HCL.HR

Modern Warfare 2 razbija led: Activisionove igre vraćaju se na Steam

Zoran Žalac 18.07.2022.   •   8 komentara   •   Industrija videoigara


Activision je dobio svoju izdavačku stranicu na Steamu, što nam sugerira da bi u bližoj budućnosti ponovno mogli lansirati svoje igre na Steam platformi.

Možda ste čuli da se Call of Duty ove godine vraća na najpopularniju destinaciju PC igrača – Steam. I čini se kako to neće biti iznimka, jer se u bazi podataka Steama sve češće pronalaze unosi vezani za Crash Bandicoot 4.

Posljednji Crash na PC-ju je bio ekskluziva Blizzardove Battle.net platforme, premda je N.Sane Trilogy dostupan na Steamu. Međutim, to bi se uskoro moglo promijeniti. A ostaje za vidjeti hoće li na Steam doći i Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, naslov koji je ekskluzivan za skroz treću platformu – Epic Games Store.

Povratak Activisionovih igara na Steam poklopit će se sa planiranim preuzimanjem tvrtke od strane Microsofta. Premda Microsoft ima svoju Xbox platformu na PC-ju, paralelno objavljuju svoje igre i na Steamu. Doduše, nerješeno je pitanje što će biti s Blizzardovim igrama, koji su vlasništvo Activisiona. Znamo da se Battle.net neće ugasiti do daljnjega, ali za sada nije najavljeno da bi Overwatch i Diablo mogli zaživjeti na Steamu.

Donekle je sličnu situaciju Microsoft imao s Bethesdinom PC platformom Bethesda Launcher. No, ta je platforma na kraju poslana u mirovinu, a Bethesdine su se igre vratile na Steam.

Komentari (8)

  • krolesi

    18.07.2022 - 15:26

    Da li to znaci da ce CoD igre koje imam na Battlenetu se prebaciti na steam?

    • Iron666

      @krolesi, 18.07.2022 - 16:04

      Nope, ako i budu prebacili sve igre s BattleNeta na Steam, morati ćeš ih ponovno kupiti, 99% sam siguran u to.

      Volio bi vidjeti Diablo ili WoW na Steamu, ili i Overwatch, ma sve u svemu, daj samo opciju kupcu, a ne da moram birati store gdje ću skupljati igre…

    • Demon90

      @krolesi, 18.07.2022 - 17:19

      Vjerovatno. Bethesda je uradila isto. Tako da ako battle net bude ugašen mislim da ce igre prebaciti na steam ili negdje drugdje.

    • Strahinja Radonjic

      @Demon90, 18.07.2022 - 21:28

      To bi vrlo lako mogli da reše na način da Battle net generiše aktivacione kodove za svaku tvoju COD igru koju ćeš aktivirati na svoj Steam acc? Nešto kao što Steam generiše Product Code za GTA V koji se unosi na Rockstar launcher ili tako nešto ne sećam se. Ili neki Steam Battle net link da se uradi da pređu igre. Jer ako bukvalno ugase platformu a igre oduzmu kupcima nastaće digitalni svetski rat.

    • Demon90

      @Strahinja Radonjic, 18.07.2022 - 23:52

      Ma ne generisu nilakve kodove jednostavno spojis racun sa steamom i oni ti pribace sve igre na računu, kao sto je bethesda uradila

  • Dragan[MKD]

    18.07.2022 - 17:23

    Ma samo nek budu na GamePasu.

  • nedzon

    18.07.2022 - 18:44

    Evo prilike da se krekuju cold war black ops i vanguard!

    • d3x

      @nedzon, 18.07.2022 - 21:56

      I tony hawk i

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?