HCL.HR

Age Of Wonders III najavljen putem trailera

Stjepan Fikter 07.02.2013.   •   3 komentara


Nizozemski Triumph studio objavio je da radi na Age Of Wonders III koji bi trebao izaći u jesen ove godine za PC ako sve prođe po planu.

Age Of Wonders III vraća stari strateški serijal na scenu u modernome obliku gdje će se igrač sukobiti s kraljevima, kraljicama i mračnim gospodarima. Igra će predstaviti RPG sistem koji se bazira na klasama i specijalizacijama dok će igrači moći napraviti carstvo po vlastitome dizajnu razrađujući unikatne strategije i stilove igranja. Bitke koje se odigravaju na mapi mijenjati će krajolik na kojemu se nalaze mitske lokacije koje čekaju da budu otkrivene, pokorene i iskorištene.

Uz to, igra neće robovati fantazijskim klišejima poput onih da su goblini uvijek zli. Ovdje ćemo moći kao Goblin Theocrat napraviti sveto carstvo i regrutirati gobline osvajače ili gobline s krilima koji su naoružani vatrenim mačevima da se bore protiv neprijatelja carstva.

Također je najavljeno da će Age Of Wonders III pokretati novi engine koji doista odražava izbore koje je igrač napravio tako da će isti utjecati na njegovo carstvo i jedinice. Najavljuju da će takav pristup pomoći imerziji gameplaya na strateškoj i borbenoj mapi, ali i da će pri tome zadržati osjećaj prijašnjih igara. Datum izlaska planira se za jesen ove godine, ali developeri kažu da se taj datum neće forsirati ako igra ipak ne bude spremna. Najavljena je za izlazak na PC-u, Mac verzija je u razmatranju, a nakon izlaska glavne verzije razmišlja se i o posebnoj za tablete.

Trailer kojim je Triumph Games najavio novu igru pogledajte ispod, a nešto kasnije trebali bi čuti tko zapravo stoji iza financiranja igre. Developer je za Eurogamer potvrdio da imaju velikog partnera za ovaj projekt, no da će njega otkriti na kasniji datum.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!