HCL.HR

Watch Dogs

  • 486 Odgovora
  • 131756 Hitova
*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #390 : 30. Svibanj, 2014., 03:08 »
Evo da se i ja pridružim. Solidna igra skroz.

Vizuali su super iako pripadaju last-genu. Igra ima svojih lijepih i impresivnih momenata, ali generalno ništa specijalno. Gameplay mehanika je također na mjestu, ali opet ništa specijalno - hakiranje simpa, ali repetitivno i vrlo jednostavno. Glavna fabula je zanimljiva i napeta, malo postane monotono pred kraj, ali sve u svemu solidno. S druge strane, zaboravni sporedni likovi, a ni Ejden nije baš pretjerano zanimljiv. Premisa igre vrlo slaba i bez prave emocionalne težine. Zapravo je vrlo "WTF jel to glavni motiv za radnju?" 

Watch Dogs je novi Sleeping Dogs za mene, nisam očekivao ništa, a dobio sam solidnu igru koju ću ponoviti bar još jednom. Najbolje od svega su mini igre na digi-drogama - prezarazne su! Nervira me jedino što nemogu pucati iz auta. :ementaler:

Najbolja zamjena za GTA V svakako.



Evo malo da vidite kako meni ide. Vrti mi se na 55-72 fps, sve na ultra s 4x TXAA .

Guram na i7-4770k, 16 gigi i GTX780. NAPOMENA: Igra mi nije instalirana na SSD-u.

Tu i tamo zna biti kakav stutter, obicno kada igram duže od 2-3 sata - memory leak vjerojatno, zato što čim resetiram igru opet je sve kao i prije, besprijekorno. Na 55-60 fpsa mi je dok snimam.

https://www.youtube.com/watch?v=OZzgkkfe5LE&feature=youtu.be






« Zadnja izmjena: 30. Svibanj, 2014., 03:40 Shazaam »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #391 : 02. Lipanj, 2014., 16:33 »
Usprkos prvim vlastitim lošim utiscima i jednom od najjačih globalnih kmečanja u zadnje vrijeme oko jedne igre, jako sam zadovoljan nakon kompletiranja kampanje za koju mi je trebalo točno 30 sati i 2 minute, uz dosta istraživanja i veliku većinu rješenih side misija i dodatnih gluposti. Još imam par stvari za kompletirat poput QR kodova, fixers misija i sve one zabavne misije na tripovima (koje sam namjerno ostavio za kasnije). Dakle imam još sigurno utrošit kakvih desetak sati da kompletiram igru kako bi je htio. Kada padne cijena ide regejmanje uz online zabavu, za koju sam čuo da je odlična. Prvo da razješim osobni generalni dojam koji sam dobio nakon 30 sati igranja. Ova igra nije GTA i srećom to se ni ne trudi biti. Ubisoft jednostavno ni da deset godina samo radi na oživljavanju svijeta kojeg Rockstar ima svakom svojom novom igrom, nebi uspio napravit. Baš sam ispitivao par situacija koje standardno radim u svakom GTA naslovu i ovdje su reakcije kudikamo tromije, lošije ili ih nema. Kompleksnost ove igre je velika, zabavna, impresivna i pohvalna, ali kada uspoređujemo sa Rockstarovim svijetom, je razlika nebo i zemlja. U GTA-u svaki čovjek živi svoj život, uđe u auto, vozi druge osobe, izlazi iz auta, razgovara na telefon, svađa se s drugim prolaznikom, krade, biježi, ubija, itd. da ne nabrajam. No ovdje u svakom automobilu likovi nikad ne izlaze iz istoga, a kamoli da voze još jednu osobu u autu, isto tako, ne komuniciraju s vama kada dođete ispred njih ili u kontakt (bilo naguravanje, bilo šora), dok je u Grand Theft Autu to sasvim normalna stvar. Tu se najviše vidi ta ogromna razlika, kao i u kvaliteti i koheziji svih elemenata koji čine jednu vrhunsku open world igru.


Leakana verzija igre posvađala me s mozgom i sasuo sam drvlje i kamenje po Ubisoftu i zbog gameplaya i zbog velikih tehičkih poteškoća. Na sreću po izlasku igre sve te neprilike su bile riješene osim stutteringa, kojeg sam ipak naknadno tweakom riješio. U uvodu kao i u ovoj rečenici prije dosta sam rekao o tehikalijama i nije sve idealno, no ipak je riječ o prvoj W_D igri i nerealno je očekivat bilo da će sve proći glatko. No na putu su i patchevi koji bi trebali popraviti ionako podnošljivo stanje. Ono što nije podnošljivo i što me je mučilo kroz cijelu igru je vozni model, na kojeg se jednostavno ni uz najveći trud i toleranciju nisam mogao priviknuti. Nije nesnošljiv kao u Sleeping Dogsima, ali nije ni sreća za jednu ozbiljnu open world igru. Postoje nekoliko automobila koje je čak kolko toliko dobro upravljat, no čisto iz njihovih "tromih" voznih karakteristika. Situacija na tipkovnici je tragikomična, a ni na gamepadu nije nešto bolja. Sensitivity (skretanje) je jednostavno preagresivno, a sve bi bilo kudikamo bolje da to isto skretanje ima nekakav lagani deadzone (postotak praznog hoda prije nego kontrolama skrenete). No poznavajući Ubisoft nije bolje bilo niti za očekivati. No šteta, jer je automobil glavno prijevozno sredstvo i jednostavno ste prisiljeni dosta vremena provesti u istome. Kod dosta ljudi sam čuo da hvale vožnju na dva kotača, što je apsolutna besmislica i svatko ko je iole malo više vozio motore u GTA igrama ili pak u nekim drugim igrama, uvidjet će da ja ovo čista lošost, rekli bi meni neki dragi forumaši - za zatvor. Šteta jer je Chicago vrlo dobro rekreiran i ima jako puno zanimljivih lokacija gdje bi jedan vozni model ala Driver ili GTA IV savršeno pasao, no to je utopija, a ovo je realnost. No dobro, dosta o voznom modelu, krenuo bi sada na neke pozitivnije stvari u igri, koje su iznenađujuće dobre.

Gameplay je najveća vrijednost ove igre. Zabavan, ispoliran i vrlo dobro ukomponiran u setting, priču i atmosferu koju Watch Dogs unatoč ispraznim i dosadnim promotivnim materijalima ipak posjeduje. Napucavanje je izvanredno, skoro uz bok najboljima u žanru iako je nedostižan primjerice Red Dead Redemptionu ili zadnjem Max Paynu. Kretanje i tzv. parkouranje našeg lika je u stilu Ubisofta koji već ima puno iskustva u motion capturingu (Assassin's Creed i Splinter Cell serijali) i sa novim animacijama to izleda dosta sviježe te ne sreću u tom segmentu nemate osjećaj kao da ste ovu igru već igrali što je bila česta bojazan. Primjedbe kod tog segmenta imam jedino kada se penjete na neku razinu i odlučite se vratiti po istim ljestvama, to vam naravno tvorci ove igre nisu omogućili, tako da ćete ukoliko vas nije strah morati jednostavno skočiti na nižu razinu u nadi da se ne polomite. Uz gameplay najviše sam impresioniran pristupom u igri, bilo da se radi o stealthu, bilo o rambo pristupu. Jedan i drugi pristup jednako su zabavni i odlično odrađeni. Mogućnosti na borbenoj liniji zaista su impresivne. Možete 10-ak NPC-a srediti bez da vas itko vidi i čuje ili to može biti pravi intuitivni blitzkrieg uz hakiranje koječega što će vam pomoći da se brzo i efikasno rješite sve gamadi koja vam stoji na putu. Hakiranje nije komplicirano i vrlo je zabavno bilo da se radi o bijegu od policije, upadanja u tuđu privatnost ili jednostavno mainpuliranjem okoline na urbanim "bojilištima". Level design je odličan iako nije ni mogao biti nešto drugačiji budući da se radi o rekreiranju stvarnog Chicaga. A grad je meni osobno fino sjeo, za nekakav odmor od svih onih u GTA gdje sam već sve naučio napamet. Ima dosta lokacija koje mame da se odmaknete od svih aktivnosti i okinete fine screenshote lijepog grada i njegove periferije...

Već u sredini igre sam uvidio da igra ima sjajno koncipirane misije koje imaju i glavu i rep, kvalitetom i idejom uz rame GTA naslovu, isto takva situacija je i sa side misijama, koje kada ih kompletirate po "žanru" dobijete finalne misije, nakon svakog uspješnog obavljenog zadatka dobit ćete nagradu, skill point ili nagradu u vidu otključanih oružja ili gameplay fičra. Balans perkova i zahtjevnosti u smislu neprijatelja i zadataka u kasnijem stadiju igre idu ruku pod ruku, pa sam dobio dosta dojam zadovoljštine nakon što bi napredovao i otključavao svaki novi perk. Uz jako dobre glavne misije, posebno su mi dobre criminal convoy i gang hideout misije, koje će vam dobro doći ako želite napredovati brzo, prije nego li ozbiljnije napredujete u kampanji. Glavne misije neću ni spominjat, kao ni "breach" u ctOS sustave. To sranje je 10/10. Sve spomenuto uz to "jednostavno" hakiranje je toliko zabavno da će postotak ponovnog igranja cijele igre biti jako velik - uvjeren sam. Priča mi je dosta zanimljiva i nepretjeruje u niti jednom trenutku, dovoljno intrigantna i suptilna. Ne trudi se ostaviti prejak utisak sa nekakvim mega dramama i neviđenom pričom. Zato mi je Aiden i toliko dobro sjeo, što nema patetike u njegovoj karikaturi, nego je čisto čovjek koji je jako pogriješio, no ima jaja i to je sve što mu treba da bude badaas. Ostali likovi su mi također vrlo dobro dizajnerski i karakterno pogođeni. Urnebesna scena pijanstva s T-Boneom - LOL. Igru preporučam apsolutno svim ljubiteljima open world igara unatoč nekim ozbiljnim manama, no svakako vrijedi probati, jako je zabavna i nudi jako puno sadržaja i kul momenata.



                                                                                                                                 8_8

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #392 : 02. Lipanj, 2014., 17:24 »
8,8? Cole postrožo kriterije, il su prvobitni lošiji utisci i pritisak javnosti učinili svoje.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #393 : 02. Lipanj, 2014., 17:36 »
Vožnja, tehnički nedovršena verzija, lažno reklamiranje, ti velike mane, koje brane ulaz u 90+ kategoriju.

Odg: Watch Dogs
« Odgovori #394 : 02. Lipanj, 2014., 18:28 »
ili čak u 80+ kategoriju :p
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Watch Dogs
« Odgovori #395 : 03. Lipanj, 2014., 09:28 »
ej ne znam dal ste već pisali o tom al dal neko od vas zna šifre za watch dogs (za ps3) pa ak znate da ih napišete ovdje na forumu

Odg: Watch Dogs
« Odgovori #396 : 03. Lipanj, 2014., 19:34 »
Znal neko kad ce recenzija ?

Odg: Watch Dogs
« Odgovori #397 : 04. Lipanj, 2014., 15:59 »
Koliko zauzima instalacija watch dogsa na xboxu360 ?

Odg: Watch Dogs
« Odgovori #398 : 08. Lipanj, 2014., 18:22 »
Od same najave igre pa do sada nisam osjetio nikakav hajp tako da mi ni ocekivanja nisu bila nesto visoka, i to je dobra stvar je bi u tome slucaju ostao razocaran..a ovako, dosta dobra igra iako je moglo to i puno bolje.

Gameplay mehanika mi je super ali mi smeta dizajn nekih misija, dizajn koji Ubisoft uporno gura od prvog Assassins Creeda. Pricam o misijama u kojima vas neprijatelj ne smije primjetiti, i nema veze ako vas je cuvar vidio na samo djelic sekunde prije nego sto ste ga rijesili takedown-om ili metkom u celo...rezultat je isti -MISSION FAILED.
A u nekim situacijama nije niti receno da ne smijete biti primjeceni. Nadalje u jednoj specificnoj misiji mi se dogodilo da sam Aiden kaze nesto u stilu: "ne bih se trebao ovdje zadrzati, traze me". Ja se naravno dam u bijeg no onda mi igra izbaci tajmer da se moram vratiti u podrucje misije inace opet, naravno, mission failed. Ne bi bio problem da nisam vec otisao dovoljno daleko da mi se ne stignem vratiti.
Osim gore navedenih situacija vecina misija se moze preci na nacin koje vi ti zelite, mozete upasti u Rambo stilu sa teskim naoruzanjem, granatama itd., ili stealth pristupom.
Ja sam preferirao neki miks izmedu te dvije opcije.

Napucavanje-odlicno. U rangu boljih third person shootera.

Model voznje je dosta los, osim u nekim muscle car-ovima koji samo zbog svoje tromosti i proklizavanja u zavojima daju osjecaj zadovoljstva dok ih se vozi. Uvjerljivo najbrze sredstvo za kretanje po gradu je motor koji ima nerealno ubrzanje i jednostavno je nemoguce s njime proklizati u zavoju. Nerealno ali ucinkovito.

Prica je jedan veliki klisej. Ima ponekih zanimljivih likova i same misije su dobro osmisljene ali glavni razlog zbog kojega se sve to dogada nije mogao biti nemastovitiji. Jos bi to bilo prolazno da je sve bilo prezentirano na nacin da je i nama stalo do toga za sto se s Aidenom cijelo vrijeme borimo, no igra nas ubacuje u radnju nakon sto je glavni lik vec u osvetnickom pohodu zbog smrti svoje necakinje. Na taj nacin jos nismo ni poceli igrati a vec bi nas trebalo biti briga za smrt lika kojega nismo niti susreli.
Kraj je dizajniran tako da ima nebrojeno nezavrsenih radnji i sub-plotova da jednostavno vristi za nastavkom. No i bolje je tako jer je Ubisoft vec najavio da je ovo pocetak novoga serijala.

Graficka strana igre je mozda malo iznad prosjeka, a uvjerljivo najljepse sve izgleda po noci. Daleko od onoga najavljivanoga, sto je bilo i za ocekivati.

Na kraju dosta dobra igra, no nista nevideno i revolucionarno kao sto je Ubisoft to prodavao (ako je netko upce povjerovao u to).

Od mene 80/100.

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #399 : 08. Lipanj, 2014., 19:36 »
Watch Dogs je po mnogočemu ono što je 2007. bio Assassin's Creed. I od te se igre očekivalo puno više, ali imala je potencijal koji je kasnije razrađen kroz nastavke. Tako će bit i ovdje.

Meni se najviše sviđa detaljnost grada. A i sam gameplay mi je zanimljivi nego u GTA 4 koji je bio samo mrtvo vozanje s jednog kraja mape na drugi.

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #400 : 08. Lipanj, 2014., 19:54 »
GTA 4 koji je bio samo mrtvo vozanje s jednog kraja mape na drugi.

Mračne sile si upravo navukao na sebe. :hiha:
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

*

zg_rider111

  • ****
  • 1636
  • ಠ_ಠ
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #401 : 08. Lipanj, 2014., 21:57 »
Pa nije puno fulao, IV misije su zbilja bile sa jedne strane mape na drugu hvala bogu pa je bio taxi pa si brzo mogao preć velike udaljenosti.


*

manjamax

  • ****
  • 1062
  • Cro Sim Racing Forum
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #402 : 08. Lipanj, 2014., 22:28 »
Meni je u GTA IV bilo super vozikati se do misija. A misije su odlične bile. Ali svima je bitno, što brže, to bolje, zar ne?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

*

mrwa89

  • n00b
  • 1
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #403 : 09. Lipanj, 2014., 19:55 »
Pozdrav! U igrici mi se dešava da kada vozim auto/motor , da mi totalno zakoci na 4-5 sekundi i prolazi kroz "slow motion" i onda ponovno sve tako dok ne stanem i izadjem iz auta ili motora!! Strasno me nervira to, jer se isto to desi ponekad i kada normalno hodam ulicom, tj. igram igricu... Ne znam u čemu je problem, nadam se da vi imate rijesenje..Hvala

Intel (R) Core (TM) i3 - 3220 CPU @ 3.30 Ghz

RAM - 4GB

Nvidia GeForce GTX 650 !

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Watch Dogs
« Odgovori #404 : 09. Lipanj, 2014., 20:26 »
Možda u tome što je minimalna konfiguracija navedena s četverojezgrenim procesorom, dok tvoj procesor ima samo 2 logičke jezgre...


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9