HCL.HR

Pogledajte Pokemon reklamu koja će se vrtiti za vrijeme Super Bowla

Igor Belan 26.01.2016.   •   2 komentara


Američki Super Bowl osim po samom sportu, poznat je i po vrhunskim i iznimno skupim TV spotovima između sâmih tekmi, a ove godine među njima naći će se i TV spot za Pokemone.

Američki Super Bowl osim po samom sportu, poznat je i po vrhunskim i iznimno skupim TV spotovima između sâmih tekmi, a ove godine među njima naći će se i TV spot za Pokemone.

Ovo je pomalo neočekivano budući da ove godine nećemo dobiti novu Pokemon igru u glavnom serijalu, iako će tijekom 2016-te izaći Pokkén Tournament za Wii U te spin-off naslov za smartfone Pokemon Go. Super Bowl reklama koju možete pogledati već sada na Youtubeu nije tu da promovira te igre, već Pokemone općenito, a glavni povod za pozamašan ulog u ovakav vid marketinga je zapravo slavlje 20. godina Pokemona. Bit će to inače prvi put da se Pokemoni pojavljuju na Super Bowlu, a dok je na YouTubeu dostupan duži spot u trajanju od jedne minute, na samom Super Bowlu 7. veljače bit će prikazana 30-sekundna verzija.

Neke nedavne glasine kažu da bi Nintendova nova konzola, poznata samo kao NX, trebala izaći tijekom ove godine i to kao handheld uređaj (navodno je to kombinacija handhelda i kućne konzole, dok će kućna konzola izaći sljedeće godine). Budući da su se Pokemoni proslavili upravo na Game Boy i drugim Nintendovim handheld konzolama, nije potpuno ludo za pretpostaviti da bi usred godine koja obilježava izlazak NX-a i 20. godina Pokemona mogli dobiti novu Pokemon igru kao launch naslov za NX.

Inače, Pokemon franšiza je u svojih 20 godina prodala preko 275 milijuna primjeraka videoigara diljem svijeta te više od 21 milijarde Pokemon karata. Osim toga, TV serija je još uvijek aktualna i trenutno je u 18. sezoni.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • Whynot?

    26.01.2016 - 14:41

    Fina mala reklamica, no kostat ce ih (pre)puno kao svaka druga za vrijeme SB-a.

  • BooM123

    27.01.2016 - 07:10

    Reklama je odlicna, dobro je napravljena 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?