HCL.HR

Ovo je kontroler za PS4 koji se koristi jednom rukom

Zoran Žalac 04.02.2019.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


YouTuber Ben Hack složio je prototip kontrolera za PlayStation 4 koji omogućuje igranje na malo drugačiji način.

Iako nam današnji kontroleri u igranju daju veću kontrolu nego ikad prije, činjenica je da oni nisu prilagođeni za sve igrače. Primjerice, da biste bez poteškoća igrali većinu igara za to vam trebaju dvije ruke. Nažalost, nisu svi igrači na svijetu te sreće da mogu nesmetano koristiti kontrolere. Svijest o tome tek se počinje buditi kod proizvođača konzola, ali tek je Microsoft na tom polju učinio nešto konkretno sa svojim Xbox Adaptive kontrolerom.

Doduše, YouTube kanal Ben Heck Hacks također je ovih dana dao doprinos tom problemu tako što je dizajnirao posebni kontroler za PlayStation 4 konzolu koji se može koristiti jednom rukom. Kontroler je dizajniran tako da nema previše tipki na jednom mjestu kako ne bi zbunio igrača, a zamišljen je tako da ga se drži na nozi.

Naime, desna analogna palica stavljena je na vrh kontrolera, dok se lijeva nalazi na dnu, tako da igrač može postaviti kontroler na nogu te naginjanjem palice dati naredbu za kretanje lika. Pri tome se koristi naginjanje u suprotnom smjeru.

Klasične tipke nalaze se s bočne strane kontrolera, L/R 1 i 2 tipke su na kažiprstu i srednjem prstu kao i po standardnoj shemi, dok je d-pad ispod desne analogne palice.

Iako ovaj kontroler neće završiti u prodaji, bit će zanimljivo vidjeti hoće li tvrtka Sony primijetiti trud Bena Hacka pa možda konačno napraviti kontroler za igrače koji zbog fizičkog hendikepa ne mogu koristiti standardni kontroler onako kako je to zamišljeno.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Apocalypse4987

    04.02.2019 - 17:23

    poznajem lika bez ruke koji je rastura na PES sa običnim kontrolerom, al ovo bi znatno olakšalo igranje ostalim invalidima

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?