HCL.HR

3D Realms najavio akcijski RPG Bombshell

Stjepan Fikter 16.05.2014.   •   1 komentara


Ono što je trebao biti Duke Nukem: Mass Destruction, zbog pravnih problema sada se zove Bombshell. Uklonjene su sve reference na Dukea, ali žanr je ostao isti – akcijski RPG.

3D Realms i Interceptor Entertainment za prvi kvartal iduće godine pripremaju Bombshell, akcijski RPG koji će biti dostupan za PC i PS4. Za tamanjenje aliena iz top-down perspektive bit će zadužena Shelly ‘Bombshell’ Harrison čija je struka deaktiviranje bombi, zbog čega i ima prigodan nadimak.

Sama radnja igre podsjeća pomalo na Dukea, odnosno, alieni su oteli predsjednika stoga će naša heroina morati proputovati četiri planeta da ga spasi i pri tome pobije što više protivnika. 3D Realms kaže da će igru pogoniti Unreal engine te da će sadržavati klasične RPG mehanike što uključuje iskustvene bodove, nadogradnje, sporedne zadatke te nelinearne levele. Bombshell je inače vlasnica robotske ruke, a moći će je nadograditi s deset različitih poboljšanja tijekom igre.

Inače, ovaj naslov trebao je prvobitno izaći pod imenom Duke Nukem: Mass Destruction, no budući da je Gearbox pokrenuo tužbu protiv 3D Realmsa zbog korištenja Duke Nukem IP-a, došlo je do promjene imena iako su kreatori Dukea odgovorili protutužbom unutar koje tvrde da oni i dalje imaju prava na ovog akcijskog heroja.

Povodom najave, prikazan je i trailer koji se fokusira na Shelly ‘Bombshell’ Harrison, dok će za gameplay dojam biti zaduženi screenshotovi koje možete pogledati unutar naše galerije. Budući da do izlaska ima još vremena, grafički dio će se vjerojatno poboljšati, ali ostaje pitanje – je li trailer namjerno napravljen u stilu 90-ih godina prošloga stoljeća?

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?