HCL.HR

Recenzija serije: Castlevania, 2. sezona

Zoran Žalac 30.10.2018.   •   21 komentara


Demoni, krv, vampiri…. svega toga ima u novoj sezoni Castlevania serijala koju nam je donio Netflix. Je li druga sezona na tragu prve? Doznajte u osvrtu.

Komentari (21)

  • Hellblazer

    30.10.2018 - 23:05

    Evo jedna sugestija: mislim da bi ti recenzije bile puno bolje da u njima napraviš dubinske analize različitih segmenata filma/serije kao npr. u ovom slučaju, priču, likove, animaciju, voice acting, muziku, opšti utisak i slično i na osnovu toga formiraš konačnu ocjenu. Ovako više dobijemo neku opštu sliku o filmu/seriji i to da li ti se isti/ista svidio/svidjela. Dobar si, ali bi bilo šteta ne imati još kvalitetnije recenzije na našem jeziku. Što se tiče igre koju bih volio vidjeti u animiranoj verziji to bi sigurno bio Witcher. Mislim da bi bolje funkcionisala u toj verziji nego u live action, ali, vidjećemo kakva će biti Netflixova live action verzija.

    • darijoman

      @Hellblazer, 31.10.2018 - 12:01

      Sasvim dovoljno rečeno bez da se bez potrebno ulazi u neke duboke analize, jer za tako nešto je potrebno i više vremena a duže video recenzije rezultiraju smor za gledatelje

    • Hellblazer

      @darijoman, 31.10.2018 - 12:58

      Nije tačno da duža video recenzija rezultuje smorom za gledaoce. Sigurno ću prije pogledati ACG ili AngryJoe recenziju neke igre nego IGN recenziju. Isto tako ću pogledati i GlassReflection recenziju za neki anime ili recenziju nekog mobilnog telefona na SmartphoneHrvatska. Ono što hoću da kažem jeste da mislim da je poenta recenzije da mi recenzent malo detaljnije objasni dobre i loše segmente određenog filma, serije, igre ili nekog drugog proizvoda i proba me uvjeriti zašto bih baš tome trebao dati šansu ili uskratiti istu. Mislim da je optimalno vrijeme trajanja video recenzije negdje oko 15 minuta, osim ako gledaoci nemaju izuzetno uzak raspon pažnje.

    • Zoran Žalac

      @Hellblazer, 31.10.2018 - 13:42

      Kod igara je to lakše, kod filmova uvijek ili se počneš ponavljati (ala Stuckman) ili zalaziš u teritorij spoilera. Pogotovo ako radiš sam, u ovom formatu.

    • mili1985

      @Hellblazer, 31.10.2018 - 13:46

      Sve ovisi od osobe do osobe.
      Ako je kvalitetan recezent, on može u desetak minuta proći sve segmente filma, serije ili igre bez da ulazi u neku veliku srž. To mi je dovoljno da prepoznam da li će me igra ili film uopće zanimati. Sve dulje recenzije mi dosade i na kraju ih lagano preskačem samo da vidim ocjenu.
      To meni odgovara, tebi očigledno ne. Znaš kako ono, sto ljudi sto.. 🙂
      Na kraju sve ovisi o recezentu i njegovoj volji, mogućnostima i slično.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @mili1985, 31.10.2018 - 16:11

      Sto žena, dvjesta sisa!

    • Sinek

      @Hellblazer, 31.10.2018 - 15:09

      “Ono što hoću da kažem jeste da mislim da je”
      vidim i po komentaru da ti je draže nagomilano i suvišno nego smisleno i britko
      u slučaju da osvrtnik ovo čita, ja bih poručio da je duljina videa idealna te da ne forsira šaljivdžiju i žicanje lajkova

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Sinek, 31.10.2018 - 16:12

      Šale ubacim ako mi se u tom trenu učine da bi mogle pasati, a lajkove ću od sada besramno žicati jer – pali 🙂

    • Sinek

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 01.11.2018 - 19:55

      Pošteno

    • Hellblazer

      @Sinek, 31.10.2018 - 16:33

      Iznio sam svoje mišljenje i obrazložio ga uz navođenje primjera, poučen iskustvom sa ovog portala na kojem ljudi vrlo površno čitaju tuđe komentare, pa često dolazi do nesporazuma. Zato stvarno nema potrebe da me vrijeđaš govoreći da mi je draže nagomilano i suvišno nego smisleno i britko.

    • Osvrtnik - Filmski Osvrti

      @Hellblazer, 31.10.2018 - 16:10

      Zoki je to fino objasnio. Želim redovito izbacivati čim više videa, i zato se držim spoiler free osvrta, za koje se trudim da budu dugi do 5-6 minuta. Ako krenem raditi analize, to će značiti duže videe, što neminovno znači manje videa na mom kanalu. I vjeruj mi da većini odgovara kraći format. Imam rezultate analitike koji govore tome u prilog 🙂

      Ne kažem da toga neće nikad biti, ali kako sad stvari stoje, nije u planu. Ionako sam u zaostatku s vlastitom listom videa koje sam rekao da moram snimiti do kraja ove godine 🙂

    • darijoman

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 31.10.2018 - 16:23

      Ma ovo što radiš i što si radio do sada je sasvim OK

    • Hellblazer

      @Osvrtnik - Filmski Osvrti, 31.10.2018 - 16:34

      Kvantitet umjesto kvaliteta. Živio i sretno ti bilo!

    • Tony77

      @Hellblazer, 31.10.2018 - 23:18

      No no no ovo je kvalitet i više manji doza 😉😊
      Osvrtnik samo jako.

    • Tony77

      @Tony77, 31.10.2018 - 23:19

      Kvalitet u više manji doza 😉/autocorrect

  • 312AE

    30.10.2018 - 23:09

    Meni je Castlevania Crtani dobar, progutal ga u zadnjih par dana. Čak me motoviralo nabaviti igre za ps 3,pa to konačno odigrati.

  • crolink07

    31.10.2018 - 08:24

    Recenzija igre Castlevania SotN Remaster :100/100😀

    • Zoran Žalac

      @crolink07, 31.10.2018 - 09:26

      Subjektivno…

    • Gamer678

      @Zoran Žalac, 31.10.2018 - 09:37

      Malo,crolink07,malo.
      Najmanje 100/10

    • mili1985

      @Zoran Žalac, 31.10.2018 - 09:54

      Hoće li biti nekakve rece ili videa remastera?

    • crolink07

      @Zoran Žalac, 31.10.2018 - 10:43

      Zaokružio sam, realno je 95/100.😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?