HCL.HR

Oznaka: Hrvatski game development

Hrvatska puzzle igra prodala se u više od milijun primjeraka

Zoran Žalac 02.05.2022.

Samoborski Pine Studio obavijestio nas je kako je njihov hit Escape Simulator došao do čak milijun igrača, što je veliki uspjeh za jednu puzzle igru i PC ekskluzivu.

U novoj hrvatskoj igri Aquatico gradit ćemo grad na dnu mora

Zoran Žalac 21.04.2022.

Novi hrvatski studio Digital Reef Games predstavio je svoj prvi projekt zvan Aquatico, kojemu će gradilište biti postavljeno u morskim dubinama.

Hrvatska igra Drawize privukla je 4 milijuna igrača, a sada je dostupna i na Steamu

Igor Belan 23.02.2022.

Preko četiri milijuna ljudi zaigralo je ovu hrvatsku igru crtanja i pogađanja riječi, a sada se otvara i potpuno novoj publici na Steamu.

HCL VideoZaigrao sam hrvatski Escape Simulator, uhvatio se žestokog mozganja

Filip Zorić 03.11.2021.

Domaći Pine Studio nas u svojoj novoj igri Escape Simulator zatvara u prostorije i izaziva da pronađemo način za pobjeći. Pa što kažete na to da prihvatimo izazov?

HCL VideoZaigrao sam hrvatsku igru Saint Kotar, potukao se usred Hrvatske

Igor Belan 28.10.2021.

Hrvatska proizvodi sve više igara, ali nije svaka igra iz Hrvatske zapravo i smještena u Hrvatskoj. Saint Kotar jest, a od danas je službeno vani! Pa idemo provjeriti kako izgleda početak igre u punom izdanju.

Hrvatska psihološka horor avantura Saint Kotar dobila datum izlaska

Igor Belan 09.09.2021.

Domaća igra Saint Kotar ne samo da dolazi iz hrvatskog studija već se i odvija na ovim prostorima, a nakon alpha i beta testiranja spremna je za izlazak sljedećeg mjeseca.

Pogledajte kako izgleda nova hrvatska igra Midwintär, iza koje sada stoji milijunska investicija

Igor Belan 27.08.2021.

Midwintär je zanimljiva nova igra hrvatskog studija Gamechuck u kojoj ćemo kroz akciju, stealth, taktiziranje i širenje glasina gurati priču dalje u osunčanim srednjovjekovnim selima. Pogledajte prvi gameplay video!

HCL VideoPogledajte kako glumim John Wicka u novoj hrvatskoj igri Speed Limit

Igor Belan 18.02.2021.

Speed Limit je jedna od onih “rage” igara u kojima umireš i umireš i nastavit ćeš umirat ako ne naučiš na vlastitim greškama. I osim što se igrajući osjećaš kao John Wick, gameplay se dinamično mijenja iz situacije u situaciju.

HCL VideoBježao sam iz Igorovog podruma u Escape Simulatoru

Filip Zorić 16.02.2021.

Iz hrvatskog studija Pine stiže nam simulator bježanja iz zagonetkama nakrcanih prostorija, pa tko drugi da vam pokaže kako se to igra nego baš ja?

Zagrebački Croteam sada je u vlasništvu Amerikanaca

Zoran Žalac 21.10.2020.

Dugogodišnje partnerstvo domaćeg studija Croteam s američkom izdavačkom kućom Devolver Digital otišlo je na novu razinu.

HCL VideoZaigrao sam Serious Sam 4, zaljubio se u sačmaricu

Igor Belan 24.09.2020.

Sam ‘Serious’ Stone se vratio i ovaj put ima ekipu! Pogledajte kako kroz prvih 20-ak minuta Serious Sama 4 ubijam autohtone, hrvatske vanzemaljce.

Danas kreće otvoreno beta testiranje hrvatske igre Primordials of Amyrion

Zoran Žalac 14.09.2020.

Hrvatski studio GD Entertainment najavio je kako će u idućih tjedan dana testirati svoju nadolazeću igru Primordials of Amyrion. Svi zainteresirani igrači pozvani su na igranje.

HCL VideoPriča o Hrvatima koji su napravili globalni gaming hit – Serious Sam

Filip Zorić 09.09.2020.

Ususret izlasku Serious Sama 4 kontaktirali smo Croteam i iskopali neke detalje iz njihove povijesti kako bismo vam ispričali njihovu priču. Sve od skromnih početaka do velikog uspjeha Serious Sama i The Talos Principlea.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?