HCL.HR

Race Driver: GRID [PC, X360, PS3]

Vedran Vlahović 11.05.2008.   •   6 komentara


Što, ovo nije simulacija? Nakon prvobitnog šoka, ostali smo zadivljeni jer se pred nama nalazi ultrazabavan arkadni naslov kojeg jedva čekamo!

BRZINA

Dugo smo čekali novi nastavak Race Drivera. Još od prvih press materijala za GRID, najnoviji Codemasterov slatkiš, imamo problem s dehidracijom. Naime, i na sam spomen igre, sline bi nam procurile do poda, prisjetivši se prekrasno detaljiziranih automobila i trkaćih staza. GRID je napokon na našem disku, te vam mogu slobodno reći prve dojmove.

NEOČEKIVANI ZAVOJ

Ovako, da vam odmah kažemo. GRID je arkada, u punom smislu riječi. Jednako kao što je DIRT Colina pretvorio u maksimalnu arkadu, to je i GRID učinio s Race Driver, odnosno ToCA serijalom. Neka vas to ne obeshrabri, jer se pred vama nalazi fantastičan arkadni naslov, prepun adrenalina i prekrasan. GRID je podjeljen u tri kategorije, tj. tri načina igre. Prvi je utrka na trkaćoj stazi, gdje birate iz pregršta sportskih automobila. Drugi mod bi bio muscle car, i tu se naganjate kroz barikadirane ulice svjetskih metropola u ljutim mašinama. Zadnji mod je najbliži arkadnom Need For Speedu, gdje ćete s „nabrijanim“ istočnjačkim automobilima izvoditi impresivna drift proklizivanja. Ovaj potonji mod je najnoviji doprinos Race Driver serijalu i došao je potpuno neočekivano. Nije najviše oduševio u prikazu, ali ga je lijepo vidjeti izvan striktnih street racing igara.

PRAVAC

Model vožnje je poprilično arkadan, te će biti ugodan za igranje kako na gamepadu, tako i na tipkovnici. Upravljanje je izuzetno osjetljivo i lako, čak i bez uključenih asistencija, te će ga lako usvojiti i početnici. Što se tiče oštećivanja karoserije automobila, ono nikada, u niti jednoj simulaciji vožnje, nije bilo ljepše i kvalitetnije izvedeno. Svako udubljenje će utjecati na karakteristike vožnje, te će vam otpadnuti dijelovi karoserije automobila predstavljati prepreku kad ćete u sljedećem krugu prelaziti po istom mjestu. Fantastično je vidjeti kako nam je otpadnuti branik u potpunosti poremetio krivulju skretanja. Osim toga, udari li vas automobil u bočnu stranu, postoji mogućnost da vam razbije vanjsko ogledalo, što je orginalan i iznimno zanimljiv detalj pri vozačkom realizmu. Na kraju krajeva, jedan pogled na priložene screenove vam govori o kakvoj se zvijeri od grafičke prezentacije radi. Dodamo li tome u prilog da izgleda prirodnije i ide brže ( optimiziraniji je ) od prošlogodišnjeg DIRT-a, dolazimo do zaključka da je s tehničke strane GRID pun pogodak.

FINISH LINE

GRID se čini kao fantastičan arkadni vozački naslov. U kratkom pregledu se multiplayera gotovo da i nismo dotaknuli, no Codemasters je obećao kako će netcode biti iznimno dobar, a modova, mapa, automobila i međusobnog dogovora i komunikacije igrača pregršt. Kako izlazi kroz par dana, držimo mu fige da uspije, jer želimo, i očekujemo odličan vozački naslov.

Za sam kraj ove najave, po dobrom starom običaju donosimo vam i dva gameplay trailera kako bi dobili još bolji uvid u igru. Uživajte…

GRID – Smashing Gameplay Trailer

GRID – BMW 320Si Gameplay

Ostavite nam kakav komentar ispod ako vam se igra sviđa, ne sviđa, što god, a ukoliko želite malo diskutirati o njoj, pitati nas nešto što vas zanima o igri i sve tome slično – dođite na naš forum i uključite se u rasprave.

Komentari (6)

  • Protector

    12.05.2008 - 17:26

    Igra mi izgleda odlično.

  • Ementaler

    12.05.2008 - 18:04

    Igram taj demo pomalo, totalno zabavna i igriva stvar. Volio bi da je mrvicu bolje optimiziran doduše…

  • Under

    12.05.2008 - 22:34

    PC često u ovakvim stvarima dobije najlošiju verziju. Za potpuno iskustvo ti treba konzola. 😉

  • Gamerz

    21.05.2008 - 11:55

    Igra izgleda preezakon. Volim igrati utrke ,pa se nadam da ce me ova igra odusevit!

  • Armor

    22.05.2008 - 10:49

    Demo pokazuje snagu Grida.
    Finalna verzija pokazat će pravu snagu u smislu servera s passwordom.
    Previse “junkie-a” se voza za sada
    Bit će to super igra

  • montair

    18.07.2008 - 14:59

    NABAVIO SAM JE PRIJE 3 DANA I NEMOGU DA SE ODVOJIM OD KOMPA. SAMO ME SPONZORI ZAJEBAVAJU POSTAVLJAJU USLOVE. OSTALO JE EXTRA.POZ.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?