HCL.HR

U horor igri Paranormal Tales spašavate psa, a onda i svoju glavu od proklete utvare

Zoran Žalac 27.10.2022.   •   6 komentara   •   Trailer


Dvojica prijatelja rade na horor igri Paranormal Tales koja je svojom izvedbom mnoge podsjetila na kultni indie horor The Blair Witch Project.

Unreal Engine 5 mogao bi biti nevjerojatan poligon za zanimljiva horor iskustva. Ukratko, čak i developeri bez previše iskustva uz UE5 mogu složiti realističan okoliš, postaviti napet ugođaj i ubaciti jeftine trikove zastrašivanja. Na kraju krajeva, poznato je pravilo da za strašne horor igre ne treba skupa produkcija. Slenderman i Blair Witch su dobri primjeri projekata koji su stekli kultni status bez previše ulaganja.

Nešto slično moglo bi se dogoditi s novom igrom Paranormal Tales. Jučer je dvočlani developerski tim predstavio nadnaravnu horor avanturu iz prvog lica u kojoj ćemo proživjeti snimke nečijih traumatičnih iskustava u ukletoj šumi, s napuštenom kućom i nekakvom vješticom / utvarom koja je zainteresirana za druženje. U jednoj od takvih priča čovjek traži psa koji je nestao u najgorem mogućem okruženju – i vjerojatno ga neće ni naći. Osim te crtice, doživjet ćemo i druge snimke drugih nesretnika, slično kao u Resident Evil 7.

Sama izvedba igre bit će specifična – tako da akciju promatramo kroz kameru na tijelu samog lika. Dakle, ne onako kako ju igrivi lik vidi, nego onako kako to snima njegova kamera. Iz tog razloga objekti u perspektivi bivaju izobličeni, a cijela stvar uvjerljivije uz kameru koja se trese i ima vrlo limitirano vidno polje.

Paranormal Tales za sada je najavljen za PC, a trebao bi izaći u 11. mjesecu 2023. godine.

Komentari (6)

  • SanKa

    27.10.2022 - 12:55

    MOZE, DAJ MI OVO NA KAŠIKU xD Igore, ovo ćeš morati odigrati, ipak si postao expert za indie horore 😀

  • Darac83

    27.10.2022 - 13:08

    Horora ko blata lejtli… 🙄

  • mtgamer

    27.10.2022 - 13:30

    Nice!

  • Payday 4 Dallas

    27.10.2022 - 15:00

    Ako to čudovište ili koji god je antagonist ubije psa onda će se uloge zamjeniti.

  • Strahinja Radonjic

    27.10.2022 - 17:13

    Ajao, naježio sam se gledajući gameplay horor igre a ni full screen nisam upalio. Kad potrča ova utvara prema kameri… 😬 Jel ovo napokon prvi kandidat za jednu izuzetno napetu horor igru posle Alien Isolation? Ja od te igre ništa nepeto nisam igrao..

  • The Brain

    28.10.2022 - 11:17

    Čini se zanimljiva igra, treba dočekat jos godinu dana da se može igrati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?