HCL.HR

Activision Blizzard kupio Major League Gaming organizaciju?

Zoran Žalac 04.01.2016.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Activisionov proboj na tržište eSportsa možda je počeo skromno s Call of Dutyjem i Blizzardovim igrama, ali mogao bi se proširiti navodnom akvizicijom profesionalne eSports organizacije MLG.

mlg

Značajna stvar gaminga u 2016. godini mogla bi biti sve veća ulaganja u eSports natjecanja. Electronic Arts je nedavno najavio svoj ulazak na tu scenu, a iako je Activision Blizzard već neko vrijeme prisutan na njoj sa svojim igrama, navodno su još krajem 2015. otišli korak dalje te kupili američku eSports organizaciju Major League Gaming.

Tako, naime, izvještava eSports Observer, koji tvrdi kako je 21. 12. Activision otkupio MLG za iznos od 46 milijuna američkih dolara. Prema njihovim navodima 31 milijun dolara plaćeno je u kombinaciji gotovine i podmirivanja postojećih dugovanja organizacije, dok je ostatak zadržan kao zaštita od odgovornosti potraživanja. Među dioničarima MLG-a ta akvizicija navodno nije dobro prihvaćena, a moguće je da je to razlog zašto nijedna strana još nije izašla u javnost, ako je kupoprodajnog procesa doista bilo.

Do daljnjega ostaje nejasno što bi potencijalna kupnja MLG-a od strane Activision Blizzarda značila za eSports natjecanja u igrama koje nisu proizvodi te izdavačke kuće. S druge strane, ono što je jasno jest činjenica da Activision Blizzard nema ambiciju biti samo izdavačka kuća za videoigre već se namjerava pozicionirati kao konglomerat.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • rafter950

    04.01.2016 - 15:53

    Ne cudim se uopce. Zasto ne? Activision sa COD serijalom lijepo zaraduje, a tko ima taj i kupuje…

  • corwin_jensen

    04.01.2016 - 17:40

    Iskreno, meni je drago jer to znači da bi moglo doći do više StarCraft 2 turnira u Sjevernoj Americi što bi značajno moglo pomoći njihovoj sceni. Bilo bi super kad bi se bar NA i EU(koja je puno bliže) približili što više Južnokorejskog SC2 sceni.

  • Chux

    05.01.2016 - 10:04

    Vjerojatno će Overwatch brije svega pogurat na comp scenu kad se pojavi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?