraju i što predstavljaju), ali to sam ja, jbg.
Gwent je igra sama za sebe i bez obzira što sam ga tako malo igrao odlično je realiziran i dobro dođe kao nekakav odmor od klanja, istraživanja itd
Kad se sve sagleda ovako kada se nekako sve slegne, W3 je igretina. Ne bih sad išao tako daleko i stavljao ga u top 5 naslova svih vremena (meni je osobno GOTY 2015) ali komotno bi se mogao ugurati među top 3 RPG-a u zadnjih 5 ili 10 godina.

Nažalost ima svojih sitnica i mušica. Koje to baš i jesu, sitnice i ne treba im se previše gledati u zube jer su rijetke a i dev tim se definitivno potrudio ispraviti ih.
Na pamet mi trenutno pada kamera koja u interijerima ponekad zna "popizdit" i zbog nje borba u zatvorenim prostorima zna biti nespretna. 

Na kraju Witcher 3: The Wild Hunt je igretina koju je kako kaže Angry Joe esencijalno posjedovati a ako ne to, onda svatko tko se imalo smatra gamerom bi ju trebao preći ili barem isprobati. Osobno jedva čekam ekspanzije a zatim potpuno novi prelazak na težoj razini.
Iskreno nije za 10. Osobno ne postoji savršena igra, ali kao jedno ogromno SP iskustvo W3 je prokleto blizu toga, prokleto blizu. 
Od mene : 9.5/10 i GOTY nagrada.

p.s. da post stvarno ne bude predug u idućem postu ću nabaciti još pokoju slikicu iz Geraltove pustolovine uz ispriku uredništvu na dabl postu.

:piva:
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #977 : 08. Rujan, 2015., 12:07 »




















:piva:

isprike što kopipejstam ovo al doktor je predivno izbio dojmove i slike s dva posta na predzadnju stranu teme a ne na zadnju, aktualnu xd
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #978 : 08. Rujan, 2015., 12:11 »
Daj reci mi jel se mozes popet na onu planinu? 3. slika od dole.

Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #979 : 08. Rujan, 2015., 13:36 »
Ne. Na neke prilično visoke planine možeš. Al ta je previsoka i prestrma.
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #980 : 08. Rujan, 2015., 22:10 »
GG za recu micek.
Jako si lijepo sve sažeo u taman količinu teksta. :)

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #981 : 09. Rujan, 2015., 10:01 »


Teaser i tri slike iz nadolazeće ekspanzije...
Dolazi sljedeći mejsec uz cca 15 sati gameplaya...

http://youtu.be/2DnGJ1SD09U






Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #982 : 09. Rujan, 2015., 10:59 »
Jel se moze to igrati bez zavrsene igre? Nedavno sam rusio sistem i normalno nisam prije toga sacuvao sejvove jer sam igrao na GOG galaxy i pretpostavljo da oni rade backup, sto normalno nije slucaj :bonk:

Oslo 100h igre u zaborav, a ovaj dlc mi je must play.

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #983 : 09. Rujan, 2015., 11:27 »
Koliko sam čito DLC je za 30+ lvl

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #984 : 09. Rujan, 2015., 13:04 »
Jel ovo Shani iz prvog dijela na slici? Bilo bi kul. Ako mi negdje nije promaklo, ona, Iorveth i Saskia su jedini značajniji likovi koji nisu spomenuti u trojci.

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #985 : 09. Rujan, 2015., 16:58 »
Je, to je ona...

*

Mzehn

  • ****
  • 1493
  • kakaroto
    • PCGN
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #986 : 27. Rujan, 2015., 21:35 »
"Summing up the Witchers"

! No longer available


*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #988 : 30. Rujan, 2015., 16:06 »
Nedavno sam prešao Witchera pa da napišem par dojmova...
Uz serijal sam od početka; jedinica je bila jako dobra i veliko iznenađenje od tada potpuno nepoznatog tima, dvojka još bolja uz promjene u gameplayu te je trojka očekivano najbolji dio u serijalu.
No nije i bez mana...



Da krenem sa pričom. Radnja glavne priče je takva da po tom pitanju open world i taj tempo koji bi nam igra trebala nametnut u glavnoj priči ne pašu ama baš nikako! Mi smo u tolikoj žurbi da pronađemo Ciri te nakon toga moramo podhitno reagirat po pitanju događaja, ali open world koncept to razvodni do krajnjih granica. Dakle, primarni zadatak je taj i taj, moramo ga što prije obavit. (takav tempo nameće igra!) ali mi možemo danima, (dani unutar igrinog svijeta) okolo rješavat probleme po selima i lovit čudovišta koja većinom i stvaraju spomenute probleme... Sa time se ta epičnost i važnost glavne priče potpuno uništi! A mora se i švrljat okolo radi recommended lvla za pojedini quest...

A sa tim lvlima dolazimo do sljedećeg problema; nebalansiranost. Ti recommended lvli za pojedine questove često ne znače ama baš ništa! Bez problema možemo rješit i questove koji su veći lvl nego smo mi, ali ima i nebuloza da je npr preporučeni lvl za neki quest 33, a bez problema ga riješi lik cca lvl 22.
I definitivno je igra rađena da se u jednom prelasku ne riješe svi questovi, a niti ih je moguće rješit, a da dobivamo exp bodove pošto nakon razlike od 6 lvla između igrača i questa nexp nagrada nestaje.
Uz sve to igra je lagana; prešo sam igru na Death March i iako je borba zabavna te sam koristio razne napitke, detoksikone i bombe kada sam došo do lvl30 osjećo sam se kao nedodirljivi Rambo! Najteža borba mi je bila protiv Imleritha; neznam zašto, ali on me namučio na DM težini.
Opet se treba dotaknut jednog problema - radius djelovanja neprijatelja!! Vjerovatno su morali napravit tako nešto da nas beštije ne naganjaju po cjeloj mapi, ali taj radius u kojem se kreću je morao biti veći! To nekad izgleda užasno kada 10 NPCovaca stoji na nevidljivioj linij centimetar od mene i maše sa rukama te se dere...
Gameplay sa Ciri? Potpuno nepotrebno i dosadno pošto je lik nedodirljiv sa regeneracijom zdravlja. Uopće mi se taj dio nije svidio, (pogotovo njen drugi susret sa vješticama gdje sam se jako razočaro) te ne vidim niti neki nastavk gdje igramo ka Ciri.. To bi bilo dosadno radi gameplaya kakav su nam predstavili...
Također mi fali više raznolikih podzemnih tamnica. Ima ih par, ali sve je to identično kao jaje jajetu...

Da se vratim na priču... Šta mislim o glavnoj priči? Pa neznam. Kao ša rekoh, sa tim glomaznim open world sindromom priča mi se razvodnila i nije me se pretjerano dojmila! Ima svojih momenata da napokon vdimo Yennefer, sretnemo opet "stare" Witchere koje smo vidjeli u jednici, (Lambert, Eskel, Vesemir), susreti sa poznatim likovaima, (igra mi nebi bila upola zanimljiva da mi je trojka prva Witcher igra) te je par questova, (Bloody baron je možda čak i najbolji dio igre) odlično, ali sve u svemu ništa impresivno i za to krivim open worl pristup!
Onda neki likovi nisu uopće iskorišteni; Triss, nula bodova, Dandelion, nula bodova itd... A kada već spominjem likove u igri i njihovu iskorištenost da se dotaknem vještica tj Crones of Crookback Bog - prvi susret odličan, ali daljnji tijek i njihovo nepostojanje i zanemarivanje od igre je smješno.

Sporedni questovi su dobro odrađeni, čak odlično za ovako ogromnu igru i ima ih stvarno mnogo. A kada već spominjem veličinu igre mogo bi reći da su slobodno mogli napravit i manji svijet.
No i ovako je ovo jedan od najboljih odrađenih open world "svijetova". Svijet djeluje živo, a tome doprinose često zanimljivi random razgovori NPCovaca te pregršt sitnih detalja, (kao npr ovi u ovom videu) uz posljedice nekih questova na određene likove itd...



Iako tu sada uglavnom njurgam igra mi je bila jako dobra i zabavna no ovo su neke stvari koje su mogle biti bolje rješene. Više me zanima "prava" ekspanzija Blood and Wine nego ova nadolazeća Hearths of Stone no i ona će se odigrat. Smatram da mi igra nebi bila niti približno dobra da nisam odigro prethodne nastavke te da nisam upoznat sa svijetom i likovima.
Završio sam na lvl 34 sa mastercrafted Ursine armorom te sa sljedećim skill tree setupom, (napravljen respec, ovako je izgledalo prije):



U prelasku za koji mi je trebalo cca 220 sati nisam koristio fast travel, osim u situacijama kada bi kod craftanja nekog armora ili bavljenja sa alkemijom trebao neki sastojak te bi trčo od/do raznih preprodavača po mjestima dok nebi našao ono šta mi treba. I tu sam, priznajem potražio pomoć na internetu jer ima toliko tih sastojaka i recepata da bi se malo pogubio šta dobivam od čega, kada, koliko, zašto i zbog koje supstane ne mogu dobit alkhol koji mi treba za narpavit bazu.............

Šta se tiče vizualne strane tu je već sve rečeno i igra iako je pretrpjela solidan downgrade i dalje izgleda fantastično uz odlične vremenske uvjete te simuliranje vjetra na morskim površinama i vegetaciji.
Muzika mi je nešto najbolje šta sam sreo u video igri; odlična!
Igra je pratkčki bila finalzirana sa 1.08 zakrpom i kao sve igre danas opet je prerano izbačena na tržište.

Čeka se ekspanzija, a dodata još odradit koji contract ili sidequest koji nije izgubio na vrijednosti...

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #989 : 30. Rujan, 2015., 16:38 »
I ne razvodnilo ti se nakon 220 sati. Ukurac. :wildboy:  Meni je i nekih 60-80 bilo previše, s tim da na skelligeu nisam rješio gotovo ništa osim glavnih questova.

Otvoreni svijet svakako ima negativan utjecaj na priču, ali sve u svemu dobro je to još i sjedinjeno. Koliko god naporna potraga za Ciri bila (a one dwarfove u zadnjoj kolibi htio sam žive sasjeći) , kad ju završiš počneš ju nekako više cijeniti kao lika jer si se toliko namučio za nju. A lik je odličan. Ne bi se složio da su Triss i Dandelion neiskorišteni, svaki lik ima svoj story arc i fino se zaokruži. Ako je itko neiskorišten onda je to ona vještica koju otmeš Nilfgardu pred kraj. Kao super snažna, a ništa kao lik totalno nebitna.

U usporedbi s MGS-om 5, koji je isto tako igra otvorenog svijeta, ovdje priča funkcionira neviđeno dobro. Jedino što je mene zasmetalo je premalo ratnih situacija. Većinom vidiš bolja nakon bitke, a nikad velike bitke - pod tim mislim na otvoreni svijet, ne na Kaer Mohren. No bez obzira, igra ima toliko pamtljivih scena da je to strašno. Scena koje su ispale za naježit se, iako više slučajnošću (tj. savršenim spojem glazbe i ponekih detalja) nego namjerom developera. Npr. onaj sprovod kad dođeš na Skellige. Atmosfera neponovljiva u toj animaciji. Ili kad ti Blood Baron kaže šta mu je žena napravila. Najbolja gluma ove godine.

No taj kraj - na prste nabrojim igre koje su imale ok kraj nakon XX sati igranja. Mass Effect sigurno nije. Fallout 3 sigurno nije. Dragon Age inquisition je svoj pravi kraj ostavio za DLC... I kao kraj igre, i kao kraj serijala, Witcher u sve tri inačice, po meni ima završetak dostojan te trilogije, kompletne sage. Nešto kao Breaking Bad, u smislu da ima sve dramaturške elemente pravo posložene, i možeš biti zadovoljan kako se završilo bez obzira na to je li ti to po volji ili nije.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9