HCL.HR

Netko je prebacio film Tenet na prastari Game Boy Advance

Zoran Žalac 13.03.2021.   •   16 komentara   •   Game Over, Zanimljivosti


Filmski hit Tenet iz preporuča se gledati u kinu. No, ako se zbog pandemije ne želite izlagati riziku odlaska u kino, dobro je znati da se Tenet može gledati i na Game Boy konzoli.

Nekoć davno, dva desetljeća ranije, ideja gledanja filmova na konzolama bila je dosta popularna. Tadašnji PlayStation 2 bio je tako jedan od najisplativijih DVD playera u svoje vrijeme. Još je interesantnija bila ideja gledanja filmova na prijenosnim konzolama, a tu je Nintendo uskočio s Game Boy Advance Video formatom 2004. godine. Tko bi rekao da ćemo 17 godina kasnije pisati o tome da se moderni filmovi mogu gledati preko te prijenosne konzole.

I dok sadržaje danas konzumiramo u 4K rezoluciji, na Game Boy Advanced konzoli morali smo se zadovoljiti rezolucijom 240×160 piksela. Zvuči smiješno, ali je istovremeno i izazov gledati išta u takvoj kvaliteti. Izazov je prihvatio YouTuber Bob Wulff koji je prebacio prošlogodišnji film Tenet na pet kasetica za GBA.

Film koji inače traje 150 minuta morao je podijeliti na pet polusatnih dijelova. Izvedbu je također morao spustiti na svega šest sličica po sekundi te kompresirati sliku na rezoluciju 192×128. Neki bi rekli da je to mala cijena koju treba platiti da bi se film pogledao na Game Boyu.

Ovaj neobični projekt za sada nije izmamio reakciju redatelja Christophera Nolana.

Komentari (16)

  • Manitou

    13.03.2021 - 17:32

    Preporučuje se gledati u kinu??? Ovo smeće od filma se preporučuje ne gledati nikako. Uvijek se uzrujam kad se sjetim da sam dva sata života potrošio na ovo.

    • PppPP

      @Manitou, 13.03.2021 - 23:55

      meni je dobar bio

    • Apocalypse4987

      @Manitou, 14.03.2021 - 09:50

      FIlm je odličan

    • The_Rubix

      @Manitou, 14.03.2021 - 13:40

      Treba malo i promislit o cemu je rijec u filmu, nekome zna i to bit problematicno

    • PppPP

      @The_Rubix, 14.03.2021 - 15:34

      Da, film treba baš pomno pratiti. Neke stvari sam i ja skužio tek guglanjem.

    • Manitou

      @The_Rubix, 14.03.2021 - 15:53

      Eto objasni nam ti o čemu je riječ u filmu pošto očigledno nisam dostigao tvoj intelektualni nivo. Već sam imao diskusije sa Nolanovim fanboyevima i stvarno nemam više volje raspravljati o ovom nepotrebnom filmu.

    • The_Rubix

      @Manitou, 14.03.2021 - 16:33

      Ti svakog tko ti proturijeci smatras fanboyem za spomenutu stvar ili jednostavno nisi u stanju napisat razuman komentar i obrazložit se? I zašto ovo ‘objasni NAM’? Pročitaj si odgovore na komentar, ako ne kuzis kojom se tematikom film bavi i kakav je Nolan redatelj, ili idi googlaj ili idi gledaj nesto drugo. Nazivat film smecem ako ga ocito nisi razumio samo mi daje do znanja sa kim pricam

    • Manitou

      @The_Rubix, 14.03.2021 - 16:54

      Zvuk, montaža i gluma su dovoljni da ga nazovem smećem, a priču i likove neću ni komentirati.Kažu ljudi treba ga pogledati dvaput, kako kada je prvi put bila tortura? Ne pristajem na to da gledam dvaput nešto samo zato da shvatim poentu pretencioznog seratora, a da me pritom prvi put nije nimalo zaintrigirala radnja, a za likove nisam razvio ni najmanju simpatiju. Volim i ja Nolanove filmove, ali ovo je teški promašaj. Film nema apsolutno ništa da ga se nazove prosječnim, a kamoli dobrim. Kaže onaj gore treba ići guglat…taman posla, film će biti zaboravljen (već jest) kako i zaslužuje.

    • The_Rubix

      @Manitou, 14.03.2021 - 17:25

      Prije svega, barem googlaj sta tenet uopce znaci kao termin ako vec kreces u raspravu o istoimenom filmu. Sountrack je moguce slusati kad bi okrenuo samu snimku i dalje bi zvucao isto, e sad, svidja li se tebi to il ne, ne mozes rec da nije u to ulozeno truda i vještine(izmedju ostalog). Montaza mozda je malo slabija nego u ostalim njegovim filmovima no gluma definitivno nije, kao ni sam izbor glumaca. U filmu mi je prije svega bitno da me zabavi, a sad sto se nisam ni sam “povezao” s likovima, to mi nakraju nije ni bitno posto me film uspio zaintrigirati drugim stvarima. Ni’ko tebe ne tjera da ga gledas dvaput, u redu je ako ti se film ne svidja, al bome je glupo kad ides srat po necemu sta nisi ni razumio.

    • Manitou

      @The_Rubix, 14.03.2021 - 17:50

      Otkud znaš da nisam razumio? Razumio sam točno onoliko koliko mi je bilo dovoljno unatoč katastrofalnoj realizaciji. A to što si ti sad sebi super i misliš da si prepametan jer si shvatio bit filma nakon što si išao guglat i čitat objašnjenje nekog lika na reditu je druga stvar. Film je teško sranje. Tvoja logika je: svi koji tvrde da je film sranje ga nisu shvatili jer su glupi i ne cijene što je muzika ista i kad se sluša u rikverc.

    • The_Rubix

      @Manitou, 14.03.2021 - 19:15

      Moram priznati da mi stvarno nije jasna ova specificnost. Jel sad to govoris iz osobnog iskustva pa nakon svakog odgledanog filma odes na reddit da ti neko kaze dal se tebi svidja film ili ne pa se drzis njegovog misljenja ko da je tvoje? I ne, varas se u vezi logike, barem jednim djelom. Smatram da su glupi oni koji su tolko uvjereni da su u pravu da kad vise nemaju sta za reci idu i protiv cinjenica. Posto si jedan od one mase koju je moguce procitati po jednoj napisanoj recenici, odmah cu ti i odgovoriti da se ne trudis i sam pisati: Činjenica je da je film unikatan kao i svaki drugi Nolanov i ima svoju pricu (razumio ti nju ili ne) te unutar price svoje zakone fizike(jer je ipak i SF), za glazbu sam ti vec rekao, a isto vrijedi i za glumu. Film sve u svemu nije najbolje prosao, koliko zbog “loseg timinga”, toliko zbog svoje kompleksnosti, no daleko je od “sranje” filma. Posto vidim da si konacno otkrio i palindrome, kazu da Ana voli Milovana
      that’s all folks

    • Manitou

      @The_Rubix, 14.03.2021 - 23:00

      Jao koji problemi s raspravljanjem s tobom, prvo, jedini ti je argument pogrešna pretpostavka da ja nisam shvatio ovaj kupus od filma i šta je pisac htio reći, drugo, iz svakog svog posta otkrivaš da si Nolanov fanboy, treće, postavio si se kao da si intelektualno superiorniji od mene, a ni ne znaš me uopće. I četvrto, tražio si da ti konkretno navedem šta ne valja u filmu i sve sam naveo i opet mi kažeš da idem protiv činjenica. Kakvih činjenica? Ovdje se radi o mom subjektivnom dojmu protiv tvog. Tvoja dijagnoza bi bila: samodopadni filozof-preseravač koji ima malo previsoko mišljenje o sebi. Pazi ti to molim te, ako netko kaže da je tenet sranje epskih razmjera, odmah je glupan koji ništa nije skontao.

    • Manitou

      @The_Rubix, 14.03.2021 - 18:09

      Pošto vidim da si fan palindroma, šta kažeš na ovaj: “u bejrutu arapi kipara u tur jebu”
      Meni je ovo milion puta fascinantnije od ove Nolanove gluposti.

    • SNPJ

      @Manitou, 15.03.2021 - 03:05

      brt mnogo si glup

    • Manitou

      @SNPJ, 15.03.2021 - 07:59

      Hvala buraz, puno mi znači kad me pokuša uvrijediti lik koji ne zna sastavit prosto proširenu rečenicu.

  • Lazy

    15.03.2021 - 07:39

    A likovi u ovoj mrtvoj pandemiji stvarno dobijaju ideje za nobela, hhhh fascinantno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?