HCL.HR

Nova reklama povodom svjetskog prvenstva prikazala nogometni battle royale

Zoran Žalac 16.11.2022.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Reklamni spot tvrtke Nike povodom svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru prikazuje ono što FIFA i eFootball igre već koriste – nogometni multiverzum.

Nije nas tvrtka Nike platila da pišemo o njihovom promidžbenom spotu, ali bi bilo šteta da ga ne istaknemo jer ima nekoliko zgodnih referenci na svijet videoigara. Četverominutna reklama počiva na ideji nogometnog multiverzuma u kojemu se na terenu nađu današnje generacije nogometaša i nogometašica (Cristiano Ronaldo, Mbappe, Alex Morgan, Sam Kerr i dr.) te nekad slavni nogometaši (Ronaldo, Ronaldinho, Edgar Davids i dr.).

Stariji nogometaši pojavljuju se u CG izdanju, a Ronaldo čak ima prepoznatljivo ludu frizuru sa svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji 2002. godine.

Nike ovo naziva “Footballverse Battle Royale”, a u jednom trenutku spot se pretvara u 8-bitnu verziju – kao u starim videoigrama. Zanimljivost u svemu ovome jest što Nikeova reklama “sanja” ono što je u igrama već dostupno. FIFA i eFootball na neki način već imaju svoje nogometne multiverzume zvane Ultimate Team i Dream Team, gdje zajedno mogu igrati aktualni nogometaši i umirovljene legende. Podsjeća ovo sve i na Volta mod iz FIFA igara gdje se na terenu zajedno nalaze i nogometaši i nogometašice.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • skaroo

    16.11.2022 - 20:48

    Cool ali fali Cantona

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?