HCL.HR

Netko je kreirao prijenosnu Nintendo Wii konzolu, izgleda odlično

Zoran Žalac 12.03.2022.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


YouTuber GingerOfOz materijalizirao je ideju koju je netko imao još davne 2005. godine – napravio je prijenosnu konzolu Nintendo GameCube. Od Nintendo Wii-ja.

U doba kad je Nintendova aktualna konzola bila GameCube na internetu je bila popularna fotografija te konzole u prijenosnom obliku – sa sklopivim ekranom. Sporna je fotografija izgledala toliko dobro da su se mnogi gameri pitali je li stvarna. S obzirom da prijenosni GameCube nikad nije bio najavljen, jasno je da je cijela stvar bila nečija zabava.

No, 17 godina kasnije YouTuber s kanala GingerOfOz odlučio je kreirati ono što su mnogi nekoć sanjali. Odlučio je kopirati izgled tadašnje fejk konzole i pretvoriti ju u pravu stvar. Doduše, na kraju je kreirao prijenosni Nintendo Wii, a ne GameCube, ali iz razloga što je ta konzola povratno kompatibilna s GameCube igrama, a i štedljivija je po pitanju energije, odnosno trošenja baterije.

Cijeli proces izrade ove stvari poprilično je zahtjevan i interesantan, od izrade kućišta pa do bojanja tipki za kontroler. Jednako je impresivan i konačni rezultat, s obzirom da ova prijenosna konzola uredno pokreće sve GameCube igre. Evo kako to izgleda:

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?