HCL.HR

Napravili su krumpir PC za gaming, uz dosta komplikacija

Zoran Žalac 26.02.2024.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Ekipa Linus Tech Tipsa pretvorila je figurativnu frazu “krumpir PC” u stvarni gaming uređaj. Međutim, pokazalo se da to nije baš jednostavno za izvesti.

Termin “krumpir PC” u zajednici PC gamera obično označava hardverski slabo računalo. No, od sada bi mogao označavati i doslovno računalo u krumpiru.

Ekipa s YouTube kanala Linus Tech Tips postavila je minijaturni PC u izdubljeni krumpir i na njemu uspjela igrati Doom Eternal. Zvuči kao jednostavan pothvat, no cijela stvar tražila je dosta prilagođavanja. Za početak, krumpir nije “kućište” u kojemu prolaze klasične metode rashlađivanja ventilatorima, ni zbog veličine ni zbog propusnih svojstava “kućišta”. Krumpir PC stoga je morao dobiti vodeno hlađenje, s 3D isprintanim blokom.

Nadalje, krumpir kao takav sadrži vlažnost koja može smetati funkcioniranju samog računala. Ekipa je prethodno pokušala riješiti taj problem dehidriranjem, zamrzavanjem, vakumskom komorom, no jedini način za suživot krumpira u izvornom obliku i komponenti u njemu bio je u stavljanju zaštitnog sloja na komponente.

A jednom kad je sve bilo spremno za rad, krumpir PC dobio je i odgovarajuću krumpir periferiju.

Komentari (3)

  • Future man

    26.02.2024 - 13:11

    Moj krumpir PC ima konkurenciju

    • Antiesreg

      @Future man, 26.02.2024 - 13:34

      Moj je krumpir “gulag” radi na – 50 😜🍺😎✔

  • Stecajni_upravnik

    26.02.2024 - 19:00

    Ovi bejahu oni sto ispljuvase mis a da pre testa nisu skinuli zastitu sa lasera? Sto ispljuvase pritotip hladnjaka za grafiku koji su probali na pogresnom gpu a onda prodali prototip? Oni sto prepisuju rezultate testova za grafike i to pogresno?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?