HCL.HR

2K Games dogovorio partnerstvo s NFL ligom, ali neće raditi sportske simulacije

Zoran Žalac 10.03.2020.   •   1 komentara


Izdavačka kuća 2K Games priskrbila si je prava za izradu igara po licenci NFL lige. No, ne planiraju se nadmetati s Electronic Artsom.

Izdavačka kuća 2K Games i njihov ogranak 2K Sports trenutno je jedini značajni konkurent EA Sportsu na polju sportskih igara. Njihov NBA 2K serijal praktički je izgurao EA Sportov NBA Live sa scene, a fanovi virtualnih sportova priželjkuju da se 2K Games ubaci u još nekoliko disciplina. Ranije su oni radili i NHL igre, simulacije bejzbola te tenisa (Top Spin), a 2007. su imali i izlet u svijet američkog nogometa, doduše – fiktivnog.

Od danas fikcije više nema jer je 2K Games dogovorio partnerstvo s NFL-om, a time su se obvezali napraviti nekoliko igara na temu američkog nogometa. Prva od njih u planu je za 2021. godinu; rad na njoj je već krenuo, a studio koji ju proizvodi bit će otkriven kasnije.

Iako je prva misao da će 2K pokušati uzdrmati monopol EA Sportsovog serijala Madden NFL, čini se da im to nije u planu. Naime, dogovor su uspjeli postići samo za igre koje neće biti sportske simulacije. Drugim riječima, vjerojatno će raditi arkadne NFL igre koje nisu fokusirane na vjernu prezentaciju tog sporta.

Uz to, vrijedi napomenuti da je partnerstvo urodilo tek djelomičnim plodom. U tim igrama 2K Gamesa licencirana će biti imena i logotipi 32 tima i same NFL lige, dok sami igrači neće biti imenovani pravim imenima niti će izgledati kao što izgledaju u stvarnosti.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • nikoemo

    11.03.2020 - 00:20

    2k je izdavač, a Visual Concepts proizvođač tih igara, barem nfl, nhl i nba serijala. Prije su izdavali igre za Segu. Svakako, ako se radi članak o 2k serijalu i američkom nogometu trebalo je spomenuti serijal nfl 2k, pogotovo nfl 2k5 kojeg i danas mnogi smatraju najboljom simulacijom američkog nogometa. Iako nije izlazio pod 2k games, proizvođač igara je bio isti. A ovo će očito biti nekakav spin off nf2k serijala, kao što je to bio All-Pro Football 2K8 . Iako su se fanovi serijala ponadali da bi ovo mogao biti reboot hvaljenog i neprežaljenog serijala.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?