HCL.HR

Xbox Game Pass se nastavlja razvijati na PC-u, Microsoft traži vaše prijedloge

Zoran Žalac 20.12.2019.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Iz Microsofta su podsjetili korisnike Xbox aplikacije za Windows 10 da su u zadnjih pola godine napravili neke značajne pomake u funkcionalnosti te aplikacije.

Xbox Game Pass sredinom je godine debitirao na PC platformi u beta izdanju. Microsoft ga još uvijek drži u beti i od korisnika traži da im šalju prijedloge i prijave problema, a jučer su odlučili prezentirati napredak koji su ostvarili upravo uz pomoć povratnih informacija od strane korisnika. Ponekad je te novitete teže uočiti jer je proces ažuriranja aplikacije za Xbox Game Pass dosta nečujan i nevidljiv, ali lijepo je znati da sada postoje neke korisne opcije.

Primjerice, od sada možete preko mobilne aplikacije narediti preuzimanje igre na računalu. Prilikom pretrage kataloga moguće je filtrirati igre tako da vam se prikažu samo single-player naslovi, naslovi s cross-playem ili split-screenom, itd. Moguće je također i smjestiti default instalacijski folder na sekundarnu particiju diska ili drugi disk. Ove stvari možda se čine kao nešto što je odmah trebalo biti dostupno po pojavljivanju aplikacije, ali ako ste koristili prošlu Xbox aplikaciju za Windows 10, onda ste vjerojatno svjesni da je i ovo veliki napredak.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • BeLLicus

    20.12.2019 - 11:33

    Par puta sam probao instalirati tu aplikaciju svaki put bude na kineskom, odustao sam.

    • Saren

      @BeLLicus, 20.12.2019 - 12:30

      Imao isti problem. Naime ocito Windows tj. aplikacija u ovom slucaju ne kuzi hrvatski jezik, pa ti ga izbaci na kineskom ( u moja dva slucaja arapski i kineski dok nisam skuzio) il necem trecem. Moras otic u regionalne postavke i jezik i promijeni na Engleski (UK il US bilo koji) nakon toga ponovno skini Xbox app i probaj ponovno, trebalo bi bit sve u redu.

    • vragec25cro

      @BeLLicus, 20.12.2019 - 16:48

      Ili te jeb.. verzija ili windows :O Meni odmah dao hr ili ostli 118 jezika tako da radi b ez problema 🙂

    • BeLLicus

      @vragec25cro, 20.12.2019 - 18:12

      Nakon reinstalacije windowsa isto sam probao i opet je kineski. Premda godisnje jednom ih reinstaliram radi ciscenja probao sam hrpu puta skinuti uvijek je kinesko pismo tako da eto ne radi mi.

    • vragec25cro

      @BeLLicus, 20.12.2019 - 23:58

      Nisam neki informatičar,ali kako nedugo bilo rasprave kod updejta windovsa da neke zeza neke ne.Možda i isti slučaj ovdje.Ja bio na win 7 do prije par mjeseci i onda baš zbog xbox game passa instalirao win 10(nisam ja pošto ne znam),bolje rečeno sam se instalirao ja samo skinuo link s microsoft storera i sve ostalo pc napravio sam.Do sad nikakvih briga.Može biti kako Saren gore rekao regionalno pa da to probaš.

  • Demon90

    20.12.2019 - 16:02

    Meni radi može se reći. Iako skoro svaka igra koju sa igrao preko istoga se s vremena na vrijeme sruši bez razloga. Vampyr prednjači. Uz to tu su i problemi s zvukom u multiplayeru (Ne čujem druge igrače), zvuk u samoj igri bude ok

  • darkness666

    20.12.2019 - 21:22

    Zakon stvar.. Svaka im cast.. Zamislite kako ce game pass izgledati za godinu dana?

  • GTA222

    20.12.2019 - 22:18

    E Microsoft je trenutno po meni dobra konkurencija Steamu, store im je još uvijek li la ali evo ovaj gamepass je stvarno OK usluga za cijenu.

    • funky0308

      @GTA222, 22.12.2019 - 15:21

      Stpre im je katastrofalan, na tome se mora poraditi. Mozda ni ne poraditi nego ga napisati ispocetka. Ako planiraju ozbiljnije u gejming, a ocito da povezivanjem Windowsa i Xboxa planiraju, trebao bi postojati program kao Sream koji ce i liciti na jedan launcher i store. Par tabova da razvrstaju proizvode, jedan neka je Xboxov game pass i super. Jednostavno mi njihov store nije ni za sto drugo nego za skinuti BS Player 😛 . Sam Game Pass je odlicna stvar i samo neka rade na tome. Bilo bi super kada bi jednog dana nesto slicno napravio i Sony. Makar neke ekskluzive, neka i nakon par godina, dovedu i na PC. Vrijeme je da se platforme spoje sto je vise moguce i da se uklone te barijere koje nas razdvajaju,a njima pune dzepove..ipak, dok je god jednog TLOU mene ce dobiti da kupim konzolu samo da odigram igru pa sumnjam da cemo docekati pravu igru iza koje stoji Sony na PCu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?