HCL.HR

Napravljen je super tanki PlayStation 5 Slim, uz malo poteškoća

Zoran Žalac 20.06.2022.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Ne, Sony još nije najavio mršaviju verziju svoje najrobusnije konzole do sada, ali jedan je modder uspio modificirati PlayStation 5 tako da bude tanji od dva centimentra.

Matthew Perks s YouTube kanala DIY Perks već je izradio elegantniju verziju PlayStation 5 konzole s drvenim kućištem. No, sada je nadmašio sam sebe te je kreirao PlayStation 5 Slim prije službenog Slim modela. Debeljuškastu je konzolu tako uspio smanjiti na nevjerojatnih 1,9 centimetara debljine, što je postigao tako da je konzolu odlučio hladiti pomoću vode.

E sad, moglo bi se reći da je to svojevrsno “varanje” jer je Perksov Slim model ovisan o eksternom sustavu hlađenja, koje je dimenzijama glomaznije i od standardne konzole. Isto tako, napajanje nije stalo u kućište konzole, nego se i ono nalazi izvan glavne kutije iz koje izlaze tri debela kabla. No, cijeli je projekt svejedno impresivan, ponajprije zbog činjenice da konzola u ovako tankom formatu doista radi.

Doduše, ovaj eksperiment nije prošao bez štete jer je matična ploča jedne konzole stradala nakon što je sustav hladnjaka zakazao samim time što se našao na podu. Ipak, ponovljeni eksperiment na kraju je polučio rezultate, i to impresivne – konzola uz pomoć vodenog hlađenja i u ovako tankom formatu radi na nižoj temperaturi od standardnog modela PlayStation konzole.

Naravno, ovaj je projekt tu samo da bi se istražilo što je moguće, a što je neizvedivo. Jednom kad stvarno dobijemo PlayStation 5 Slim verziju, a bit će je – sigurno, vjerojatno se neće raditi o ovako drastičnom smanjenju konzole s eksternim sustavom hlađenja.

Komentari (6)

  • Fenner

    20.06.2022 - 13:34

    Da, frajer je profesionalac i radi čuda. Do sada sam pogledao sve njegove video uratke. Zbilja svaka mu čast.

  • Enrubius

    20.06.2022 - 16:01

    Svaka čast na trudu i vremenu uloženom, na ovom projektu. Fora izgleda, al ja sam čistom zadovoljan svojim PS5 buckom :).

    • Stecajni_upravnik

      @Enrubius, 20.06.2022 - 17:23

      Da li si se, kao i ja, istripovao kada si izvadio PS5 iz kutije? Ja bio u soku koliki uređaj, trebalo mi je dva mesca da svarim dizajn😂

    • Enrubius

      @Stecajni_upravnik, 20.06.2022 - 17:50

      Nisam očekivao da će biti toliko težak i ogroman uživo 🤣.

  • Ramzonja

    20.06.2022 - 16:27

    Odličan…

  • Geoly

    13.01.2023 - 14:51

    Cool

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?