HCL.HR

24: The Game – igra koja nije trajala 24 sata

Zoran Žalac 15.03.2022.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 14 godina lansirana je PlayStation 2 ekskluziva 24: The Game, rađena po televizijskoj seriji 24.

Prije nego je postao Venom Snake, glumac Kiefer Sutherland igračima je bio poznat kao Jack Bauer, specijalac iz akcijske serije 24. Ta je serija zbog svog napetog formata bila iznimno popularna između 2001. i 2010. te je u Europi na današnji dan prije 16 godina dobila adaptaciju u obliku videoigre – 24: The Game za PlayStation 2 konzolu.

24: The Game bila je igra Sonyjeve produkcije, britanskog tima koji nam je prethodno donio igre kao što su MediEvil, C-12 i Primal. Izvorna je ideja bila da igra posluži kao most između druge i treće sezone TV serije, te je u potpunosti bila podržana pa je većina glumaca iz serije sudjelovala u razvoju same igre.

24: The Game sadržavao je razne mehanike gameplaya – od napucavanja preko mini-igara hakiranja pa do dionica vožnje/potjera. Igra je bila podijeljena po misijama kojih je bilo ukupno 58, što je bio manji broj od zamišljenoga pa je zato trajala otprilike 12 sati, a ne 24 sata.

Igra je bila podijeljena po misijama kojih je bilo ukupno 58, što je bio manji broj od zamišljenog.

Publika je na kraju bila sretna što 24: The Game nije trajao duže jer nijedan segment igre nije bio naročito kvalitetan. U to vrijeme bilo je boljeg napucavanja, kvalitetnije vožnje i napetijeg stealtha u drugim igrama.

Premda je produkcija definitivno bila ambiciozna, osjetilo se kako je Sonyjev studio dobio zadatak da kreira igru po popularnoj seriji bez da su uopće bili zagrijani za tu ideju. Na kraju je 24: The Game bio prva i zadnja adaptacija te serije u videoigru.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (2)

  • Sandman

    15.03.2022 - 18:34

    Prije nego je postao Venom Snake, glumac Kiefer Sutherland igračima je bio poznat kao Jack Bauer, specijalac iz akcijske serije 24

    Jack Bauer nije bio specijalac nego federalni agent CTU-a

  • HyPo

    16.03.2022 - 04:51

    Volim licencirane (licensed) igre . Šteta što ovo nije na PC. Najvjerovatnije bih je igrao i prešao.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?