HCL.HR

Oznaka: Hrvatski game development

Najavljen je Serious Sam 4: Planet Badass

Zoran Žalac prije 5 dana

Hrvatski studio s najduljim stažem u industriji videoigara najavio je četvrti dio svog najpopularnijeg serijala. Serious Sam uskoro će svratiti na Planet zvan Badass.

Hrvatska horor igra Saint Kotar uskoro će dobiti demo verziju

Zoran Žalac 13.04.2018.

Crowdfunding kampanja za hrvatsku horor avanturu Saint Kotar pomaknuta je za nekoliko tjedana, no demo verzija igre još uvijek je u planu.

Predivna hrvatska igra Inked izlazi za dva tjedna

Zoran Žalac 11.04.2018.

Domaći tim Somnium Games našao je izdavača za svoju prvu veliku igru zvanu Inked, koju krasi rukom crtani grafički stil.

Zombiji su navalili u hrvatsku igru SCUM

Zoran Žalac 09.02.2018.

Domaći developer Gamepires demonstrirao nam je kako će se izvoditi penjanje i preskakivanje u njihovoj igri SCUM te kako će fizikalnost likova, ali i težina opreme, utjecati na te aktivnosti.

Hrvatska igra SCUM izgleda sve bolje i bolje, pogledajte novi video

Igor Belan 21.04.2017.

Sudeći po novom videu fokusiranom na prikaz vrlo realističnog sustava napucavanja u SCUM-u, nova igra tvoraca Gas Guzzlersa i Serious Sama izgleda sve zanimljivije.

Konzola hrvatskog srednjoškolca postala najuspješnija domaća Kickstarter kampanja

Juraj Bevandić 20.04.2017.

MAKERbuino konzola osamnaestogodišnjeg Alberta Gajšaka do kraja Kickstarter kampanje je deset puta prešla ciljani iznos i skupila preko sto tisuća dolara.

Ubisoft otvorio studio u centru Beograda

Igor Belan 18.11.2016.

Ubisoft osnažuje prisutnost u Istočnoj Europi novim uredom u Srbiji gdje manji tim developera radi na jednom od nadolazećih blockbuster naslova za PC i konzole.

HCL VideoZbog hrvatske igre Seum idemo u pakao

Igor Belan 29.07.2016.

SEUM: Speedrunners from Hell je konačno dostupan u punom izdanju na Steamu, a mi nismo propustili priliku odmah zaigrati ovu igru hrvatskih developera i riješit par pakleno teških levela.