HCL.HR

Igre Activision Blizzarda prvi put donose više novca na PC-ju nego na konzolama

Zoran Žalac 09.05.2023.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Prema financijskom izvješću tvrtke Activision Blizzard, njihove igre za PC već devet mjeseci donose više prihoda od igara za konzole.

Novo financijsko izvješće tvrtke Activision Blizzard za poslovanje u periodu od 1. 1. do 31. 3. ove godine otkrilo nam je nekoliko interesantnih stvari. Kako ističe PC Gamer, prvi put ikada imamo situaciju da su Activision Blizzardu prihodi od igara devet mjeseci za redom ukupno viši na PC-ju (666 milijuna dolara) nego na konzolama (639 milijuna).

Call of Duty i dalje ostvaruje daleko najveći dio prihoda, i to na konzolama (59%), ali ostali dio ponude okrenut je prema PC-ju. Blizzardove igre donose 72% prihoda na PC-ju, a samo 8% na konzolama. Doduše, to je lako i objasniti jer dobar dio Blizzardovih igara poput World of Warcrafta i Diablo Immortala nije ni prisutan na konzolama.

Interesntna je ovo činjenica s obzirom da se bitka oko Microsoftovog preuzimanja Activision Blizzarda prvenstveno vodi u kontekstu konzola i sudbine Call of Dutyja na konzolama. Međutim, prihodi Activision Blizzarda na konzolama su tek jedna trećina cijelog kolača pa možda ipak ima istine u tome da cijela se cijela akvizicija ne vrti samo oko Call of Dutyja.

Komentari (5)

  • esseGesse

    09.05.2023 - 11:06

    Konzolasi na aparatima! Gasi aparate i motaj kablove!

    • ukek

      @esseGesse, 09.05.2023 - 15:22

      Nemoj tako “pC gAmInG jE mRtAv”!

  • alan40rt

    09.05.2023 - 20:55

    Zamisli World of Warcraft igrat na joysticku. Em ne nemoguće em bi si prste strgal hehe

    • Tatqo

      @alan40rt, 10.05.2023 - 08:08

      Nije nemoguce imas addone za joystick input… a i ljudi su vec preko Steam decka pokretali WoW, mislim raid i m+ nebi uspio odigrati, ali razvijati lika preko joysticka uopce nije loše..lagano se zavalis i chillas

    • alan40rt

      @Tatqo, 10.05.2023 - 18:13

      Ima addone al nema tolko kaj bi sve te bindove mogel koristit. Ne igram WoW osobno al pol kvarta ga igra i kad znam dojti frendu na chillanje, gledam kak roka i nije mi jasno kak se čovjek ne pogubi u svim tim kombinacijama xD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?